Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Temel Atma Töreni - Son Dakika
Sağlık

Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Temel Atma Töreni

Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Temel Atma Töreni

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: (2) "ODTÜ'de yapılmak istenen ne? Recep Tayyip Erdoğan veya Melih Gökçek kendi evine özel yol mu yapıyor? 5 milyon nüfuslu Ankara'nın trafik sorununu çözmek için, m...

27.10.2013 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "ODTÜ'de yapılmak istenen ne? Recep Tayyip Erdoğan veya Melih Gökçek kendi evine özel yol mu yapıyor? 5 milyon nüfuslu Ankara'nın trafik sorununu çözmek için, millete hizmet etmek adına 20 yıl önce projelendirilmiş bir projeyi hayata geçiriyor" dedi.

Müezzinoğlu, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, milli iradeye slogan cümlelerle müdahale edenlere asla prim verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Gezi Parkı odaklı olaylara değinen Müezzinoğlu, "Gezi olaylarında benzerini yapmak istediler. Bu ülkenin istikrarını bozarak, daha önce alıştıkları milletin ümüğünü sıkma anlayışını yeniden canlandırmaktır. Şimdi milleti hortumlayanların ümüğü sıkıldığı için, birileri gürültü çıkarıyor. Milletin ümüğünü artık kimse sıkamayacak. Bu anlamda cesur davranırlarsa bilsinler ki, onların ümüğü çok daha net bir şekilde sıkılacak. Dolayısıyla akıllı olsunlar, millete teslim olsunlar, milletin iradesine, hak ve hukukuna saygı duysunlar. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, onun da yeri sandıktır" diye konuştu.

Yerel seçimlerin 30 Mart 2014'te gerçekleştirileceğini söyleyen Müezzinoğlu, milletin kararını sandıkta vereceğini, ancak sandıktan ders çıkarmanın da önemli olduğunu vurguladı.

Müezzinoğlu, AK Parti olarak 2002 yılından itibaren her sandığın kendilerine verdiği mesajı iyi okuduklarını ve kendilerine yüklediği sorumlulukların hak ve hukukunu iyi koruduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Birileri sandığın mesajını almıyor, dersine de çalışmıyor, sonra da provoke ediyor. ODTÜ'de yapılmak istenen ne? Recep Tayyip Erdoğan veya Melih Gökçek, kendi evine özel yol mu yapıyor? 5 milyon nüfuslu Ankara'nın trafik sorununu çözmek için, millete hizmet etmek adına 20 yıl önce projelendirilmiş bir projeyi hayata geçiriyor. Ama birileri provoke ederek, gençleri tahrik ederek bu ülkenin kalkınmasına, istikrarına, bu milletin geleceğe umut ve güvenle bakmasına mani olmaya çalışıyor."

"Bu yıl sonuna kadar ihalesine çıkacağımız hastane 99"

2002 yılında hastanelerde 110 bin olan yatak kapasitesinin 40 binini, 10 yıl içinde nitelikli hale getirdiklerini aktaran Bakan Müezzinoğlu, hedeflerinin üçte birini gerçekleştirdiklerini belirtti. Müezzinoğlu, 1 ay içinde 2 bin 700 yatak kapasiteli, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin temelini de atacaklarını söyledi.

Müezzinoğlu, 12 Eylül'de bir kalemde 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin imzasını attıklarını ifade ederek, "Toplam bedel 18 milyar lira. 18 milyara yalnızca sağlıkta ve bir pakette imza atan bir ülke... Şu anda Sağlık Bakanlığı bütçesiyle yaptığımız 136 hastanemiz inşaat halinde. Bu yıl sonuna kadar ihalesine çıkacağımız hastane 99. Bir taraftan kamu özel iş birliğiyle 500 bin yatak kapasitesini önümüzdeki 4 yıl içerisinde bu ülkenin, bu milletin hizmetine sunarken, diğer taraftan önümüzdeki 5 yılda Sağlık Bakanlığı olarak diğer 40 bin kapasitesini de yenileyeceğiz. Biz büyük bir milletiz. Milletine inanan, güvenen bir siyaset anlayışına sahibiz" diye konuştu.

Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Ey yolsuzlar, biz yolsuzluk yapsak buraya para bulabilir miyiz? Biz 10 lirayla 30 liralık iş yapıyoruz. Son 10 yılda, İstanbul'da eğitimde, sağlıkta... Milletimiz adına teşekkür ediyorum. Biz bereket medeniyetinin mensuplarıyız. Bunun içinde bereket vardır. Bunu Avrupalı anlayamaz. Ancak bereket medeniyetinin mensupları anlar ve başarır."

10 yıl sonra cumhuriyetin 100. yıl dönümü olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, "Birileri yakaya rozet takarak, birileri Atatürk'ü kullanarak yan gelip yatmaya devam ediyor. Ama biz onun gösterdiği hedeflere koşan, onu anlayan, millete değer veren anlayışız. İnşallah büyük önderin gösterdiği hedefe 100. yıl dönümümüzde ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşayacağız" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından sahneye bir işçi tarafından getirilen butona beraberindekilerle basarak inşaatın temelini attı. Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İl Genel Meclisi Birinci Başkan Vekili Hayrettin Çelik ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 12 bin 292 metrekare alana yaptırılan merkez, 2 bodrum, zemin kat ve 4 normal kat olmak üzere 7 kattan oluşacak.

Merkezde, 46 ağız ve diş sağlığı ünitesi, 5 yatak, 2 genel ve 2 lokal ameliyathane, 6 poliklinik, 6 laboratuvar, röntgen bölümü, kütüphane, yemekhane, 104 kişilik konferans salonu ve kapalı otopark yer alacak.

13 milyon 553 bin liraya mal olacak merkezin, 2015 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement