Adana Botaş'ın Yabancıları Kendilerini Adanalı Hissediyor - Son Dakika
Spor

Adana Botaş'ın Yabancıları Kendilerini Adanalı Hissediyor

Adana Botaş\'ın Yabancıları Kendilerini Adanalı Hissediyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Adana Botaş'ın yabancı oyuncuları, kentte kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini dile getirdi Türk statüsünde oynayan ABD'li Turner: “Beni ne zaman görseler evlerine davet edip çay teklifinde buluyorlar.

24.01.2014 11:05

FURKAN NACİ TOP - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) güçlü ekiplerinden Adana BOTAŞ'ın yabancı oyuncuları, Adana'da kendilerini adeta evlerinde gibi hissettiklerini söyledi.

Kimi takıma ve şehre yeni gelen kimi ise uzun yıllardır Türkiye'de yaşayarak Türk vatandaşlığına geçen yabancı oyuncular, Adana'da kendilerini adeta evlerinde hissettiklerini ve hiç yabancılık çekmediklerini dile getirdi. 7 yıldır Türkiye'de yaşayan ABD'li Barbara Turner, Türk vatandaşlığını geçtikten sonra Bahar Öztürk adını aldı. Türk insanının çok yardımsever ve sıcakkanlı olduğunu belirten Öztürk "Beni ne zaman görseler evlerine davet edip çay teklifinde buluyorlar. Beni evimdeymişim gibi hissettiriyorlar" dedi.

Türkiye'ye ve Türk kültürüne alışmakta hiç güçlük çekmediğini ifade eden Amerikan asıllı basketbolcu, Adana'ya gelecek yabancı oyuncuların da çok kolay alışabileceğini söyledi. "Bahar" ismini alış hikayesini de anlatan Öztürk, "Bu ismi çok sevdim. Kayseri Kaski'de oynadığım dönemde kulüp başkanımın ismiydi. Soyadımın "Öztürk" olması ise aslında komik" diye konuştu.

Yaklaşık 5 aydır Türkiye'de bulunan ABD'li Michelle Snow ise Türkiye'de gerçekten iyi vakit geçirdiğini dile getirerek, Adanalıların arkadaş canlısı olması sayesinde dışarıda vakit geçirmenin çok daha keyifli hale geldiğini ifade etti.

İspanyol Sandra Viana da büyük şehir Adana'ya alışmanın sanılanın aksine kolay, yemeklerin ise kendisi için biraz acı gelse de leziz olduğunu söyledi.

Adana Botaş'ın 1.90'lık pivotu Anna Vajda ise insanların kendisine burada çok arkadaşça yaklaştığını belirterek, Adana'da en çok neyi sevdiği sorusuna şu yanıtı verdi:

"Benim Adana Kebap dememi bekliyorsunuz ama benim için o çok acı. Kapalı kaşarlı pide ve İskender kebabını çok seviyorum. Ayrıca mercimek çorbası pişirebiliyorum. Ama özellikle buranın en çok sıcak havasını seviyorum."

Daha önce Fenerbahçe ve Samsun'da da oynayan Vajda TKBL'nin Avrupa'nın en iyi rekabete sahne olan birkaç liginden biri olduğunu söyledi. Bu ligde oynamanın zor ancak kariyeri açısından önemli bir adım olduğunu ifade eden Vajda, "Herkes Türkiye ligini yakından takip ediyor. Bu açıdan Türkiye'de oynamak büyük bir fırsat" dedi.

Türkiye büyük fırsat -

Amerikalı 33 yaşındaki Michelle Snow ise Türkiye liginin Avrupa'da oynadığı en iyi iki ligden biri olduğunu söyledi.

Snow, Türkiye'de basketbolun Amerika'daki gibi fiziğe dayalı ve çok hareketli olduğunu vurgulayarak, burada oynarken her maçta kendini bir adım ileri taşıdığını belirtti.

TKBL'de ilk smaç yapan oyuncu olarak anılan Snow, maçlarda smaç yapmanın taraftarı coşturduğunu ve maça olumlu yansıdığını söyledi. Smaçın taraftarı eğlendiren bir hareket olduğunu da ifade ederek, "Bu hareketin yarattığı enerji taraftarı coşturuyor. Smaçtan sonra onların yüzlerindeki ifadeyi görmek dünyanın en mükemmel anı" dedi.

Türkiye'de ilk sezonunu geçiren İspanyol Sandra Viana ise, "Türkiye'de yabancı olarak oynamak yüksek beklentiler getiriyor. Bu, üzerimde baskı oluşturuyor ancak bu beklentileri tatmin etmek için çok çalışarak kendini geliştirme fırsatı buluyorum" ifadelerini kullandı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Adana Botaş'ın Yabancıları Kendilerini Adanalı Hissediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement