Amed Sportif Başkanı: "Fenerbahçe Maçını Seyircili Oynamak İstiyoruz" - Son Dakika
Spor

Amed Sportif Başkanı: "Fenerbahçe Maçını Seyircili Oynamak İstiyoruz"

Amed Sportif Başkanı: "Fenerbahçe Maçını Seyircili Oynamak İstiyoruz"

Amed Sportif Kulübü Başkanı Ali Karakaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçının seyircisiz oynatılmasına ilişkin verilen cezaya tepki gösterdi, "Fenerbahçe müsabakasını seyircili oynamak istiyoruz.

03.02.2016 11:48

Amed Sportif Kulübü Başkanı Ali Karakaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçının seyircisiz oynatılmasına ilişkin verilen cezaya tepki gösterdi, "Fenerbahçe müsabakasını seyircili oynamak istiyoruz. Çünkü turu geçersek, Türkiye'yi Avrupa'da temsil edeceğiz" dedi.

İkinci Lig Kırmızı Grup takımı Amed Sportif'in Başkanı Ali Karakaş, kupada oynadıkları Medipol Başakşehir maçı için Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) kararına değindi. Başkan Karakaş, PFDK'nin takımına, "taraftarlarınca ideolojik propaganda yaptığı için takdiren 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 20 bin TL para cezası" verdiğini hatırlattı. Saha kapatma cezası, kupayla ilgili olduğu için bu hafta ligde sahalarında oynayacakları Kartalspor maçını kapsamayacağını belirten Başkan Karakaş, şunları söyledi:

"Amed Sportif, bu ülkenin takımıdır, bu takım yarı finale çıkarsa bu ülkeyi Avrupa'da temsil edecek. Ama eğer istenmiyorsak ve bu yönde tutumlar devam ederse, biz de bazı kararlar almak için konuyu değerlendirebiliriz. Fenerbahçe maçının seyircisiz oynanması ile ilgili ciddi tepkiler var. Maçın Şilbe Spor Tesisleri'nde mi yoksa çürük raporu yüzünden sadece 3500 seyirci alınabilen Atatürk Stadyumu'nda mı oynayacağı henüz belli değil. Karar yüzünden 2 stadın etrafında bir yığılmanın olacağı ve güvenlik açısından sıkıntı yaratacağı belirtiliyor."

"ŞANLIURFA'YA ALINACAKSA SEYİRCİLİ OLMALI"

Başkan Ali Karakaş, Fenerbahçe maçının güvenlik kaygısıyla Şanlıurfa'da oynatılması  durumunda müsabakanın seyircili olmasını isteyeceklerini vurgularken şunları söyledi: Y

"Biz Fenerbahçe gibi büyük bir takım ile oynayacağımız maçı, seyircili oynamak isteriz. Biz seçeneklerimizi Futbol Federasyonu'na sunacağız. Maçların yayın hakkını alan televizyon kanalı bile kulübümüzün adını söylememek için bu kadar çaba sarf ederken, futbolcumuz Deniz Naki için 4-8 maç oynanama cezası tartışılırken, bize karşı takınılan bu tutumu kabullenmemiz mümkün değil. Biz bu ülkenin takımıyız ve turu atlarsak Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek bir takım olacağız. Ama eğer istenmiyorsak ve bu yönde tutumlar devam ederse bizde bazı kararlar almak için konuyu değerlendirebiliriz."

"TERİM'LE GÖRÜŞTÜK YARIN DEMİRÖREN'LE BİR ARAYA GELECEĞİZ"

Kulüp Başkanı Karakaş, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'le telefonla görüşlerini açıklarken şöyle konuştu:

"Federasyon Başkanı Sayın Yıldırım Demirören'le de yarın bir araya geleceğiz. Kendilerine  seçenekleri sunacağız ve Amed Sportif'e karşı bu durumun düzeltilmesini isteyeceğiz. Amed Sportif, bu ülkenin takımıdır ve bu ülkenin liginde mücadele etmektedir. Bunun başka yerlere çekilmesine izin vermeyeceğiz." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Amed Sportif Başkanı: 'Fenerbahçe Maçını Seyircili Oynamak İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement