"At Hırsızı" Sözü Mahkemelik Oldu - Son Dakika
Spor

"At Hırsızı" Sözü Mahkemelik Oldu

"At Hırsızı" Sözü Mahkemelik Oldu

Kayseri'de kurulu bulunan Grup 38 Taraftar Derneği, Kayserispor menajeri Süleyman Hurma hakkında taraftara hakaret ettiği gerekçesiyle, Kayseri 4.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 30 bin TL bedelle hakaret davası açtı.

12.01.2012 12:38

Kayseri'de kurulu bulunan Grup 38 Taraftar Derneği, Kayserispor menajeri Süleyman Hurma hakkında taraftara hakaret ettiği gerekçesiyle, Kayseri 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 30 bin TL bedelle hakaret davası açtı. Hurma da aynı konuyla ilgili 4 yerel gazete, televizyon ve internet sitesi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Grup 38 Taraftar Derneği Başkanı Hasan Yaldızlı, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz hafta içinde ortaya çıkan ve Kayserispor genel menajerinin, "Avrupadakiler gerçek Kayserispor taraftarı. Türkiye'dekiler at hırsızı" konulu sözlerini içeren görüntünün sosyal paylaşım sitelerinde ve yerel gazetelerde yayınlandığını belirterek, "Süleyman Hurma aleyhine Kayseri 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde 2012'ye 30 numaralı dosya ile dava açılmıştır. Bu davada, ceza davası açma hakkımız da saklı tutulmuştur. Kayserispor taraftarı sahipsiz değildir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm haklarını aramaya devam edeceğiz. Biz bugüne kadar genel menajerden özür bekledik. Kasımpaşa maçında yaptığı hakaret unutulmadan bu hakareti yapmaya cüret eden şahıs, büyüklerimizden alkış aldığı sürece bu hakaretlerine devam edecektir. Bu saatten sonra son söz yargının" dedi.

HURMA DA CUMHURİYET SAVCILIĞINA BAŞVURDU

Öte yandan, Kayserispor Kulüp Menajeri Süleyman Hurma da avukatı ve Kulüp Basın Sözcüsü Rifat Pehlivan aracılığıyla 4 medya kuruluşundan şikayetçi oldu. Hurma, sosyal paylaşım ve internet siteleri, yerel televizyonlara yansıyan görüntüsüyle ilgili olarak 2 yerel gazete, 1 yerel televizyon ve 1 internet sitesi hakkında Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair kanuna muhalefet ve özel yaşamı ihlal iddiasıyla 4 yayın kuruluşu hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 'At Hırsızı' Sözü Mahkemelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement