Fatih Avan'ın Antrenörü Resmen Makarov... - Son Dakika
Spor

Fatih Avan'ın Antrenörü Resmen Makarov...

Ülkü Parlakyıldız Karakuş - Milli çekiççi Fatih Avan'ın resmi antrenörü, 6 aydır birlikte çalıştığı dünya şampiyonu ve olimpiyat üçüncüsü Rus Sergey Makarov oldu.

29.03.2013 11:37

Ülkü Parlakyıldız Karakuş - Milli çekiççi Fatih Avan'ın resmi antrenörü, 6 aydır birlikte çalıştığı dünya şampiyonu ve olimpiyat üçüncüsü Rus Sergey Makarov oldu.

Atletizm Federasyonu, geçen sezon dünyanın en iyi ikinci derecesine imza atan, ancak sakatlığı nedeniyle Londra Olimpiyatları'nda bekleneni veremeyen milli ciritçi Fatih Avan'ın antrenörü Makarov ile sözleşme imzaladı.

İlk olarak, Makarov'un da antrenörlüğünü yapan babası Aleksandr Makarov ile Portekiz'de 2 ay kamp yapan Avan'ın tekniğini ve durumunu çok iyi bulan baba Makarov, milli sporcunun ilk uçakla Rusya'ya gitmesini ve çalışmalarına oğlu Sergey ile devam etmesini istedi. Oğul Makarov ile ocak ve şubat aylarında Soçi'de kamp gerçekleştiren Fatih Avan, bu ay Ankara'da antrenman yaptı. Avan, nisan ayında Soçi'deki kampın ardından Makarov ile Mayıs-Haziran aylarında Türkiye'de kamp yapacak.

Antrenör Sergey Makarov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avan'ın kendisiyle çalışmak istediğini duyunca, ilk olarak milli sporcunun yarışma görüntülerini izlediğini belirtti. Portekiz'deki kampta durumu gayet iyi olan Avan'a katabileceği şeyler olduğunu ifade eden Makarov, "Fatih teknik olarak şu an gayet iyi, kuvvetsel anlamda biraz eksiği var fakat zaman içerisinde daha da iyi olacak. Onda gördüğüm eksiklikleri yavaş yavaş dolduracağız. En önemlisi, sakatlığının bulunmaması. Sakatlığı olmadıkça elde edeceğimiz sonuçlar iyi olacaktır" diye konuştu.

Londra Olimpiyatları'nda yarıştıktan sonra omzundan ameliyat geçiren, durumu iyi olursa Dünya Atletizm Şampiyonası'nda da yarışmak isteyen Makarov, ilk kez Fatih Avan'ı çalıştırdığını, kendisi ve Türkiye'ye karşı sorumluluğu nedeniyle elinden gelenin en iyisini yapacağını dile getirdi. 1980 Moskova Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan babasını tribünde izledikten sonra eve gelip, annesine, "Ben de babam gibi ciritçi olacağım. Babam cirit atarken bütün stat onu alkışlıyordu" diyen Makarov, bunun üzerine babasının kendisine ağaç dalından bir cirit yaptığını ifade etti.

Kız kardeşinin de eski bir ciritçi, eşinin ise 400 metre engelli koştuğunu belirten Makarov, ilk eşinden olan çocuğunun tenis oynadığını, yeni doğan bebeklerini de spora yönlendirmek istediklerini söyledi.

Makarov, Türkiye'yi ve Türk insanını çok sıcak bulduğunu belirterek,

"Atletizm Federasyonu yetkilileri çok misafirperver. Fatih ile gittiğimiz her ortamda insanlarınızın sıcaklığını görüyorum" dedi.

Türk yemeklerini "harika" bulan Makarov, birkaç kez Avan'ın tespihini çekmeye çalıştığını, en kısa zamanda bir tespih edineceğini ifade etti.

-Sergey için Rusça öğreniyor-

Milli ciritçi Fatih Avan da Portekiz'deki kampın kendileri için tanışma kampı olduğunu, 23 yaşını geçmiş ve belli bir kariyeri olan bir sporcuya bundan sonra yön vermenin her antrenör için kolay olmadığını belirtti.

Antrenörüyle ilk günden bu yana aralarında iyi bir elektrik olduğunu vurgulayan Avan, şöyle konuştu:

"Aramızda daha çok ağabey-kardeş ilişkisi var. Antrenmanlarımızı gülerek yapıyoruz. 'Yoruldum' dediğimde bir espri yapıyor, başlıyoruz gülmeye. Sergey ile Rusça anlaşıyoruz. Portekiz'den sonra kendi kendime Rusça öğrenmeye başladım. İngilizce biliyorum zaten, anlaşamadığımız zaman grupta İngilizce bilen arkadaşlar yardımcı oluyor bize. Her sabah 10 adet Rusça kelime ezberliyorum. Son zamanlarda Sergey ile telefonda bile konuşmaya başladık. Kursa gitmeden Rusça öğreniyor olmamı o da şaşkınlıkla izliyor. Bu kadar kısa sürede kendimi Rusça ifade edebiliyor olmamın en büyük nedeni Sergey ve babası Alexandr ile konuşma isteği duymam."

Makarov'un 40, kendisinin ise 24 yaşında olduğunu belirten Avan, "Ancak benden daha iyi antrenman yapıyor. Omzundaki ameliyat bile onu etkilememiş" dedi.

- Akdeniz Oyunları'nda unvanını koruyacak-

Fenerbahçe Kulübü'nün formasını giyen Avan, 2009 Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazandığını hatırlatarak, "Akdeniz Oyunları'nda son şampiyon bendim, oraya tabii ki unvanımı korumak için katılacağım. Avrupa 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'nda gümüş madalyam, Üniversite Yaz Oyunları'nda altın madalyam var" dedi.

Sakatlıkları nedeniyle geçen sezon Avrupa Şampiyonası ve Londra Olimpiyatları'nda madalya alamadığını ifade eden Avan, "Madalya özlemim var, artık bu şampiyonalarda madalya almak istiyorum. Akdeniz Oyunları'nda madalya alınca tabii ki gururlanacağım, ancak dünya şampiyonasında alırsam çok ama çok sevineceğim" diye konuştu.

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fatih Avan'ın Antrenörü Resmen Makarov... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement