Büyükşehir, Olimpiyatta Üçledi - Son Dakika
Spor

Büyükşehir, Olimpiyatta Üçledi

Büyükşehir, Olimpiyatta Üçledi

Serdar Aydın ve Harun Çelik'in 2012 Londra Olimpiyatları kadrosunda yer aldı.

03.02.2012 10:23

Görme Engelli Judoculardan Serdar Aydın ve Harun Çelik'in 2012 Londra Olimpiyatları kadrosunda yer almasıyla, mavi beyazlılarda Olimpiyatlara katılacak sporcu sayısı üçe çıktı.

Büyükşehir, Olimpiyatta Üçledi

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Kazan bölgesinde yapılan Tekvando Olimpiyat seçmelerinde birinci olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un başarılı sporcusu Bahri Tanrıkulu mavi beyazlı kulüpte 2012 olimpiyatlarına katılacak ilk sporcu olmuştu.Mavi beyazlılar, 2008 Pekin olimpiyatlarına iki sporcu göndermiş, bu yıl yapılacak olan 2012 Londra olimpiyatları öncesi ise olimpiyatlara onbeş sporcu göndermeyi hedefliyordu.

En Yüksek Puanları Aldılar

Önceki gün Uluslar arası Görme Engelliler Judo Spor Federasyonu (ISU) yazılı bir açıklama yaparak 2012 Londra Olimpiyatlarına katılacak sporcu listesini açıkladı.Listede Türkiye'den iki erkek iki bayan olmak üzere dört sporcunun olimpiyatlara katılacağı belirtildi.Erkeklerde isimleri açıklanana Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un başarılı Judocular Serdar Aydın ve Harun Çelik oldu.Açıklanan listeye göre Serdar Aydın 19,Harun Çelik ise 12 Puan topladı.

Yatırımların Karşılığını Alıyor

Olimpiyatlarda ülkemizi ve Kocaeli'yi 73 kiloda Serdar Aydın,81 kiloda Harun Çelik temsil edecek.Serdar Aydın'ın bugüne kadar Görme Engelliler Judo sporunda birer kez Dünya ve Avrupa üçüncülüğü bulunuyor.Harun Çelik'in ise bir Dünya yedinciliği bulunuyor. Başarılı Judocular Olimpiyatların yapılacağı tarihe kadar sıkı bir hazırlık kampına girecek.Vizyon branşların dışındaki amatör spor dallarına da destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alınan bu sonuçlarla,yatırımlarının karşılığını bir kez daha almış oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Büyükşehir, Olimpiyatta Üçledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement