Beşiktaş Liderliğe Uçamadı - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Liderliğe Uçamadı

Beşiktaş yenerse lider olacağı maçta İstanbul Büyükşehir Belediyesini geçemedi.

19.01.2013 18:12  Güncelleme: 11:24

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş nefes kesen mücadelede İstanbul BŞB ile berabere kalarak Galatasaray'ın önünde lider olma fırsatını kullanamadı. İnönü Stadı'nda oynanan ve 90 dakika boyunca temponun düşmediği mücadele 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Siyah beyazlı ekibin golleri 28. dakikada Sivok, 57. dakikada Olcay'dan gelirken, İstanbul BŞB'nin gollerini ise 22. dakikada Holmen ve 65. dakikada Doka kaydetti. 

Kalan sürede iki takım da önemli pozisyon üretemedi ve mücadelenin ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

Beşiktaş bu sonuçla Süper Lig'deki puanını 31'e çıkarırken, lider Galatasaray'la arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. İstanbul BŞB ise puanını 22'ye çıkardı. Ligin 19. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray 27 Ocak Pazar günü Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

18. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Holosko'nun sağ çaprazdan yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak auta gitti.

20. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor savunmasının uzaklaştırmak istediği top, ceza alanı dışındaki Oğuzhan'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun kontrol ederek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

21. dakikada Holmen, Oğuzhan'dan kaptığı topu bekletmeden Visca'ya aktardı. Bu oyuncunun sol çaprazdan yaptığı vuruşta top, az farkla dışarı gitti.

22. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Holmen ile 1-0 öne geçti. Webo'nun pasıyla ceza alanına giren Holmen, penaltı noktası üzerinden plase vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

28. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ çaprazda topu alan Holosko'nun sert şutunu Eduardo kornere çeldi. Oğuzhan'ın sağ taraftan kullandığı korner atışı sonrasında arka direkte kafayı Sivok vurdu. Kale çizgisinde konuk takım oyuncularının müdahalesi yetersiz kaldı ve top ağlara gitti: 1-1.

30. dakikada sol kanattan ceza alanına yapılan ortada, bir anda topu önünde bulan Cihan'ın volesinde meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

40. dakikada Holosko'nun ceza alanı dışı sol çaprazından yaptığı vuruşta, top yan ağlarda kaldı.

Kalan sürede iki takım da önemli pozisyon üretemedi ve mücadelenin ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

57. dakikada Beşiktaş, ikinci golü buldu. Almeida kendisine gelen topu, topuk pasıyla ceza sahası içine hareketlenen Olcay ile buluşturdu. Bu oyuncu, sol çaprazdan düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1.

65. dakikada, 5 dakika önce oyuna giren Doka skoru eşitleyen golü kaydetti. Orta sahada topla buluşan Doka, yaklaşık 30 metre topu sürdükten sonra ceza yayı üzerinden sert bir şut çıkarttı. Savunmada Sivok'a çarpan top, kaleci McGregor'u da yanıltarak, ağlarla buluştu: 2-2.

90. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda, arka direkte müsait durumdaki Emre'nin kafa vuruşunda top farklı şekilde dışarı çıktı.

Karşılaşma 2-2 berabere tamamlandı.

Bu arada Siyah-beyazlı ekip, elde ettiği beraberlikle ligdeki yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı.

STAT: İnönü

HAKEM: Serkan Çınar

BEŞİKTAŞ: McGregor, Hilbert, İbrahim Toraman, Sivok, Emre, Necip, Holosko, Oğuzhan, Veli, Olcay, Almeida

TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

İSTANBUL BŞB: Eduardo, Geraldes, Can Arat, Metin Depe, Ekrem, Cihan, Zeki, Visca, Holmen, Tom, Webo

TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz

Beşiktaş Liderliğe Uçamadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Beşiktaş Liderliğe Uçamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement