Milletvekilleri bakan olamıyor mu? Milletvekili bakan olabilir mi? Hem milletvekilliği hem bakanlık yapılabiliyor mu? - Son Dakika
Soğuk Haber

Milletvekilleri bakan olamıyor mu? Milletvekili bakan olabilir mi? Hem milletvekilliği hem bakanlık yapılabiliyor mu?

Milletvekilleri bakan olamıyor mu? Milletvekili bakan olabilir mi? Hem milletvekilliği hem bakanlık yapılabiliyor mu?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte yasama organında milletvekili olarak yer alan birinin yürütme organında bakan olarak görev alabilmesi mümkün mü merak ediliyor. Peki, Milletvekilleri bakan olamıyor mu? Milletvekili bakan olabilir mi? Hem milletvekilliği hem bakanlık yapılabiliyor mu?

29.05.2023 09:36

Milletvekilleri bakan olamıyor mu? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte yasama organında milletvekili olarak yer alan birinin yürütme organında bakan olarak görev alabilmesi mümkün mü merak ediliyor. Peki, Milletvekilleri bakan olamıyor mu? Milletvekili bakan olabilir mi? Hem milletvekilliği hem bakanlık yapılabiliyor mu?

MİLLETVEKİLLERİ BAKAN OLAMIYOR MU?

Milletvekili, vekillik görevinden istifa ederek bakan veya cumhurbaşkanı olabilir.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Hükûmet veya Kabine, Türkiye'de Cumhurbaşkanının başkanlık ettiği ve tüm bakanların bir araya gelip kararlar aldığı kuruldur. Her bakan, kendi bakanlığını ilgilendiren iş ve emri altındaki kamu personellerinin yerine getirdikleri işlem ve eylemlerinden sorumludur.

Kabine üyeleri; Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve 17 bakandan oluşmaktadır. Anayasaya göre milletvekili olamamaktadırlar. Eğer bir milletvekili, cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakan olarak atanırsa milletvekilliği görevinden istifa etmek zorundadır.

Bakanlar Kurulu 2018'de kaldırılınca; cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların toplamına "Cumhurbaşkanlığı Kabinesi" denmeye başlanmış olsa da, Kabine anayasada yer alan bir kurum değildir. Bununla birlikte çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinden hiçbirinde de yer almamıştır.

Son Dakika Soğuk Haber Milletvekilleri bakan olamıyor mu? Milletvekili bakan olabilir mi? Hem milletvekilliği hem bakanlık yapılabiliyor mu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement