Enduro Şampiyonası Fethiye'de Yapılacak - Son Dakika
Spor

Enduro Şampiyonası Fethiye'de Yapılacak

Enduro Şampiyonası Fethiye\'de Yapılacak

Türkiye Enduro Şampiyonasının 5. Ayak yarışları, hafta sonu Muğla Fethiye'de 105 kilometrelik parkurda yapılacak.

14.11.2013 11:38  Güncelleme: 11:42

DURMUŞ GENÇ - Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) 2013 yarış takviminde yer alan ve Fethiye Orman Spor Kulübü tarafından organize edilen Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 5. Ayak yarışları, hafta sonu Muğla'da gerçekleştirilecek.

TMF Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 5. etabının Fethiye ilçesinde koşulacağını belirtti.

Yarışlar öncesinde E3-a klasmanında Serkan Özdemir'in şampiyonluğu garantilediği ifade eden Özdemir, E2-a klasmanında önceki yılların şampiyonlarından Kunter Kuşçu'nun da şampiyonluk mücadelesi verdiğini söyledi.

Esenköy mevkisindeki Akdeniz Offroad Parkuru'nda iki gün sürecek yarışların heyecan dolu mücadelelere ev sahipliği yapacağını dile getiren Özdemir, "Motokros test etabı bulunan Türkiye'deki tek enduro parkuru Fethiye'de. Motosikletçiler zorlaştırılmış taş, kütük parkurları ile doğal ve orta sertlikteki parkurlarda yarış heyecanı yaşayacak" dedi.

Özdemir, 105 kilometrelik parkurda yarışların 16 Kasım Cumartesi günü sıralama yarışları ile başlayacağını anlatarak, 100'ün üzerinde yarışçının zorlu MX etabı ile orta sertlikteki enduro etaplarında mücadele edeceklerini kaydetti.

Yarışlara Fethiye'den de 25 sporcunun katılacağını bildiren Özdemir, yarışların gerçekleştirileceği Fethiye-Esenköy Akdeniz Offroad Parkuru'nda daha önce iki defa dünya şampiyonası yapıldığını ifade etti.

Akdeniz Offroad parkurunun Avrupa standartlarında, Türkiye'nin en önemli parkurlarından biri olduğunu dile getiren Özdemir, "Parkur daha önce 15 ülkeden sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen ve 82 ülkeden canlı yayınlanan Dünya Enduro Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştı. Bu yarışlar Türkiye'de ve Asya kıtasında ilk defa Fethiye Akdeniz Offroad Park'ta gerçekleştirildi" diye konuştu.

Fethiye yarışında bir turda 35 kilometre geçecek sporcuların 3 turla yarışı tamamlayacağına dikkati çeken Özdemir, izleyicilerin 17 Kasım Pazar günü kros, enduro ve ekstrem testleri ile gün boyu yarışçıların çekişmesine şahit olacaklarını söyledi.

Özdemir, 400 bin metrekarelik alana kurulu Akdeniz Offroad'da 3,5 kilometrelik uluslararası standartlarda MX parkurunda izleyicilerin hem MX hem de enduroyu aynı anda izleyebileceklerini belirtti.

Özdemir, Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 6. ve final ayağı yarışlarının 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Gemlik'te yapılacağını, yarışların tamamlanmasının ardından Türkiye şampiyonlarını uluslararası rallilere ve Dakar'a göndermek istediklerini sözlerine ekledi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Enduro Şampiyonası Fethiye'de Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement