Estetik Plastik Cerrahi Dünyası İstanbul'da - Son Dakika
Sağlık

Estetik Plastik Cerrahi Dünyası İstanbul'da

Estetik Plastik Cerrahi Dünyası İstanbul\'da

"5. Uluslararası Avrasya Estetik Plastik Cerrahi Kursu" dünyanın dört bir yanından hepsi alanında deneyimli isimleri Türkiye'de bir araya getirdi.

20.06.2013 11:17

Güçlü bilimsel içeriği ile dünyanın en prestijli bilimsel toplantılarından birisi olarak kabul gören "5. Uluslararası Avrasya Estetik Plastik Cerrahi ve ISAPS Kursu" 19 - 21 Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Yerli ve yabancı tanınmış Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanlarının yer alacağı aktivitede Estetik ve Plastik Cerrahi alanındaki en son yenilikler ve gelişmeler tartışılıyor.

Ülkemizi tüm dünyaya tanıtan ve gururla temsil eden saygın meslek kuruluşu Estetik Plastik Cerrahi Derneği tarafından düzenlenen "5. Uluslararası Avrasya Estetik Plastik Cerrahi Kursu" dünyanın dört bir yanından hepsi alanında deneyimli isimleri Türkiye'de bir araya getirdi. Bu yıl farklı ülkelerden 500'den fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen ve "Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği (ISAPS) Kursu" olarak da adlandırılan toplantıyı, "İstanbul İleri Rinoplasti Kursu" ve "Avrupa Rinoplasti Derneği 2. Yıllık Toplantısı" izleyecek. Toplantılar süresince sektörde yer alan pek çok firma stant açıp ve kurslar düzenliyor.

19 - 21 Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "5. Uluslararası Avrasya Estetik Plastik Cerrahi Kursu (ISAPS Kursu)" bu sene estetik yüz cerrahisi, estetik meme cerrahisi ve vücut şekillendirme gibi pek çok konuyu gündemine alıyor. En son bilimsel gelişmelerin gündeme alındığı etkinliğin ilk iki gününde estetik cerrahi ile ilgili konferanslar ve ameliyatsız estetik uygulamalarına ilişkin kurslar yer alırken, 21 Haziran tarihinde ise dünyanın önde gelen Plastik Cerrahlarının yapacakları ameliyatlar canlı olarak toplantı salonuna aktarılacak.

21 - 22 Haziran tarihinde düzenlenecek olan "İstanbul İleri Rinoplasti Kursu" ise ilk günden itibaren canlı ameliyat yayınları ile dünyadaki son gelişmeleri katılımcılara aktaracak. "İstanbul İleri Rinoplasti Kursu"nun ikinci gününde ise uzman konuşmacılar geliştirdikleri tekniklerini katılımcılarla paylaşacak. 23 Haziran'da gerçekleştirilecek olan "Avrupa Rinoplasti Derneği 2. Yıllık Kongresi"nde ise farklı alanlardan uzmanlar bir araya gelerek deneyimlerini aktaracak.

Türkiye'nin ve dünyanın en ünlü plastik cerrahları bir arada…

Her yıl olduğu gibi bu yıl da toplantıya konuşmacı olarak yurtdışından önemli isimler katılıyor. ABD'den Joseph Hunstad, Michael Grant, Glenn Jelks, Timothy Marten, Rolin Daniel, Renato Saltz, Jay Calvert, Kanada'dan Elisabeth Hall-Findlay, Brezilya'dan Carlos Uebel, Fransa'dan Eric Auclair, Olivier Gerbaut, Ali Mojallal, Yves Saban, Almanya'dan Magnus Noah, Wolfgang Gubisch, Werner Heppt, Andreas Dacho, Helmut Fisher, İsviçre'den Kai Schlaudraff, İngiltere'den Charles Anthony East, Julian Row Jones, İtalya'dan Enrico Robotti, Ricardo Mazzola, Mısır'dan Hossma Foda olmak üzere 24 uzman etkinliği takip ediyor.

Türkiye'den ise Ahmet Seyhan, Akın Yücel, Barış Çakır, Cemal Şenyuva, Erhan Eryılmaz, İsmail Kuran, Mehmet Bayramiçli, Mehmet Manisalı, Nazım Çerkeş, Nuri Çelik, Onur Erol, Reha Yavuzer, Selahattin Özmen, Serdar Eren, Sühan Ayhan, Süreyya Şeneldir, Tunç Tiryaki gibi dünyaca tanınmış estetik ve plastik cerrahi uzmanlarımız etkinlikte yer alıyor.

"İlgi her yıl daha da artıyor"

Artık gelenekselleşmiş Avrasya Estetik Plastik Cerrahi Kursu'nun dünyanın en prestijli bilimsel toplantılarından birisi olarak kabul gördüğünü anlatan Estetik Plastik Cerrahi Derneği Başkanı Akın Yücel; "Canlı ameliyatlar ve kurslarla zenginleştirilmiş olan programımız, bilimsel içerik ve teknik eğitimler açısından dolu dolu geçecek. Her geçen yıl yurtdışı katılımcı sayısının arttığı bu etkinliğimiz bu sene de estetik ve plastik cerrahi dünyasını bir araya getirdi. Öyle ki, dünyanın yıldız isimlerinin katılmak istediği kurslar için artık bir bekleme listesi oluşturmak zorunda kalıyoruz. Estetik Plastik Cerrahi Derneği olarak ülkemizin dünya Plastik Cerrahi camiasında hak ettiği saygın yeri almasına büyük katkıları olduğunu inandığımız Avrasya Estetik Plastik Cerrahi Kurslarının, cerrahlarımızın mesleki seviyesini de önemli ölçüde yükselttiğini düşünüyoruz. Bu toplantılar hem ülkemizde Estetik Cerrahi ameliyatlarının kalitesini yükseltmekte hem de Türkiye'nin dünyadaki marka değerini arttırmaktadır" dedi.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Kurs Başkanı Doç. Dr. Nazım Çerkeş ise "Etkinliğe bu yıl 500'ün üzerinde katılım bekliyoruz. Ayrıca sektörde yer alan firmalar da toplantılar boyunca kurdukları stantlar ile kendilerini tanıtma fırsatı buluyor. Alanında uzman isimlerin yaptığı çalışmaları birebir paylaşarak katılımcıların bilgi ve deneyim kazanmasını sağladığımız kurslara ilgi çok büyük. Amacımız Estetik ve Plastik Cerrahi alanında yaşanan en son gelişmeleri herkesle paylaşmak, ulusal ve uluslararası düzeyi en üst seviyede tutmak. Bu yıl ayrıca, ülkemizde en sık yapılan estetik ameliyatlardan bir tanesi olan burun konusuna ayrı bir yer verdik. Hem İstanbul İleri Rinoplasti Kursunun ilkini düzenliyoruz, hem de yeni kurulan Avrupa Rinoplasti Derneğinin yıllık toplantısını İstanbul'da düzenliyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Estetik Plastik Cerrahi Dünyası İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement