Çukurova Rock Festivali'nde Gençlerin Bariyerleri Yıkmasıyla Ortalık Savaş Alanına Döndü - Son Dakika
Spor

Çukurova Rock Festivali'nde Gençlerin Bariyerleri Yıkmasıyla Ortalık Savaş Alanına Döndü

Çukurova Rock Festivali\'nde Gençlerin Bariyerleri Yıkmasıyla Ortalık Savaş Alanına Döndü

Adana'da düzenlenen Çukurova Rock Festivali'nin Adana Valiliği tarafından iptal edilmesi kararı mahkemeden geri dönerken, 18 yaş altı gençleri bulunması nedeniyle giriştikleri bariyerler kapatılınca ortalık savaş alanına döndü. Gençler bariyerleri yıkıp, bilet satılan gişeleri parçalayıp konser alanına girdi.

12.10.2023 21:42

Adana'nın Seyhan ilçesindeki Bacardi Birbiçer Tesisleri'nde 12-13-14-15 Ekim tarihlerinde Ceza, Uzi, Selda Bağcan, Dedublüman, Pentagram, Gazapizm, Umut Kuzey, Güneş, Emir Can İğrek, Manuş Baba'nın da aralarında olduğu 20 sanatçının sahne alacağı Çukurova Rock Festivali, 6'ncı yılında yasaklama kararı ile karşı karşıya kalmıştı.

Çukurova Rock Festivali, Adana Valiliği tarafından, "Çevrede alkol satan mekanların olması", "Festivalde alkol alımının cinsel saldırı, yaralama, hırsızlık gibi olaylara yol açabileceği", "Trafik yoğunluğuna neden olabileceği" gibi çeşitli gerekçelerle iptal edilirken, festivali organize eden Milyon yapım şirketi Adana İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma talepli dava açmıştı.

Adana İdare Mahkemesi, festivalin iptaline ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vererek, savunma ve ara karara cevap verilebilmesi için Adana Valiliği'ne süre tanıdı.

FESTİVAL BAŞLADI

Festivale ilgi gösteren binlerce kişi, Seyhan Nehri kıyısındaki konser alanının çevresinde yoğunluk oluşturdu. Tertip komitesi, kalabalık arasında 18 yaş altı gençlerin de bulunması nedeniyle girişteki bariyerleri bir süre kapattı.

Güvenlik görevlilerini aşıp, bariyerleri yıkan gençler, bu defa festivalin bilet gişelerinin yanındaki diğer barikatta yoğunluk oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle gişe işlemleri yapılamadı.

Gençlerden bazıları prefabrik gişelere zarar verdi, bazıları da barikatları yıktı. Güvenlik görevlilerinin müdahalede zorlandığı alanda gençler buldukları boşluklardan konser alanına girmeye çalıştı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ MÜDAHALEDE ZORLANDI

Çıkan arbede sırasında güvenlik görevlileri, gişelere ve barikatlara zarar verdiği öne sürülen bazı gençleri darbetti. Kalabalık içerisindeki bir kadın da, gruba müdahale etmeye çalışan erkek güvenlik görevlisine tekme ve yumruk attı.

Organizatör ve sanatçı Umut Kuzey de duruma müdahale ederek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre sonra ortalığın sakinleşmesi ve 18 yaş üstü biletli izleyicilerin konser alanına alınmasıyla festival başladı. Festivalin ilk gününde Deynekçiler, Yedinci Ev, Heijan – Muti, Dedublüman ve Uzi sahne aldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Çukurova Rock Festivali'nde Gençlerin Bariyerleri Yıkmasıyla Ortalık Savaş Alanına Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement