Beşiktaş'ın Gündemi Şenol Güneş ve Lucescu - Son Dakika
Spor

Beşiktaş'ın Gündemi Şenol Güneş ve Lucescu

Bilic'le yollarını ayırmaya hazırlanan Beşiktaş'in gündeminde Lucescu ve Şenol Güneş var.

20.05.2015 07:34

Şenol hoca, "Sezon bitmeden masaya oturmam" dese de Konyaspor maçını izleyen yardımcısına yöneticilerin yakın ilgisi dikkatlerden kaçmadı!

Mircea Lucescu'nun gelmek için ileriye sürdüğü şartlar ise ağır bulundu. Buna rağmen iki taraf da birbirine açık kapı bırakmayı ihmal etmedi.

Şenol Güneş

Bursaspor'un başına geçtikten sonra yeşil-beyazlılara oynattığı pozitif ve göze hoş gelen futbolla takdir toplayan Şenol Güneş, takıma önemli bir iskelet kazandırdı. Başta Ozan Tufan olmak üzere genç oyunculara şans veren Güneş, Bursaspor'u ligin en golcü ekibi haline getirdi.

Mircea Lucescu

6 yıl üst üste ligin zirvesinin hakimi olduktan sonra bu hafta sonu şampiyonluk unvanını Dinamo Kiev'e kaptıran Mircea Lucescu, Ukrayna'daki iç savaş nedeniyle zor durumda kalan kulübü Shakhtar'a Donetsk'e vefa gösterip bu yıl takımda kalmıştı.

Slaven Bilic'i kafasında bitiren Beşiktaş yönetimi, Şenol Güneş'le bir süredir irtibatta... Ancak tecrübeli çalıştırıcının da açıkladığı gibi resmi bir teklif olmadı. Çünkü Güneş, "Ben bir takımı çalıştırırken, başka bir takımla masaya oturmam. Benle anlaşmak gibi bir niyetiniz varsa lig bittikten sonra Haziran'da gelirsiniz, o zaman oturur konuşuruz" dedi. Dolayısıyla da resmi anlamda Şenol hocayla bir ilerleme sağlanamadı. Ancak yakın dostu ve yardımcısı Mehmet Kulaksızoğlu'nun Konya maçını tribünden izlemesi akıllarda soru işareti oluşturdu. Kulaksızoğlu, her ne kadar son hafta oynanacak olan Bursaspor- Konyaspor karşılaşması için tribünde yer alsa da kendisine Beşiktaşlı yöneticilerin yakın ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Siyah-beyazlılar, Şenol Güneş'le anlaşma sağlanması halinde, Beşiktaş'a uzun yıllar hizmet etmiş, Tayfur Havutçu ve İbrahim Üzülmez gibi isimlerden birisini de teknik kadroya dahil etmeyi planlıyor.

Lucescu beş yıldız istedi

Beşiktaş'ın son bir aylık süreçte, siyah-beyazlı kulübü 100. yılında şampiyon yapan Lucescu ile görüştüğü de bir sır değil. Ancak Rumen çalıştırıcı, Shakhtar'dan 25 milyon dolarlık alacağı, Ukrayna'daki yatırımları ve F.Bahçe'nin kendisine olan ilgisi nedeniyle kararsız. Buna rağmen İstanbul'a gelmeye sıcak bakan Lucescu'nun, " Türkiye'ye dönmem için şartların oluşması lazım" dediği kaydedildi. Tecrübeli hocanın, siyah-beyazlılardan 3 yıllık sözleşme, en az 5 kaliteli futbolcu takviyesi ve sınırsız yetki istediği belirtildi. Yönetim, bu nedenle Lucescu ihtimalini şu an için yüksek bulmuyor.

Sabah

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Beşiktaş'ın Gündemi Şenol Güneş ve Lucescu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement