Koronaya yenik düşen doktora gözyaşı - Son Dakika
Sağlık

Koronaya yenik düşen doktora gözyaşı

Koronaya yenik düşen doktora gözyaşı Korona virüsten hayatını kaybeden doktor için gözyaşları sel oldu Oğlu: "Sen benim en iyi arkadaşımdın hem arkadaşım hem babamdın" Samsun'da korona virüse yenik düşen Dahiliye Uzmanı Dr. Ali Murat Uludoğan son yolculuğuna uğurlandı.

28.12.2020 16:34  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronaya yenik düşen doktora gözyaşı

Korona virüsten hayatını kaybeden doktor için gözyaşları sel oldu

Oğlu: "Sen benim en iyi arkadaşımdın hem arkadaşım hem babamdın"

SAMSUN - Samsun'da korona virüse yenik düşen Dahiliye Uzmanı Dr. Ali Murat Uludoğan son yolculuğuna uğurlandı. Tabutu başında gözyaşı döken 24 yaşındaki oğlu Can Uludoğan'ın ise "Sen benim en iyi arkadaşımdın hem arkadaşım hem babamdın" demesi yürekleri dağladı.

Samsun'da tedavi gördüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde korona virüse yenik düşen Dahiliye Uzm. Dr. Ali Murat Uludoğan'ıncenazesinde gözyaşları sel oldu. Yüzlerce sağlık çalışanı ve hastane personelin katıldığı cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı. Eşi Filiz Uludoğan, çocukları Ceren ile Can Uludoğan, anne Zerrin Uludoğan ve baba Dinçer Uludoğan, korona virüse yenik düşen doktor Murat Uludoğan tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada oğlu Can Uludoğan'ın, "Hani 1 ay sonra gelecektin. Sabrettik. Sen benim en iyi arkadaşımdın. Hem babamdın hem arkadaşımdın. Bambaşka biriydin. Can yoldaşımdın" demesi herkesi gözyaşlarına boğdu.

"Kurallara uymayanlara hakkımızı helal etmiyoruz"

Cenaze töreni ilk olarak hastane önünde gerçekleşen konuşmalar ile başladı. Törende konuşan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Abdül Celil Kayabaş, "Gerçekten çok üzgünüz. Sadece bir hekim arkadaşı değil, aynı zamanda çok yakın bir ağabeyimizi kaybettik. Entelektüel bir insanı kaybettik. Pandemi boyunca en ön safta mücadele eden arkadaşımızı kaybettik. Yoğun bakımda 10-15 gün takip etmek zorunda kaldım. Bu çok ağır bir yük. Pandemiyi görmezden gelen, Kovid-19 virüsünü hafife alan, bu konuda herhangi bir şey yapmayanlara biz hakkımızı helal etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Nasıl dayanacağız yokluğuna bilmiyorum"

Dahiliye Servisi Sorumlu Hemşiresi Türkan Seren gözyaşları içerisinde, "Onu anlatmaya kelimeler yetmez. Çok mükemmel bir doktordu, arkadaştı. Herkes için gerçekten büyük bir kayıp. Gece 02.00'de arardı, hastasının durumunu sorardı. Bu kadar mükemmel bir doktoru bu zamanda kaybettik" dedi.

"Herkesin ağabeydi"

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen, vefat eden Ali Murat Uludoğan'ın işine aşık, hastasıyla bütünleşen bir insan olduğunu belirterek, "Yardımseverliliği, alçak gönüllüğü, hoşgörüsü zaman bilemeden çalışmasıyla çok iyi bir insandı. Kalbini kırdığı dediğimiz bir tane çalışanımız yok. Herkesin ağabeydi" şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ise, "Kamuda çalışan 4'üncü şehidimizi verdik. Hastaları ve kendi çalışma arkadaşları tarafından çok sevilen bir hekimdi. Mekanı cennet olsun diyorum. İnşallah son olur ve başka kayıp vermeyiz" diye konuştu.

"Korona virüste 4'üncü kayıp"

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı da, "Şu ortam, merhum doktorumuzun ne kadar çok sevildiğinin şahididir. Bu duygu yoğunluğu da bunu açık bir şekilde göstermektedir. Gerçekten tüm sağlık camiasına, meslektaşlarına ağabeylik yaptığını, küçüklere karşı hep saygılı olduğunu buradaki çalışma arkadaşları güzel bir şekilde anlattılar. Sağlık camiası olarak kan kaybettik. Dün 3'üncü kaybımız verdik Bafra ilçemizde. Bu doktorumuzu da dün akşam itibarıyla kaybettik. Kovid-19 ile mücadelenin ne kadar önemli olduğunu, şakaya gelir bir tarafının olmadığını, gerçekten bir insan hakkı meselesi olduğunu, kul hakkı meselesi olduğunu biliyoruz. Bu manada hepimize düşen görev, korona virüsle mücadelede kendimizi korumaktır" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Dr. Ali Murat Uludoğan için Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde helallik alındı. Daha sonra Uludoğan'ın cenazesi Kıranköy Mezarlığı'na defnedildi.

Koronaya yenik düşen doktora gözyaşı
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Koronaya yenik düşen doktora gözyaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor
    09:14 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor

    112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, acil durumlarda 112 eğitimlerine devam ediyor. Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen son eğitimde öğrencilere acil durum kılavuzu da dağıtıldı. Eğitimlerde, hangi durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği ve çalışma sistemi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

  • Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
    07:43 Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı

    Dün yeni filmi Mavi Mağara'nın provalarına başlamaya hazırlanan oyuncu Kerem Bürsin, koronvirüse yakalandı. Oyuncunun tedavisi başlarken prova da ileri bir tarihe alındı.

  • Bipolar bozukluk nedir ve neden Van Gogh ile ilişkilendiriliyor?
    05:45 Bipolar bozukluk nedir ve neden Van Gogh ile ilişkilendiriliyor?

    Ünlü Hollandalı ressam Vincent van Gogh'un bipolar bozuklukla ilişkilendirilmesi ve sağlık sorunlarıyla ilgili yapılan araştırmalar. Van Gogh'un mektupları ve sanatında bulunan ipuçlarına dayanarak, bipolar bozukluk ve depresyon geçirdiği tespit edildi. Uzmanlar, Van Gogh'un hayatta olsaydı teşhis konulabileceğini ve daha iyi bir tedavi alabileceğini belirtiyor.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement