Cezayir'den Tarihi Galibiyet: 4-2 - Son Dakika
Spor

Cezayir'den Tarihi Galibiyet: 4-2

Cezayir\'den Tarihi Galibiyet: 4-2

Güney Kore engelini tarihi bir skorla aşan Cezayir, Dünya Kupası'nda tur atlama şansını son maça taşıdı!

22.06.2014 23:53

Dünya Kupası H Grubu'nda geceninikinci maçında Cezayir ve Güney Kore tur şansını son maça taşıma umuduyla karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısında Cezayir ilk 10 dakikada bir sürü gol şansını boşa harcadı. Ancak önce 26. dakikada Slimani klas bir şekilde takımını öne geçirdi, ardından da Halliche attığı kafa golü ile Cezayir'i 2-0 öne geçiren golü attı.

Maçın yıldızı Slimani, ilk devrenin sonlarına doğru Djabou'yu çok iyi gördü. Djabou da meşin yuvarlağı ağlara rahatça yolladı ve skor 3-0 oldu. İlk devre bu skorla sona erdi.

Afrika temsilcisi ikinci devrede kalesinde iki gol görse de Brahimi de ağları havalandırmayı başarınca fark 2'den aşağı düşmedi. Cezayir 90 dakika sonunda 4-2'lik rekor bir galibiyetle üç puana uzandı.

CEZAYİR KAÇIRDIKÇA KAÇIRDI

Karşılaşmanın ilk 10 dakikalık süresine Cezayir'in üst üste geliştirdiği kaliteli hücum organizasyonları damga vurdu. Feghouli, Djabou ve Slimani ile bu kısa süreye tam dört net gol şansı sığdıran Cezayir'de üç yıldız da çerçeveyi bulan şutlar çekemedi.

10 DAKİKALIĞINA KONTROL G. KORE'DE AMA...

Güney Kore cephesi ise maça yavaş başladı ancak bu 10 dakikalık sürenin ardından toparlanma emareleri gösterdi ve pek organize olmasa da ataklar yapmaya başladı. Orta sahada karşılıklı top kayıpları ile geçen bu bölüm de Heung Min-Son bireysel yetenekleri ile takımını pozisyonlara sokmaya çalıştı.

Oyunun kontrolünü eline geçiren Asya temsilcisi ters kanada uzun toplarla oyunu açmaya çalışırken yine arka direklere ortalar açarak skor üretmeye çalıştı. Ancak bu ortaların neredeyse tamamı isabetsiz bir şekilde doğrudan auta gitti.

SLIMANI SAZI ELİNE ALDI

Cezayir, Slimani ile net bir gol şansı yakaladı. Güney Kore savunmasında Ho Hong kafaya çıktığı topu ıskalayınca Cezayirli forvet bir anda kale ağzında topla buluştu ancak o da topu düzgün kontrol edemedi. Böylece karşılaşmanın en net fırsatlarından biri de çöpe gitmiş oldu.

Afrika temsilcisi, Slimani ile ozisyonlara girmeye devam etti. Tecrübeli forvet nefis çalımlar ve bir o kadar nefis top kontrolü ile Feghouli'yi bir anda kaleci ile karşı karşıya bıraksa da yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Ancak Cezayir'in baskısı bu pozisyonun ardından da devam etti. Maçın bu ana kadarki yıldızı Islam Slimani, Medjani'nin havadan ara pasına müthiş bir deparla yetişti ve kalecinin sağından topu ağlara gönderdi.

2 DAKİKADA 2 GOL!

26. dakikada Slimani'nin klas golünün ardından baskısını devam ettiren Cezayir, Brahimi ile gole çok yaklaştı ancak top savunmadan kornere gitti. Korner atışını çabuk kullanan Cezayir'de savunmadan kopup gelen Rafik Halliche Kaleci Sung Ryong'dan önce kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Böylece skor 2 dakikada 0-0'dan 2-0'a geldi.

Gollerin ardından da şok pres ve baskıyı koruyan Cezayir, bir süre sonra konsantrasyon kaybına bağlı olarak top kayıpları yapmaya başladı ve Güney Kore oyuna yavaş yavaş geri adapte oldu. Bu dakikalarda gol aramaya başlayan Güney Kore, yine orta sahası ve hücum hattı arasında kopuk bir görüntü çizdi. Rakibinin son paslara bile gelemeden üst üste hatalı paslaşmalar yapmasından cesaretlenen Cezayir, üçüncü gol için bastırmaya başladı.

CEZAYİR FARKA GİDİYOR!

Cezayir'İn baskısı kısa sürede yanıt vermeye başladı. İkinci golden 10 dakika sonra 38. dakikada Güney Kore savunması topu bir türlü uzaklaştıramadı. Islam Slimani topu kaptı ve çalımlarla sol çaprazdan içeri girdi ve Abdelmoumene Djabou'yu gördü. Djabou da düzgün bir vuruşla skoru 3-0'a taşıdı.

Üçüncü golün ardından sahada yokları oynayan Güney Kore hepten yıkıldı. Lidersiz bir şekilde sahada gezinen 11 oyuncudan oluşan Güney Koreli oyuncular, 'bitse de gitsek' havasını üstlerinden ilk devre boyunca atamadılar. İlk yarının son anlarında özellikle Cezayirli taraftarların tribün şovları da maça renk kattı.

İlk yarı Cezayir'in üstün oyununu skora da yansıtmasıyla birlikte bu şekilde sona erdi.

KORE GOLÜ BULDU, AMA...

Güney Kore, ikinci yarıya oldukça istekli başladı ve rakip kaleyi ablukaya aldı. Bayer Leverkusen'in rekor ücretle transfer ettiği Hueng Min Son, 50. dakikada sol çaprazda topla buluştu ve şutu kaleci M'Bolhi'nin beşliğinden geçip ağlarla buluştu.

Min Son harika başladığı ikinci devrede pozisyon üstüne pozisyon yaratmaya başladı. Cezayir savunması onun karşısında yetersiz kalmaya başladı. 57. dakikada Park'ın kafa vuruşunu çizgide Mandi karşıladı ve skorun 3-2'ye gelmesine izin vermedi.

Kore, sol kanattan akın akın gelmeye devam etti. Bu dakikalarda tecrübeli file bekçisi M'Bolhi de kalesini sıklıkla terk etmek zorunda kaldı ve yan topları karşıladı. İkinci devreye çok iyi başlayan Asya temsilcisi, karşılaşmayı tamamen rakip yarı sahaya yıkmayı da başardı. Bir saatlik süre geride kalırken, Kore tüm hatlarıyla atağa çıkmaya başladı.

SAHNE BU SEFER BRAHIMI'NİN

Güney Kore 60. dakikada Yueng Ki'nin uzaklardan sert şutu ile ikinci gole çok yaklaştı. Belçika karşısında kalesinde devleşen M'Bolhi bu maçın ikinci yarısında yaptığı kurtarışlara bir yenisini daha ekledi. Bu kurtarıştan kısa bir süre sonra Cezayir yine oldukça organize bir hücum yaptı. 62. dakikada Yacine Brahimi, soldan bindiren Feghouli ile harika bir duvar pası yaptı ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Brahimi'nin tertemiz vuruşu ağlarla buluştu ve skor 4-1 oldu.

KORE YENİDEN UMUTLANDI!

Güney Kore 4-1'in ardından yeniden gol için bastırmaya başladı ve bu yoğun baskı da golü getirdi. Son topu sol kanattan getirdi ve Ho Lee karambolde topu Ja Cheol Koo'ya çıkardı. Koo da bomboş kaleye topu ağlara yolladı ve 73. dakikada fark yeniden 2'ye indi.

Kore, bu golün ardından da 2 fırsat yakaladı, fakat kaleciyi geçemedi.

KORE SALDIRIYOR, CEZAYİR SAVUNUYOR

Asya temsilcisi, son 10 dakikada pozisyon üstüne pozisyon bulsa da bir türlü skor üretmeyi başaramadı. Ho Lee ve Min Son birer fırsat yakalasalar da bu pozisyonların hiçbiri net bir gol şansı değildi.

90 dakika sona erdiğinde Cezayir sahadan 4-2'lik bir galibiyetle ayrılmayı başardı ve tur şansını son maça taşıdı. Güney Kore'nin tur umutları ise mucizelere kaldı.

Cezayir, Dünya Kupası tarihine de adını altın harflerle yazdırdı. Afrika'dan ilk defa bir ülke bir maçta dört gol atmayı başardı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Cezayir'den Tarihi Galibiyet: 4-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement