Efsane golcü Tanju Çolak'tan Fenerbahçe'ye sert eleştiri: Bir cacık olmaz - Son Dakika
Spor

Efsane golcü Tanju Çolak'tan Fenerbahçe'ye sert eleştiri: Bir cacık olmaz

Tarihte Altın Ayakkabı kazanan tek Türk futbolcu olan Tanju Çolak, kötü günler geçiren Fenerbahçe'ye ağır eleştirilerde bulundu. Eski milli oyuncu, 28. haftada oynanan Galatasaray - G.Antep maçının hakemi Alper Ulusoy'un da mücadeleyi katlettiğini söyledi.

25.06.2020 10:36  Güncelleme: 03:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de 28. hafta maçları tamamlanırken, eski milli futbolcu Tanju Çolak karşılaşmaları değerlendirdi. Youtube kanalında, gazeteci Haluk Yürekli ile hazırladığı "Gündemin Kralı" programında açıklamalarda bulunan Çolak, Fenerbahçe'nin performansını eleştirdi ve Galatasaray- Gaziantep maçını yöneten hakem Alper Ulusoy'a sert tepki gösterdi.

Fenerbahçe'nin kadrosunda ciddi bir revizyona gitmesi gerektiğini söyleyen Altın Ayakkabı sahibi efsane golcü, "Fenerbahçe'nin iyi oynamadığını, kötü futbolculardan kurulu olduğunu defalarca, iki-üç aydır söylüyorum. Bu takımdan bir şey olmaz, bir cacık olmaz. Bu takımın 10-11 futbolcusunu derhal yollamalılar. Yeni bir kadro oluşturulmalı. Kaliteli bir kadro varsa şampiyon olursun. Ne yazık ki Ali Koç daha teknik direktörü bulamadı. Üç aydır teknik direktör yok" diyerek sarı-lacivertli ekip ve Ali Koç'a ağır eleştirilerde bulundu.

"ALPER ULUSOY MAÇI KATLETTİ"

Tartışmaları kararlarla gündemden düşmeyen Galatasaray-Gaziantep maçının hakemi Alper Ulusoy'un maçı katlettiğini söyleyen Çolak, "Eğer Jimmy'ye faul verilse bu uzatma dahi olmayacaktı. Gol de olmayacaktı. Penaltı da olmayacaktı. Oyuna da çok yakın, pozisyona da yakın ve faul çalmıyor. VAR'a geliyor, bakıyor, bir daha bakıyor. Diyor ki evet faul. Sonrasında ise 3-4 dakika uzatıyor. Sen onu zamanında görsen, zamanında çalsan ne gol olacak ne de penaltı olacak. Ne de maç 3-3 bitecek. Bu maçın buraya gelmesinin tek bir sebebi var ve bu bana göre Alper Ulusoy'un maçı katletmesindendir. İlk defa bunu söylüyorum. Bir hakem bu kadar acemi olamaz. İlk defa ben böyle bir şey gördüm. Türk futbol tarihinde de son üç-beş yılda kalecinin topu ceza sahasında çoktuttuğu nedeniyle çalınan bir frikik görmedim" sözlerini kullandı.

"VİCDANIN RAHAT MI?"

Efsane eski futbolcu, Alper Ulusoy'un hakemlik kariyerinde böyle bir karar almadığını iddia etti. "Golün geleceği zaten belli. Ne yaparsın ikinci bölgede oyunu karşılayacaksın, topu taca atarsın ama gel gör ki Alper Ulusoy, futbol tarihinde yaşanmamışı yaptı. 90+15 dakika oynattı. Üstüne 90+14. dakikada kalecinin iki-üç saniye elinde topu tutarken endirekt vuruş verdi. Vallahi reva mı bu ya? Vicdanın rahat mı Alper Ulusoy? Sen nasıl bir maç yönetiyorsun? Bir örneğin var mı? Hakemlik tarihinde, belki 15 yıllık hakemlik yapıyordur bu Alper Ulusoy, böyle bir endirekt vuruş verdiğini düşünmüyorum. Bir örneği yoktur, iddia ediyorum. Varsa senden özür dileyeceğim. Amatör maçta da olursa, 3. Lig ya da BAL Ligi maçında da olursa kabulüm. Varsa senden özür dileyeceğim. Vallahi özür dileyeceğim" diyen Çolak, "Vicdanın rahat mı?" sorusuyla Ulusoy'a seslendi.

"TRABZON BİR ADIM ÖNDE"

Süper Lig'deki son durumu da değerlendiren Çolak, şampiyonluk yarışında Trabzonspor'un bir adım önde olduğunu belirterek "Galatasaray gitti Rize'de hem üç puan hem de futbolcuları kaybetti. Sivasspor da çok zor bana göre çünkü yedek kulübesinde kaliteli oyuncu yok. Kulübe çok önemlidir şampiyonlukta. Giren oyuncu çıkan oyunucunun daha üst seviyesinde oynamalı. Sivas ve Galatasaray şampiyonluğun dışında kalmıştır. Ya Başakşehir ya da Trabzon şampiyon olacaktır. Bana göre Trabzon bir adım öndedir. İyi oynuyorlar, kolay kazanıyorlar istiyorlar ve mücadele ediyorlar. Başakşehir'in tek kaybı, Trabzonspor kadar kolay gol atamıyor olması" ifadelerini sözlerine ekledi.

Efsane golcü Tanju Çolak\'tan Fenerbahçe\'ye sert eleştiri: Bir cacık olmaz

Son Dakika Spor Efsane golcü Tanju Çolak'tan Fenerbahçe'ye sert eleştiri: Bir cacık olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • PREKAZİ: BEN SENİN GİBİ GOLCÜ TÜRKİYEDE GÖRMEDİM 0 3 Yanıtla
  • hakan: tanjunun fb için söylediklerine aynen katılıyorum eksik söyledikleri bile var... 0 2 Yanıtla
  • Kayhan : Tanju doğru söylemiş. Altay, gustavo, Serdar, Rodriguez Vedat dışındaki futbolcular satılmalı. 0 2 Yanıtla
  • xxx: kralsın Tanju...Senin gibi golcü gelmez bir daha 0 2 Yanıtla
  • hakan: alper ulusoy ne yaptı, her iki tarafa da hata yaptı diyebiliriz, gs golünü mü, penaltısını mı vermedi ? antep gol atmış, 5dk sonra iptal ediyor aynısını gs ya yapsa ne olurdu ? 1 1 Yanıtla
  • Muş tan mehmet : Tanju fenerde oynadı ama hiç bir zaman fenerli olmadı tanju g saray lıdır.bakmayın öyle demesine o fenerin bu hâline çok seviniyor ve dahada kötü olmasını ister erman toroğlu ile fenerin küme düşmesini bile istiyorlar 1 0 Yanıtla
  • Abdulaziz çetindag tanju çolak : Doğru söylüyor alper ulusoy değil alper katil yazılmalı çünkü o bir GS düşmanıdır GS nin başarısını istemeyenlerin piyonudur o piyonda göksel gümüşdağdır ama hiç bir zaman bş şampiyon olamayacak adalet var onları cezalandırır vijdanları sızlamıyormu alper ulusoy aldığı o parayı nasıl gönlü rahat bir şekilde yiyecek alper ulusoy bir katildir bundan böyle çıktığı her maçta insanlar hep öyle görecektir hep haksızlıklarıyla bilinecektir kazancı helal değildir 0 0 Yanıtla
  • Galatasarayim : Xamax Neuchateli yikan Adam, Kral Tanju. 0 0 Yanıtla

Advertisement