Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 84'üncü yılında spor federasyonlarınca anıldı - Son Dakika
Spor

Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 84'üncü yılında spor federasyonlarınca anıldı

Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 84\'üncü yılında spor federasyonlarınca anıldı

Spor federasyonları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yılı dolayısıyla anma mesajları yayımladı.

10.11.2022 11:01  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor federasyonları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yılı dolayısıyla anma mesajları yayımladı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi mesajında "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 84. yılında saygı, minnet ve özlemle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Hentbol Federasyonundan "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz" başlığıyla paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"İstiklal Savaşı'nın muzaffer Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Türkiye Hentbol Federasyonu olarak; Büyük Önder Atatürk'ün bizlere mirası Cumhuriyetimizin her zaman koruyucusu olacağımızı, ilkeleri ışığında modern ve çağdaş bir ülke olma hedefine hiç durmadan ilerleyeceğiz. Bu anlamda hentbol kültürünü benimsetme, sevdirme ve tüm ülkede yaygınlaştırma, uluslararası düzeyde başarılara imza atacak seviyelere çıkartma misyonumuzu sürdüreceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. 10 Kasım 1938'ten günümüze dinmeyen özlemimizle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde en içten saygılarımızla eğiliyoruz."

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı, yayımladığı mesajda, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84. yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 84. yılında saygı, minnet ve özlemle anıyoruz" mesajını paylaşırken, "Özlemle dolu 84 yıl" başlığını kullanan Türkiye Judo Federasyonu ise "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anıyor, aramızdan ebediyete uğurlanışının 84. yılında saygıyla, rahmetle ve şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun." mesajıyla Atatürk'ü andı.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü de "Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliklere imza atıp bir inkılap hareketi başlatan ve gelecek nesillere büyük bir miras bırakan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz." ifadelerini paylaştı.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Cimnastik Federasyonu, Türkiye Tenis Federasyonu, Türkiye Eskrim Federasyonu, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Türkiye Yelken Federasyonu, Türkiye Boks Federasyonu ile diğer spor federasyonları da Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yılında benzer anma mesajları yayımladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 84'üncü yılında spor federasyonlarınca anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement