4. İslami Dayanışma Oyunları - Son Dakika
Spor

4. İslami Dayanışma Oyunları

4. İslami Dayanışma Oyunları

Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nın ikinci gününde Türkiye, karatede 2 altın ve 4 gümüş olmak üzere 6 madalya elde etti.

14.05.2017 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nın ikinci gününde Türkiye, karatede 2 altın ve 4 gümüş olmak üzere 6 madalya elde etti.

Bakü Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda, kadınlar kumite +68 kiloda Meltem Hocaoğlu ve katada Dilara Bozan altın madalyanın sahibi oldu.

Erkekler kumite 84 kiloda Alparslan Yamanoğlu, +84 kiloda Enes Erkan, katada Mehmet Yakan ve kadınlar kumite 68 kiloda Eda Eltemur gümüş madalya kazandı.

Milli sporcu Meltem: "Şükür ki bu sefer altın madalya aldım"

Kumite +68 kiloda altın madalya elde eden Meltem Hocaoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, "2015'te yine burada Avrupa Oyunları'nda ikinci olmuştum. Şükür ki bu sefer altın madalya aldım." dedi.

Geçen hafta Avrupa Şampiyonası'nda ikincilik elde eden milli karateci, bu oyunlardaki şampiyonluğun kendisini dünyada zirveye çıkaracağını belirtti.

Karate branşı olimpiyatlarda ilk kez 2020'de yer alacağı için çok sevinçli olduğunu söyleyen Meltem, "Seneye, başlayan kotalar için en iyi şekilde hazırlanacağız. Bu oyunlar 2020 Tokyo Olimpiyatları için bir ön hazırlıktı. Gördüm ki yapabiliyorum. Daha iyisi için çalışacağım." ifadelerini kullandı.

Karatede müsabakalar sona ererken, Türkiye 2 altın, 6 gümüş ve 3 bronz madalyayla organizasyonu tamamladı. Ay-yıldızlılar 12 kategorinin 11'inde madalya sevinci yaşadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 4. İslami Dayanışma Oyunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement