Fenerbaçe, Masa Tenisinde Avrupa'da "Hat Trick" Peşinde - Son Dakika
Spor

Fenerbaçe, Masa Tenisinde Avrupa'da "Hat Trick" Peşinde

Fenerbaçe, Masa Tenisinde Avrupa\'da "Hat Trick" Peşinde

Son iki yılın ETTU Kupası şampiyonu Fenerbahçe Bayan Masa Tenisi Takımı, bu sezon mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi kulvarında da kupayı alarak, üst üste 3. yılda Avrupa'da şampiyonluk hedefliyor Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Yaldız: "Bizim için artık şampiyonluk dışında hedef olamaz" "Avrupa şampiyonluklarıyla çıtayı yükselttik. Artık geriye dönüş olmaz"

30.08.2013 11:41

SERDAL KALAYCI - Fenerbahçe Bayan Masa Tenisi Takımı, Avrupa'da "hat-trick" peşinde.

Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kupası'nda son iki yılın şampiyonu olan sarı-lacivertliler, bu sezon mücadele edecekleri Şampiyonlar Ligi kulvarında da kupayı alarak, üst üste 3. yılda Avrupa'da şampiyonluğu hedefliyor. ETTU Kupası'nda 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında üst üste Avrupa şampiyonluğunu elde ederek Türkiye'ye ilkleri yaşatan Fenerbahçe, "Devler Ligi" kulvarında da zirveye çıkmak istiyor.

Sarı-lacivertli takımın bu sezonki Avrupa mücadelesi, 7 Eylül Cumartesi günü A Grubu'nda Avusturya'nın Ströck takımıyla İstanbul'da yapacağı maçla başlayacak.

Yaldız: "Bizim için şampiyonluk dışında hedef olamaz"

Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Gürhan Yaldız,  Avrupa'da şampiyonluklara alışmış bir takım olarak bu sezon da şampiyonluktan başka bir hedeflerinin olmadığını söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yaldız, Şampiyonlar Ligi'nde yer alan takımların çoğunu tanıdıklarını belirterek, "Öncelikli hedefimiz  ilk iki takım içinde yer alarak yarı finale yükselmek. Daha sonra da hedefimiz tabii ki son iki sezondaki şampiyonluk olacak. Zaten bizim için artık şampiyonluk dışında bir hedef olamaz" diye konuştu.

"Çıtayı yükselttik, geriye dönüş olmaz"

Takımın seviyesi ve mücadele ettikleri kulvar yükseldikçe sorumluluklarının daha da arttığını ifade eden Yaldız, çıtayı daha da yükseltmek için disiplinli çalıştıklarını ifade etti.

Geçen sezon takımın başına getirdikleri antrenör David Sargsyan'dan da çok memnun olduklarını dile getiren Yaldız, şunları söyledi:

"Şampiyonlar Ligi'nin sorumluluğu biraz daha farklı. Biz bu takımı bu seviyeye getirene kadar 7-8 yıl uğraştık, mücadele verdik. Son iki sezon Avrupa şampiyonluklarıyla çıtayı yükselttik. Artık geriye dönüş olmaz. Her daim yükselen bir grafiğimiz var. Zorluklarla geldiğimiz bu noktadan uzaklaşmak istemiyoruz. Bu kulvarın hem gücü hem prestiji farklı. Katılan takımlara verilen önem farklı. Bu başarıyı devam ettirmek için daha fazla çalışıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde ilk tur maçlarının ardından mutlaka son 4 takım arasına girmeliyiz. Antrenörümüz David'den çok memnunuz. Takımın başarısı iyi. Sporcularla iyi anlaşıyor. Uluslararası arenadan gelen bir isim. Takımını seviyor. Takımda başarı için iyi bir birlik ve motivasyon var."

İki yeni transfer takviyesi

Fenerbahçe Bayan Masa Tenisi Takımı, 2013-2014 sezonu için kadrosuna Cheng I-Ching ve Cristina Hirici'yi kattı.

Viktoria Pavlovich, Elizabeta Samara, Melek Hu ve Cheng I-Ching sarı-lacivertli ekibin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek dörtlüsü olacak. Hirici ise Türkiye Ligi'ndeki maçlarda forma giyip, takıma partnerlik yapacak.

Gruplardaki takımlar ve maç programı

Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını ilk iki sırada bitiren toplam 4 takım yarı finale yükselecek, üçüncüler yoluna ETTU Kupası'nda devam edecek, son sıradaki takımlar da bu sezon Avrupa kupalarından elenecek.

Fenerbahçe'nin A, geçen sezonun şampiyonu Linz AG Froschberg'in B Grubu'nda yer aldığı Şampiyonlar Ligi'nde gruplar şöyle oluşuyor:

A Grubu:  Fenerbahçe, Berlin Eastside (Almanya),  Ströck (Avusturya), Metz (Fransa)

B Grubu: Linz AG Froschberg (Avusturya), Zamek Tarnobrzeg (Polonya), Tyumen (Rusya),  Budaörsi 2i  (Macaristan)

Sarı-lacivertlilerin maç programı şöyle:

7 Eylül Cumartesi: Fenerbahçe-Ströck

19 Ekim Cumartesi: Berlin Eastside-Fenerbahçe (Berlin)

2 6 Ekim Cumartesi: Fenerbahçe-Metz

4 Kasım Pazartesi:  Ströck-Fenerbahçe (Schwechat)

7 Aralık Cumartesi: Fenerbahçe-Berlin Eastside

20 Aralık Cuma: Metz-Fenerbahçe - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fenerbaçe, Masa Tenisinde Avrupa'da 'Hat Trick' Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement