Dopingle Mücadelede Dünya Bizi Örnek Alıyor" - Son Dakika
Spor

Dopingle Mücadelede Dünya Bizi Örnek Alıyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile röportaj "Dopingle mücadelede dünya bizi örnek alıyor" Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Dopingle mücadeleyle ilgili WADA, IAAF, dünyanın bütün bu işle mücadele eden birimleri de Türkiye Atletizm Federasyonunu örnek alıyor ve takdir ediyor" "(Abeylegesse'ye iki yıl men cezası verilmesi) Disiplin kurulumuz kanunlar çerçevesinde ne gerekiyorsa onu yaptı, sıfır tolerans ve hiçbir şekildi hiçbir sporcuya tolerans sağlanmayacağını bu şekliyle bütün Türkiye'ye söylemiş olduk" AYŞE YILDIZ - Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, dopingle mücadelede Türkiye Atletizm Federasyonunun örnek alındığını bildirdi.

03.04.2016 12:22

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile röportaj "Dopingle mücadelede dünya bizi örnek alıyor"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar:

"Dopingle mücadeleyle ilgili WADA, IAAF, dünyanın bütün bu işle mücadele eden birimleri de Türkiye Atletizm Federasyonunu örnek alıyor ve takdir ediyor"

"(Abeylegesse'ye iki yıl men cezası verilmesi) Disiplin kurulumuz kanunlar çerçevesinde ne gerekiyorsa onu yaptı, sıfır tolerans ve hiçbir şekildi hiçbir sporcuya tolerans sağlanmayacağını bu şekliyle bütün Türkiye'ye söylemiş olduk"

AYŞE YILDIZ - Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, dopingle mücadelede Türkiye Atletizm Federasyonunun örnek alındığını bildirdi.

Çintimar, AA muhabirine, TAF Disiplin Kurulunun geriye dönük incelemede, 2007 Dünya Şampiyonasında alınan numunelerinde yasaklı maddeye rastlanan milli atlet Elvan Abeylegesse'ye 2 yıl men cezası vermesini değerlerdi.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA) Elvan'a doping cezasıyla ilgili 2007 yılına ait numunelerinde pozitif numunesi olduğunu anlatan Çintimar, "Daha sonra B numunesinin açılması için müracaat edildi. B numunesi de pozitif çıktıktan sonra WADA, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) aracılığıyla Türkiye Atletizm Federasyonundan disiplin kuruluna sevk edilmesini istedi. Disiplin kurulumuz da kanunlar çerçevesinde ne gerekiyorsa onu yaptı, sıfır tolerans ve hiçbir şekildi hiçbir sporcuya tolerans sağlanmayacağını bu şekliyle bütün Türkiye'ye söylemiş olduk." diye konuştu.

Çintimar, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TAF olarak bütün teşkilatın dopingle ilgili birlikte mücadele ettiklerini ifade etti.

Dopingle yapılan birlikte mücadele sonunda da Abeylegesse'ye bu cezanın verildiğini vurgulayan Çintimar, "Bundan sonra da hiçbir sporcuya hiçbir şekilde tolerans hakkımız olmadığı gibi olmayacak da. Bizim amacımız temiz bir spor. Atletizm sporların anası, analar temiz olmalı. Biz de tertemiz bir spor yapmak istiyoruz." dedi.

"Mahkemesi devam eden sporcular var"

Çintimar, soruşturması devam eden sporcuların olduğunu vurgulayarak, "Aslı Çakır Alptekin, Gamze Bulut bunların hepsinin soruşturma ve mahkemesi devam ediyor. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ile ilgili süreç olduğu için ne zaman sonuçlanır bilmiyorum. IAAF, CAS ve sporcu arasındaki mahkeme. Biz de sizler gibi sonuç geldiğinde öğrenebileceğimiz durumdur." ifadesini kullandı.

Göreve geldiği günden bu yana hiç kimseye en ufak bir toleranslarını olmadığına dikkati çeken Çintimar, şöyle devam etti:

"Çünkü Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç Beyin de teşkilatımızın da bu konuda hiç kimseye hiçbir bir toleransın sağlanmayacağını defalarca söyledik. Dopingle mücadeleyle ilgili WADA, IAAF, dünyanın bütün bu işle mücadele eden birimleri de Türkiye Atletizm Federasyonunu örnek alıyor ve takdir ediyor. Biz de bu anlamda mutluluğumuzu ifade ediyoruz. Dopingle mücadelemiz, toleranssız devam edecek."

Dopingle Mücadelede Dünya Bizi Örnek Alıyor"
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dopingle Mücadelede Dünya Bizi Örnek Alıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement