Basketbol: Spor Toto Türkiye Kupası - Son Dakika
Spor

Basketbol: Spor Toto Türkiye Kupası

Basketbol: Spor Toto Türkiye Kupası

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası B Grubu'nda 7 Ekim Pazar gününe kadar sürecek maçlar, yarın Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda oynanacak Aliağa Petkim - Hacettepe Üniversitesi ile Beşiktaş- Antalya Büyükşehir Belediyespor...

04.10.2012 16:37

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası B Grubu'nda 7 Ekim Pazar gününe kadar sürecek maçlar, yarın Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda oynanacak Aliağa Petkim - Hacettepe Üniversitesi ile Beşiktaş- Antalya Büyükşehir Belediye spor karşılaşmalarıyla başlayacak.

Beşiktaş, Aliağa Petkim, Antalya Büyükşehir Belediyespor ve Hacettepe Üniversitesi takımlarının yer aldığı B Grubu'nda ilk iki sırayı alan ekip, 8'li finallerde mücadele edecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, düzenlediği basın toplantısında B Grubu maçlarının Kocaeli'de oynanacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, maçların oynanacağı Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nun 4 aylık çalışma sonucunda maçlara hazır hale geldiğini söyledi.

Hazırlıklarda bazı kurumlarla ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Çintimar, "Federasyonun bu organizasyonun bir ayağını Kocaeli'de yapması bizi mutlu etmiştir" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Ligler Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy da yeni bir salonda müsabakaların oynanacağını belirterek, Kocaeli seyircisinin tribünleri dolduracaklarına inandığını kaydetti.

Beşiktaş Basketbol Takımı Başantrenörü Erman Kunter, yeni tesislerin yapılmasının Türkiye için önemli olduğunu anlatarak, tesis sorunun giderilmeye ilişkin yürütülen çalışmaların iyiye doğru gittiğini söyledi.

Tesis sorunları çözüldüğü zaman spor olarak da herkesin beklediği başarıların geleceğine inandığını dile getiren Kunter, "Zor maçlar olacak, favori yok, bütün gücümüzle oynayıp bir üst tura çıkmaya çalışacağız" diye konuştu.

Kunter, bir gazetecinin Beşiktaş'ın ligdeki hedefleri ne olduğuna ilişkin sorusu üzerine, kendisinin maçları tek tek düşündüğünü belirterek, şu anda üst tura çıkmak istediklerini anlattı. Gelecek hafta Euroleague'deki maçların başlayacağına dikkati çeken Kunter, orada yapacakları maçın ardından ligde mücadelelerin başlayacağını kaydetti.

Kunter, "3 kupalı bir takım, sporda hedef küçültmek gibi birşey olmaz. Yapılacakların en iyisini yapmak istiyoruz. Başarılarımızı tekrarlamak ve eğer yapabiliyorsak da Euroleague'de bir üst tura geçmek. Kolay hedefler değil ama profesyonel spor bunu gerektirir" dedi.

Beşiktaş'ta yaşanan mali soruna ilişkin bir soru üzerine Kunter, şu ana kadar yönetimin kendilerine bunu hissettirmediğini dile getirerek, futbolun ağırlıklı kulüp olmasına rağmen bütün güçleriyle kendilerine yardım ettiklerini kaydetti.

Aliağa Petkim Başantrenörü Burak Bıyıktay ise güçlü bir ekonomiye sahip olan Kocaeli'nin liglerde basketbol takımının olması gerektiğini ifade ederek, basketbol oynanacak salonun yapıldığı bir şehrin basketbol takımının da oluşturulması gerektiğine inandığını kaydetti.

Elemeli maçların favorisinin olmadığını vurgulayan Bıyıktay, Beşiktaş'ın kendilerine göre güçlü bir ekip olduğunu, kendilerinin ikinci sırayı almak için mücadele edeceklerini bildirdi.

Bıyıktay, geçen yıl yakaladıkları performansı hem ligde hem de kupa maçlarında sergilemek istediklerini belirterek, seyircilerin güzel maçlar izleyeceklerini kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Altar Tunçkol da takıma transferler yaptıklarını ifade ederek, bu çalışmalarla iyi bir takım oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. "Amacımız ilk 2 arasına girmek" diyen Tunçkol, iyi bir basketbol oynayarak takımın güven kazanmasını istediklerini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Başantrenörü Alp Bayramoğlu ise oynayacakları maçların sezon öncesi hazırlık özelliğini taşıdığını dile getirerek, maçlarda iyi bir oyunu sahaya yansıtmak istediklerini bildirdi.

Muhabir: Kadir Yıldız

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Basketbol: Spor Toto Türkiye Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement