Antalya'nın Kemer İlçesi, Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika
Spor

Antalya'nın Kemer İlçesi, Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapıyor

Antalya\'nın Kemer İlçesi, Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası\'na Ev Sahipliği Yapıyor

'İlk kez Dünya Kupası Şampiyonu olan Türk sporcu' unvanını alan Yusuf Dikeç'in de katıldığı Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası, Kemer'deki Limak Limra Otel'de gerçekleşiyor.

23.12.2011 14:08

ŞAMPİYONADA BÜYÜK ERKEKLER KATEGORİSİ'NDE DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONU YUSUF DİKEÇ DE YARIŞIYOR

Atıcılık sporuna başladığı günden bu yana çeşitli dallarda 48 kez Türkiye şampiyonu 10 kez Türkiye ikincisi ve 6 kez Türkiye üçüncüsü olan ve atıcılıkta 'İlk kez Dünya Kupası Şampiyonu olan Türk sporcu' unvanını alan Yusuf Dikeç'in de katıldığı Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası, Kemer'deki Limak Limra Otel'de gerçekleşiyor.

Müsabakalarda Büyük Erkekler Kategorisi'nde mücadele eden Yusuf Dikeç, atıcılık sporunu değerlendirdi. Dikeç, 2001 yılında başladığı atıcılık sporunu daha önce hiç duymadığını ve tesadüf eseri bu spora başladığını belirtti.

Dikeç, başarılarla dolu spor yaşamını şöyle anlattı:

"2001'den bu yana hem Ordu Milli hem de A Milli takım sporcusu olarak yurtdışında ülkemizi temsil ettim. Bu spora başladığım günden beri çeşitli dallarda 48 kez Türkiye şampiyonu, 10 kez Türkiye ikincisi ve 6 kez Türkiye üçüncüsü oldum. Yine çeşitli dallarda 21 kez Türkiye rekoru kırdım. Şu anda ise 10 metre Büyük erkekler havalı silahlar Türkiye rekoru, Türk Silahlı Kuvvetleri rekoru, 25 metre ateşli silahlar Türkiye rekoru, Türk Silahlı Kuvvetleri rekoru, 50 metre ateşli silahlar Türkiye rekoru bana ait. Gazi Üniversitesi Spor Akademisi Antrenörlük Bölümünü bitirdim. Halen Jandarma Gücü Spor Kulübü'nde spor hayatıma devam ediyorum. Atıcılık sporuna başlamam da tamamen tesadüf eseri oldu. Uzun bir çalışmanın ardından 3 yıl sonra ilk girdiğim yarışmada Türkiye Şampiyonu oldum. Ondan 5 yıl sonra Dünya Şampiyonluğunu elde ettim."

ATICILIK FEDAKARLIK İSTİYOR

Atıcılığın çok fazla tanınan bir spor olmadığından dolayı Türkiye'de izleyicisinin de sadece sporcular olduğuna değinen Dikeç, yurt dışında sporseverlerin bu spora yoğun ilgi gösterdiği söyledi. Atıcılık sporcularının büyük fedakarlık yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Dikeç, ancak büyük fedakarlıklar ve çok çalışmakla başarı elde edilebildiğini vurguladı. Yurt dışında bu sporu siviller yaparken, Türkiye'de sivillerin yanı sıra, daha çok asker ve polislerin bu sporla ilgilendiklerini belirtti.

2011'in kendisi için başarılı bir yıl olmadığından yakınan Dikeç, Kemer'deki yarışmada şanssızlığını kırmak istediğini kaydetti. Dikeç, "Bu sporda konsantrasyon çok önemli. Atıcılık, insanın bedenini ve ruhunu olgunlaştıran bir spor. Kemer'de büyük erkekler kategorisinde yarışacağım. Sporcunun tek rüyası vardır: Birinci olmak. Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda da aynı hedefle yarışacağım" diye konuştu. 20 Aralık'ta Kemer'deki Limak Limra Otel'de başlayan Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası, 25 Aralık'ta final atışlarıyla sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Antalya'nın Kemer İlçesi, Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement