Kovid-19'dan ölen doktorun görev yaptığı mahallede üzüntü hakim - Son Dakika
Sağlık

Kovid-19'dan ölen doktorun görev yaptığı mahallede üzüntü hakim

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 48 yaşında hayatını kaybeden Aile Hekimi Soner Oğuz'un görev yaptığı Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Çıtak Mahallesi'nde büyük üzüntü yaşanıyor.

23.12.2020 15:45  Güncelleme: 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 48 yaşında hayatını kaybeden Aile Hekimi Soner Oğuz'un görev yaptığı Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Çıtak Mahallesi'nde büyük üzüntü yaşanıyor.

Üniversiteden mezun olduktan sonra göreve başladığı Çıtak'ta 20 yıl boyunca hastaların derdine derman olmaya çalışan doktorun görev yaptığı Aile Sağlığı Merkezi bugün hizmet veremedi.

Merkezin kapısına, "Doktorumuzun vefatından dolayı sağlık ocağı kapalıdır" yazısı asılırken, hastalar Kıralan Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezine yönlendirildi.

Sağlık ocağının yanında bulunan Oğuz'un ailesiyle yaşadığı lojmana ise dev Türk bayrağı asıldı. Soner Oğuz'un eşi Gülten Oğuz ile annesi Naile Oğuz da Kovid-19 nedeniyle evlerinde karantinada bulunuyor.

Oğuz'un ilk evliliğinden olan çocuğunun 1,5 yaşında trafik kazasında vefat ettiği, ikinci evliliğinden ikizlerinin dünyaya geldiği öğrenildi. Oğuz'un 2,5 yaşına giren çocuklarının babasız kalması, mahalle sakinlerinin üzüntüsünü daha da artırdı.

Pandemiye karşı mahallede savaş açmış

Sosyal medya hesabındaki son paylaşımı ile "sağlık çalışanlarına yardımcı olun" mesajı veren doktorun yaşadığı mahalledeki kahvehane ve iş yerlerine, Kovid-19'a ilişkin uyarıcı afişler astığı öğrenildi.

Mahallede eczacılık yapan Mehmet Özbek, AA muhabirine, Oğuz ile 18 yıldır arkadaş olduklarını belirterek, "Toplum tarafından çok sevilen birisiydi. Üzüldük. Soner doktorum gece gündüz bu hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak için çalışıyordu. En son kendisiyle vakaların arttığını ve nasıl önüne geçebiliriz diye konuşmuştuk. Afiş yaptırmıştı, camlara asmıştık." diye konuştu.

Oğuz'un kayınpederi 72 yaşındaki Muhammet Birgili, damadını kaybettiği için üzgün olduğunu ifade ederek,"Onu oğlum gibi severdim. Çok iyi birisiydi. Böyle bir doktor bulunmaz. Herkese yardımcı olurdu. Koronavirüsle çok mücadele etti. Ancak kendisi bu savaşta yenildi." dedi.

Doktorun komşusu Ali Akkoyun, doktorlarını çok sevdiklerini belirterek, "Doktorluk konusunda çok bilgiliydi. Bizleri koronavirüse karşı hep uyarırdı. Sürekli 'Maskeye ve temizliğe dikkat edin' derdi. Kendisi gece gündüz bu hastalığın kimseye bulaşmaması için çaba gösterdi. Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüz." ifadelerini kullandı.

Oğuz'un yakını Serkan Demir de kuzeninin insanlığa hizmet etmek için çalıştığını ifade ederek, "Vatanına ve milletine hizmet etmek için yaşıyordu. Onun için insanların sağlığı kendisininkinden daha önemliydi. Kararlılıkla mücadele ettiği pandemiye yenildi. Onu hep bir melek olarak hatırlayacağız." diye konuştu.

Son paylaşımı, "Siz de bizi sevin" olmuştu

Çıtak Mahallesi Aile Sağlığı Merkezinde görevli doktor Soner Oğuz'un 17 Aralık'ta üşüme ve ateş belirtisi üzerine gittiği Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesinde Kovid-19 testinin pozitif çıkmıştı. Denizli'de özel bir hastanede tedaviye alınan Oğuz, dün hayatını kaybetmişti.

Oğuz, sosyal paylaşım sitesinde yayımladığı son mesajında, Kovid-19 tedavisi gördüğünü belirterek, "Halen yaşıyorum ama bu sene neredeyse sorduklarımın yarısından fazlası bu hastalığı geçiren sağlık çalışanları ne şartlar altında olursa olsun sağlığınız için çalışıyoruz herkes bilsin. Sizi seviyoruz ama siz de bizi sevin ve bize yardımcı olun lütfen. 2-3 gün aranızda olamayacağım. Biraz dinlenmek istiyorum ama en kısa sürede aranıza katılacağım. Önce sağlık, lütfen dikkat edin." sözlerine yer verdi.

Kovid-19\'dan ölen doktorun görev yaptığı mahallede üzüntü hakim
Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Kovid-19'dan ölen doktorun görev yaptığı mahallede üzüntü hakim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar ve aileleri için iftar programı düzenledi
    11:13 LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar ve aileleri için iftar programı düzenledi

    Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar ve aileleri için bir iftar programı düzenledi. Programda geleneksel gölge oyunları, Türk Sanat Müziği konseri ve çocuk oyunlarıyla katılımcılar keyifli vakit geçirdi. LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Nurgül Çelebi, vakfın 25 yıllık başarı öyküsüne dikkat çekerek, mücadelelerinde birlikte başarıya ulaşacaklarını belirtti. LÖSEV Eskişehir İl Koordinatörü Yelda İlker ise umut dolu bir mücadele sürecinde olduklarını ve yeni hedeflerin zaferle sonuçlanacağına inandıklarını ifade etti.

  • Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi
    11:11 Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ikamette yaptıkları aramada 127 bin 295 adet kaçak ilaç buldu. Bir şüpheli tutuklandı.

  • Prof. Dr. Tevfik Özlü: Japonya'da yayılan bakteriyel enfeksiyon salgını tehlike oluşturmuyor
    10:53 Prof. Dr. Tevfik Özlü: Japonya'da yayılan bakteriyel enfeksiyon salgını tehlike oluşturmuyor

    Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Japonya'da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına ilişkin uyarılarda bulundu. Özlü, bu hastalığın bir pandemi oluşturacak tehdit olmadığını, kolayca teşhis edilebildiğini ve bir haftalık tedaviyle iyileştirilebildiğini belirtti. Ayrıca, hastalığın kalıcı hasarlara neden olabileceğini ve tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:47 Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi

    Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2018-2023 Uyuşturucu Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda yapılan faaliyetler değerlendirildi. Toplantıda, kurumların 2022-2023 yıllarında gerçekleştirdikleri faaliyetler sunuldu ve kurul üyelerinin görüşleri alındı.

  • Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi
    10:29 Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

    Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi iş birliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyası, kan bağışı oranlarının azalmasına dikkat çekmek ve toplumu kan bağışına yönlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Efeler Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlileri kampanyaya destek vererek kan bağışında bulundu. Kampanya, Kızılay ile ortak bir şekilde devam ediyor ve tüm vatandaşlar bağış yapmaya davet ediliyor. Müftü Yorulmaz, Kızılay ekibine, din görevlilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

  • Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti
    10:26 Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti

    Kahramanmaraş'ta meydana gelen trafik kazasında doktorun otomobiline çarpan motosiklettekilere, doktor olay yerinde müdahale etti. İYİ Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı ve doktor Selahaddin Can'ın otomobiline çarpan motosikletin sürücüsü ve yolcusu yaralandı. Dr. Can, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak sağlık görevlilerine bilgi verdi.

  • Aydın İl Sağlık Müdürü, Evde Sağlık Hizmetleri Hastalarını Ziyaret Ediyor
    09:56 Aydın İl Sağlık Müdürü, Evde Sağlık Hizmetleri Hastalarını Ziyaret Ediyor

    Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından takip edilen hastalara ziyaretlerini sürdürüyor. Şenkul, Güzelhisar Mahallesi'nde ikamet eden aileleri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanan hastalar ise memnuniyetlerini dile getirerek teşekkürlerini iletti.

  • İstanbul ve 5 ilde 4 gün sürecek olan 'toz taşınımı' uyarısı: Maske takın, mümkün oldukça dışarı çıkmayın
    09:54 İstanbul ve 5 ilde 4 gün sürecek olan 'toz taşınımı' uyarısı: Maske takın, mümkün oldukça dışarı çıkmayın

    İstanbul'da ve 5 ilde hava kirliliği alarmı verildi. Azotdioksit miktarının kritik seviyelere ulaştığı belirtilirken, 4 gün sürecek olan kirlilik sağlık açısından tehlikeli düzeye ulaşabileceği için maske takılması önerildi.

  • 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor
    09:14 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor

    112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, acil durumlarda 112 eğitimlerine devam ediyor. Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen son eğitimde öğrencilere acil durum kılavuzu da dağıtıldı. Eğitimlerde, hangi durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği ve çalışma sistemi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

  • Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
    07:43 Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı

    Dün yeni filmi Mavi Mağara'nın provalarına başlamaya hazırlanan oyuncu Kerem Bürsin, koronvirüse yakalandı. Oyuncunun tedavisi başlarken prova da ileri bir tarihe alındı.

  • Bipolar bozukluk nedir ve neden Van Gogh ile ilişkilendiriliyor?
    05:45 Bipolar bozukluk nedir ve neden Van Gogh ile ilişkilendiriliyor?

    Ünlü Hollandalı ressam Vincent van Gogh'un bipolar bozuklukla ilişkilendirilmesi ve sağlık sorunlarıyla ilgili yapılan araştırmalar. Van Gogh'un mektupları ve sanatında bulunan ipuçlarına dayanarak, bipolar bozukluk ve depresyon geçirdiği tespit edildi. Uzmanlar, Van Gogh'un hayatta olsaydı teşhis konulabileceğini ve daha iyi bir tedavi alabileceğini belirtiyor.


Advertisement