Fenerbahçe Kalesini Penaltılara Kapattı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Kalesini Penaltılara Kapattı

Fenerbahçe Kalesini Penaltılara Kapattı

Spor Toto Süper Lig'in 11 haftalık bölümünde aleyhine en fazla penaltı verilen takımlar 3'er kezle Fenerbahçe, Gaziantepspor ve Elazığspor oldu Fenerbahçeli kalecilerden Mert Günok 2, Volkan ...

16.11.2013 11:14

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Spor Toto Süper Lig'in 11 haftalık bölümünde aleyhine en fazla penaltı verilen takımlar 3'er kezle Fenerbahçe, Gaziantepspor ve Elazığspor oldu. Fenerbahçeli file bekçiler, 3 penaltıda da kalelerini gole kapatarak, rakip futbolculara geçit vermedi.

Süper Lig'in geride kalan 11 haftasında görev alan hakemler 26 kez penaltı noktasını gösterirken, kullanılan penaltılardan 17'si golle sonuçlandı.

Ligde en fazla lehine penaltı çalınan takım Elazığspor oldu. Hakemler, Elazığspor lehine 4 kez penaltı noktasını gösterdi. Senegelli futbolcu Sane'nin kullandığı 3 penaltıdan 2'sini gole çeviren Elazığspor, Vitolo ile de bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Elazığspor'u, 3 penaltıyla Sivasspor izledi. Roberto Carlos yönetimide başarılı bir performans sergileyen Sivasspor, gol krallğı yarışında zirvede yer alan Aatif ile 3 penaltıdan 2'sini golle sonuçlandırdı.

Beşiktaş, Bursaspor, Galatasaray, Gaziantepspor, Çaykur Rizespor, Kayserispor, Akhisar Belediyespor, Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor, Kasımpaşa ve Torku Konyaspor lehine ise 11 haftada 1 penaltı kararı çıktı. Bursaspor, Galatasaray ve Torku Konyaspor adına penaltı noktasına gelen futbolcular, rakip kalecileri geçemedi.

Yeni teknik direktörü Mehmet Özdilek yönetiminde başarılı çıkış yaşayan Gençlerbirliği lehine ise penaltı kararı çıkmadı. Kımızı-siyahlı ekip, 11 hafta penaltı atışı kullanmazken, penaltıdan kalesinde 2 gol gördü.

Medical Park Antalyaspor da kazandığı iki penaltıyı Tita ve Diarra ile değerlendiremedi.

Sarı-lacivertli eldivenler devleşti

Aleyhine en fazla penaltı verilen takımlar sıralamasında başı Fenerbahçe, Gaziantepspor ve Elazığspor çekti. Fenerbahçe, Gaziantepspor ve Elazığspor aleyhine hakemler 3'er kez penaltı düdüğü çaldı.

Fenerbahçeli kalecilerden Mert Günok 2, Volkan Demirel 1 penaltı atışında rakip futbolculara gol izni vermedi. Sarı-lacivertli takımın genç filebekçisi Mert, Torku Konyaspor maçında Thorvaldsson'un, Eskişehirspor karşılaşmasında ise Necati Ateş'in penaltı atışlarını kurtardı. Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel de Galatasaray'ı 2-0 yendikleri derbi maçta Melo'ya penaltıdan gol şansı tanımadı.

Bursaspor, Eskişehirspor, Akhisar Belediyespor ve Trabzonspor aleyhine çalınan bir penaltıda da top filelerle buluşmadı.

Kayseri Erciyesspor ve Kasımpaşa'nın aleyhine ise penaltı kararı çıkmadı.

Ligin penaltıcıları

Penaltıdan en fazla gol sevincini 2'şer kezle Fenerbahçe'den Emre Belözoğlu, Elazığspor'dan Sane ve Sivasspor'dan Aatif yaşadı.

Emre, Fenerbahçe'nin Torku Konyaspor ve Galatasaray maçlarında kazandığı penaltı atışlarını gole çevirdi. Sane ve Aatif ise kullandıkları 3 penaltıdan 2'sinde topu rakip filelere göndermeyi başardı.

Thorvaldsson (Torku Konyaspor), Pinto (Bursaspor), Necati (Eskişehirspor), Vitolo (Elazığspor), Tita, Diarra (Medical Park Antalyaspor), Melo (Galatasaray) kullandıkları penaltıları golle sonuçlandıramadı.

Futbolcular çerçeviyi tutturdu

Penaltı noktasına gelen futbolcular, 26 penaltı atışında da çerçeveyi tutturdu. Kullanılan penaltılardan 17'si golle sonuçlanırken, 8'ini kaleciler kurtardı.

Sadece bir penaltı vuruşunda top direğe çarparak gol olmadı. Ligin 11. haftasında yapılan Sivasspor-Bursaspor maçında evsahibi takım adına verilen penaltıda topun başına geçen Aatif, direği nişanladı.

Spor Toto Süper Lig'de takımların lehine ve aleyhine verilen penaltılar ise şöyle:

Takımlar Lehine Aleyhine Beşiktaş 1/1 1/1 Bursaspor 1/0 1/0 Eskişehirspor 2/1 1/0 Fenerbahçe 2/2 3/0 Galatasaray 1/0 2/2 Gaziantepspor 1/1 3/3 Gençlerbirliği  - 2/2 Çaykur Rizespor 1/1 1/1 Kardemir Karabükspor 2/2 1/1 Kayserispor 1/1 2/1 Akhisar Belediyespor 1/1 1/0 Medical Park Antalyaspor 2/0 1/1 Elazığspor 4/2 3/3 Sivasspor 3/2 2/1 Trabzonspor 1/1 1/0 Kayseri Erciyesspor 1/1  - Kasımpaşa 1/1  - Torku Konyaspor 1/0 1/1 - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fenerbahçe Kalesini Penaltılara Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement