Exxon Mobil, Kıbrıs'ta 10. Parselde Çalışmalara Başlıyor - Son Dakika
Sektörel

Exxon Mobil, Kıbrıs'ta 10. Parselde Çalışmalara Başlıyor

Exxon Mobil, Kıbrıs\'ta 10. Parselde Çalışmalara Başlıyor

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e doğalgaz ve petrol araştırmaları için gönderdiği Barbaros Hayrettin Paşa ve Fatih gündemdeyken, Kıbrıs Rum tarafı ABD'li büyük bir enerji devi ile doğalgaz konusunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

01.11.2018 22:51

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e doğalgaz ve petrol araştırmaları için gönderdiği Barbaros Hayrettin Paşa ve Fatih gündemdeyken, Kıbrıs Rum tarafı ABD'li büyük bir enerji devi ile doğalgaz konusunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Amerikan Exxon Mobil şirketi önümüzdeki haftalarda Kıbrıs Cumhuriyeti'nin 10. parselinde çalışmalarına başlayacak. Şirket halihazırda yeni araştırmalar için tüm ön hazırlıklarını gerçekleştirmiş durumda.

Exxon Mobil'in 10. parselde gerçekleştireceği araştırmalara destek verecek olan dört gemi Limasol Limanı'na demirledi. Exxon Mobil yeni araştırmaları iki Kıbrıslı şirket ile beraber gerçekleştirecek. Çalışmaların başlamasından evvel Limasol'da bulunan dört gemi kazı sahasında tatbikat gerçekleştirecek.

Kıbrıs Radyo Televizyon Kurumu, kazı çalışmasını gerçekleştirecek olan Exxon Mobil'e ait platformun 10. parsele 15 Kasım'da varmasının öngörüldüğü bilgisini geçiyor.

Exxon Mobil bölgede hakim olan yüksek tansiyona ve gerilime rağmen 10. parseldeki çalışmaların öngörüldüğü şekilde gerçekleştirileceği mesajını veriyor.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Exxon Mobil, Kıbrıs'ta 10. Parselde Çalışmalara Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement