Edin Dzeko M. City'de - Son Dakika
Spor

Edin Dzeko M. City'de

Edin Dzeko M. City\'de

Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg'ta forma giyen Edin Dzeko İngiltere Premier Lig takımı Manchester City ile anlaşma sağladı.

08.01.2011 12:01

Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg'ta forma giyen Edin Dzeko İngiltere Premier Lig takımı Manchester City ile anlaşma sağladı.

Manchester City kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Bosna Hersekli oyuncu ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladıklarını ve golcü oyuncunun 10 numaralı formayı giyeceğini söyledi.

24 yaşındaki oyuncu muhtemelen Manchester City'nin cumartesi günü Wolves ile yapacağı karşılaşmada ilk resmi maçına çıkacak olurken, sağlık kontrollerinin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Uzun süredir Manchester City kulübü benim ile ilgileniyordu fakat Wolfsburg kulübü bugüne kadar beni satmak istemedi. Gazetelerde birçok spekülasyon vardı ama benim kafam her zaman rahattı. Bu önemli bir şey çünkü neler olabileceği hakkında çok düşünürseniz dikkatinizi dağıtır ve oyununuza etki edebilir. Her zaman Manchester City kulübüne katılmayı istedim."

Bosna Hersekli milli oyuncu bu sezon Bundesliga'da 17 karşılaşmada 10 gol kaydetmişti.

Manchester City kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada transfer ücreti ile ilgili herhangi bir bilgi vemezken, İngiliz medyasında yer alan iddialara göre bu transferin 30 milyon paund(46.34 milyon dolar) olduğu söyleniyor.

"MANCHESTER CITY GİBİ BÜYÜK HIRSA SAHİP OLAN BÜYÜK BİR KULÜBE KATILDIĞIM İÇİN MEMNUNUM. M. CİTY BENİM İLK VE TEK TERCİHİMDİ"

Manchester City gibi bir kulübe katılmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren golcü oyuncu, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Bu sezon iyi performans sergiliyorlar. Onları televizyonda çok izledim. Şimdi spekülasyonlar sona erdi ve elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum."

"Herkes Manchester City'nin çok parası olduğunu söylüyor ama buraya gelişim para ile ilgili değil. Buraya bu kulübün sahip olduğu hırstan dolayı geldim. Teknik direktör Mancini ile konuştum ve bana buranın benim için en iyi kulüp olduğunu söyledi."

"City Premier Lig'de zirve için mücadele veriyor ve buda benim istediğim şey. İleri hatta sadece televizyonda gördüğüm Tevez ve Toure gibi oyuncular ile oynayacağım için heyecanlıyım."

"Bu kişiler gelecekteki hedeflerimi gerçekleştirmem için yardımcı olacaklar. Taraftarlara kulübün ne den benim için para harcadığını göstermek istiyorum. Herkes gol bekliyor ve bende goller atmak istiyorum ama her şeyin ötesinde başarılı bir takıma katkıda bulunmak istiyorum."

"Kendi başarılarım hakkında konuşmak istemiyorum. Bunlar diğer kişilerin söyleyecekleri şeyler. Kendi kalitemi biliyorum ve hazır hale geldiğim zaman karşılaşacağım zorluklardan korkmuyorum."

"Manchester City hakkında çok şey bilmiyorum ama şehri görmeyi, taraftarlar ile buluşmayı ve kulüpteki herkes ile tanışmayı sabırsızlık ile bekliyorum. Herkes İngiltere Premier Ligi'nin benim stilim için mükemmel olduğunu söylüyor."

EDIN DZEKO VE KARİYERİ

17 Mart 1986 yılında doğan Edin Dzeko profesyonel futbol kariyerine ilk olarak 2003 yılında Bosna ekibi Zeljeznicar Sarajevo'da başladı. Futbol kariyerine orta saha olarak başlayan Edin Dzeko bu bölgede etkileyici bir performans ortaya koyamadı.

2005 yılında 50.000 euro karşılığında Çek Cumhuriyeti 1. lig ekiplerinden Teplice'ye transfer olan Dzeko burada 2 sezon boyunca top koşturdu. Edin Dzeko, 2006-07 sezonunda attığı 13 gol ile Çek liginde gol kralı gol kralı oldu. Bosna Hersekli milli oyuncunu bu etkili performansı, o dönemde Wolfsburg'u çalıştıran Felix Magath'in dikkatini çekti.

WOLFSBURG

Wolfsburg formasını ilk kez 2007 yılının ağustos ayında Almanya Kupası'nda Wurzburger'e karşı oynanan karşılaşmada giyen Dzeko, ilk maçında golle tanıştı.

Bundesliga'daki ilk karşılaşmasını aynı ay içerisinde Arminia Bielefeld'e karşı oynayan golcü oyuncu, ligdeki ilk golünü Almanya Ligi Bundesliga'da çıktığı 4. karşılaşma olan Energie Cottbus maçında kaydetti. Dzeko bu sezon boyunca ligde toplamda 8 gol kaydetti.

2008-2009 sezonunda en parlak dönemini geçiren Edin Dzeko, Wolfsburg'un tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonluğu yaşadığı bu sezonda tam 26 gol kaydederek takımının şampiyonluğunda büyük rol oynarken, takım arkadaşı Grafite'nin arkasında 26 golle Bundesliga'da 2008-2009 sezonunun en golcü ikinci oyuncusu oldu. Dzeko ayrıca bu sezonda Almanya Kupası'nda 6 ve UEFA Kupası'nda 4 gol kaydetti.

Wolfsburg takımı 2008-2009 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra teknik direktör Magath buradaki görevinden ayrılarak Schalke 04'ün başına geçti. Magath'ın gidişinin ardından ligde zor günler geçiren Wolfsburg takımında Edin Dzeko gollerini atmaya devam etti ve bu sefer Bayer Leverkusenli oyuncu Stefan Kiessling'in 1 gol önünde 22 golle Bundesliga'da sezonun gol kralı oldu. Dzeko gol kralı olduğu sezonda Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 gol kaydetmişti.

Edin Dzeko bu sezonda ise 17 karşılaşmanın oynandığı Bundesliga'nın ilk yarısında 10 gol kaydetti.

BOSNA

Bosna Milli Takımı 2009 yılına kadar hiçbir büyük turnuvada elemeleri geçemedi. 2009 yılında Edin Dzeko ve Zvjezdan Misimovic önderliğinde milli takımımızın da bulunduğu Avrupa Kupası Elemeleri grubunda İspanya'nın 5 puan gerisinde yer alarak bir üst tura yükseldi.

Bosna Milli Takımının bu başarasına Edin Dzeko attığı 9 gol ile katkıda bulunurken, Avrupa Kupası Elemeleri'nde İngiliz oyuncu Wayne Rooney ile birlikte en golcü oyuncu oldu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Edin Dzeko M. City'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement