Kuzey Afrika'da yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle bu yıl Güney Amerika'ya taşınan 30. Dakar Rallisi, bugün start almaya hazırlanırken, Jim Beam Türk Takımı, motosiklet kategorisinde Kutlu Torunlar ve Kemal Merkit ile mücadele edecek.
Arjantin'in başkenti Buenus Aires'de bugün yapılacak podyum seremonisinin ardından, toplam 9 bin 754 kilometrelik ralli yarın ilk etap yarışıyla başlayacak.
Türkiye'den Jim Beam Türk Takımı'nın yer aldığı organizasyonda, motosiklet kategorisinde 55 numarayla Kutlu Torunlar ve 56 numarayla Kemal Merkit zorlu etapları tamamlamaya çalışacak.
Toplam 49 ülkeden 230 motosiklet, 30 ATV, 188 otomobil ve 82 kamyonda binin üzerinde sporcunun katıldığı Dakar Rallisi, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'den başlayarak, Patagonya ovaları, Şili topraklarında Atakama Çölü ve And Dağları'nda devam ederek, 18 Ocak Pazar günü yine Buenos Aires'de son bulacak.
Motosiklet kategorisinde dünya şampiyonlarının da mücadele edeceği 230 yarışçı arasında yer alacak Jim Beam Türk Takımı, 450 cc ve 530 cc sınıfında ralli için özel üretilmiş KTM motosikletleri ile maraton kategorisinde yarışacak.
Genelde start alan yarışçıların sadece yüzde 40'ının finişe varabildiği rallide, Jim Beam Dakar Türk Takımı'nın hedefi; öncelikle yarışı bitirmek, genel klasmanda ilk 20 ve kendi kategorilerinde ilk 3 sırada yer almak olarak belirtildi.
Son Dakika › Spor › 30. Dakar Rallisi Bugün Başlayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.