Ege'de Yelken Festivali Startına Rüzgar Engeli - Son Dakika
Spor

Ege'de Yelken Festivali Startına Rüzgar Engeli

Ege\'de Yelken Festivali Startına Rüzgar Engeli

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA) TÜRKİYE'nin en büyük deniz organizasyonu olan 22'nci Bodrum Kupası Uluslararası Yat Festivali'nin startı rüzgar engeline takıldı.

20.10.2010 17:18

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)

TÜRKİYE'nin en büyük deniz organizasyonu olan 22'nci Bodrum Kupası Uluslararası Yat Festivali'nin startı rüzgar engeline takıldı. Akyarlar'da bekleyen tekneler, yeteri kadar rüzgar olmayınca start alamadı. Bu arada sıcak ve güneşli havayı bulan yelkenciler denize girdi.

Bodrum Era Yat Kulübü, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın organizasyonu ile düzenlenen ve 24 Ekim 2010 tarihine kadar sürecek yat yarışlarının ilk günkü Bodrum- Didim etabına 10 ülkeden yaklaşık 86 yatta yerli ve yabancı tatilcilerle birlikte yaklaşık bin 300 kişi katıldı. Yatlar saat 11.00'da Akyarlar'da Ali Hoca Burnu Feneri açıklarında beklemeye başladı; ancak yelkenleri dolduracak yeterli rüzgar olmaması startı engelledi.

Hakem Komitesi, yarış etabını 10 mil kısaltarak startı Gümüşlük Beldesi açıklarındaki Kiremit Adası önünden vermeyi kararlaştırdı. Akyarlar'da rüzgar bekleyen yatçılar, 28 derece hava ve 24 derece sıcaklığındaki deriz suyunu görünce bol bol yüzme imkanı buldu. Bazıları da teknelerde mayo ve bikinileri ile güneşlenerek ekim ayı sonunda tatilin ve sıcak havanın tadını çıkardı. Hakem komitesinin kararının ardından yatçılar motor çalıştırarak Gümüşlük açıklarına ulaşabildi.

BİRBİRİNDEN İLGİNÇ YATLAR ŞÖLEN HAVASI ESTİRDİ

Geleneksel Ahşap Yatlar, Performance Cruiser Ahşap Yatlar ve Misafir Yatlar kategorilerinde düzenlenen yarışmada son üç yılda ilk üç dereceye giren Sıla, Büyük Yunus, Montenegro, Ayaz, STS Bodrum Okul Gemisi, Elele, Dolfin, Jasmin, Aksona Mancorna, Aliko, Knidos, Artemisia, Nostalgia yatları yine büyük ilgi çekti. Bodrum'un eski süngerci ve balıkçı kayıklarının da katıldığı yarışta, 60 metre uzunluğundaki vapur benzeri yat ile köpek balığı ağzı resminin bulunduğu Nymphe teknesi büyük ilgi gördü. Yatları Yunanistan'ın İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) adasından teknelerle gelen Yunan ve Avrupalı turistler de ilgi ile izledi. Etkinliğe 10'u yabancı yaklaşık 50 basın mensubu katıldı. Yarışmaların startının bugün saat 15.00'te verilmesi bekleniyor.

FESTİVAL DÜNYA MARKASI OLDU

Organizasyon komitesi başkanı Erman Aras, bu etkinlik sayesinde Bodrum ahşap yatlarını ve turistik ilçeyi tüm dünyanın daha yakından tanımaya başladığını söyledi. Aras, "Son yıllarda inşa edilen yeni yatların katılımları ile bir fuar alanını anımsatan ve renkli görüntülere sahne olan festival, Bodrum'da üç bin yıl önce başlayan tekne kültürünün ve Türk yat sektörünün nereden nereye geldiğinin en iyi göstergesi. Bu yıl ise festivalde karada ve denizde düzenlenen yat fuarı, kültür etkinlikleri, yarışmalar, defileler ve özellikle gulet düellosu ile dünyanın en büyük yat organizasyonu gerçekleşiyor. Bu yıl ilk kez rotaya komşu Yunanistan'ın Kilimli adasını da dahil ettik. Türk ve Yunan halkının birlikte eğlendiği bir yat festivalinin dünyaya yansıması da çok olumlu olacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Ege'de Yelken Festivali Startına Rüzgar Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement