"G.saray ve Bursa Beni İstedi!" - Son Dakika
Spor

"G.saray ve Bursa Beni İstedi!"

"G.saray ve Bursa Beni İstedi!"

Röportaj: Hilmi SEVER hilmis@sporx.

14.01.2011 16:01

Röportaj: Hilmi SEVER

hilmis@sporx.com Antalya'da kamp çalışmalarını sürdüren Kardemir Karabükspor'un kaptanı Bülent Bal'dan sonra konuğumuz takımın golcü oyuncularından Emil Angelov. Ligin ilk yarısında fazla forma şansı bulamayan golcü oyuncunun tek sıkıntısı bu. İyi bir profesyonel olan Angelov ile aldığı transfer tekliflerinden, gelecekle ilgili görüşlerine, Bulgaristan Milli Takımı'ndan, Berbatov, Bojinov ve Petrov gibi yıldızlarla dostluğuna kadar bir çok konuyu konuştuk. Editörümüz Hilmi Sever'in gerçekleştirdiği bu röportajı keyifle okuyacaksınız... "SEZON BENİM İÇİN YENİ BAŞLIYOR" -Süper Lig'in ilk yarısını Karabükspor çok iyi bir yerde bitirdi. Ancak çok fazla forma şansı bulamadın, senin için ilk yarı nasıl geçti?

"Üç senedir Türkiye'deyim, Denizlispor'da her maçta oynuyordum. Karabükspor'da çok fazla şans bulamadım. Takımımız tek santrafor ve iki kanat oynucusuyla oynuyor. Emenike bu sezon çok iyi performans gösteriyor, 12 de gol attı. Bu nedenle yedek kaldım, çift santraforla hiç oynamadık." ilk oynadığım maçta 10 dakika şans buldum, gol attım. Bazı maçlarda gol atamadım ama iyi oynadım. Benim adıma sezon yeni başlıyor diyebilirim." "ÇOK FAZLA ŞANS BULAMAZSAM..."

-Peki düşüncen nedir? Forma şansını nasıl görüyorsun?

"Her zaman iyi çalışıyorum, profesyonel bir futbolcuyum. Avrupa'da yetiştim ve bunu böyle öğrendim. Şans gelirse elimden geleni yaparım, forma verileceği günü beklerim. Karabükspor ile 1,5 yıllık sözleşmem var. Ama ligin ikinci yarısında da fazla şans bulamazsam oynamak için başka bir takıma gidebilirim. Çünkü bir futbolcu için oynamak çok önemli, en basitinden pratikliğinizi kaybediyorsunuz. Tek sıkıntım oynamamak." -Yücel İldiz'le bu konuyu konuştun mu? Çift forvete dönme düşüncesi var mı?

"Hocamızla çok konuşuyoruz, onunla aram çok iyi. Tabii ki kararlarına saygı duyuyorum ve çalışmamı devam ettiriyorum. Çift santrafora döner miyiz, bunu bilemem." -Karabükspor ligin ikinci yarısında neler yapabilir?

"İlk yarıda çok iyi oynadık ve maçlar kazandık. Karabükspor kazanmaya alışık bir takım, geçtiğimiz sezon 30 maç kazandı. Kulüpte her şey düzgün gidiyor. Maddi olarak sıkıntı yok, profesyonel düşünce açısından da başarılı bir kulüp. Senelerdir futbol oynuyorum, bizim başkanımız gibi başkan görmedim. Başkanımız, arkadaşımız gibi davranıyor ve bu bizlere güç veriyor. Ortamımız muhteşem, inşallah bozulmaz. Eğer bu ortam sürerse ikinci yarıda ilk 5 içinde ligi biterebiliriz." "G.SARAY VE BURSA BENİ İSTEDİ" -Seni Denizli'de yakından takip ediyorduk. Ortaya koyduğun futbol nedeniyle büyük takımlarımızdan birine transfer olman gündemdeydi. O dönemde transfer teklifi aldın mı?

"Denizlispor'dayken geçtiğimiz sezon devre arasında Galatasaray ve Bursaspor beni istedi. Ama Başkanımız Ali İpek, Denizlispor'u kurtarabiliriz düşüncesiyle beni satmadı. Ancak daha sonra paramı ödemediler ve bonservissiz olarak Karabükspor'a geldim." -Denizlispor'a bu külüplerden resmi teklif geldi mi?

"Galatasaray'dan direk teklif almadım Başkan Ali İpek bunu söyledi. Bursaspor'dan ise teklif aldım." "PINO'NUN FORVET ÖZELLİĞİ YOK" -O dönemde Galatasaray'da Baros tek forvetti. Bu sezon Baros sakat, gerçek mevkiileri forvet olmayan Kewell ve Pino o bölgede oynadı. Galatasaray'a transferin gerçekleşseydi neler yapabilirdin?

"Pino çabuk bir oyuncu ama top tutup, saklayamıyor. Forvet özelliği fazla yok. İyi bir forvet top saklayıp, faul kazanabilmeli, kafa toplarında da etkili olmalı. Benim gerçek mevkiim santrafor ve kendi bölgemde oynayacağım için Galatasaray'a katkı sağlayabilirdim." "BAROS SAKATLANMASAYDI G.SARAY BU DURUMLARA DÜŞMEZDİ"

- Baros'la ilgili neler düşünüyorsun?

"Baros çok kaliteli bir forvet. Eğer sakatlık yaşamasaydı Galatasaray bu durumlara düşmezdi." -Bulgaristan futbolu nasıl?

"Bulgaristan'da çok yetenekli futbolcular var. Bulgaristan küçük bir devlet olduğu için futbola çok fazla yatırım yapamıyorlar. Ama o küçük devletten çıkan bir çok yıldız oyuncu var. Berbatov ve Petrov gibi." -Bulgaristan Milli Takımı'nda forma giydiğini biliyoruz. En son ne zaman çağırıldın?

"2008 senesinde çağırıldım. İki kez A takımda Makedonya ve Slovakya'ya karşı forma giydim. Genç takımda 18 maç oynadım." -Seni Stoichkov mu milli takıma çağırmıştı?

"Evet Stoichkov çağırdı. Benim için çok değerli bir insan. O kalsaydı milli takım çok daha iyi işler yapardı." "BERBATOV'UN AKLINDA YALNIZCA FUTBOL VAR"

-Milli Takım'da Berbatov ile çift forvet oynamıştınız. Nasıl biridir?

"Berbatov ile forvette yer aldık. Son derece disiplinli ve sürekli çalışan bir adam. Aklında futboldan başka bir şey yok. Berbatov ile güzel bir arkadaşlığımız var. Aynı şekilde Bojinov ve Petrov da yakın dostlarım." -Bu kadar önemli yıldızlarla aynı takımda oynadın ve arkadaşlığın var. Senin böyle hedeflerin var mı, oldu mu?

"Futbolda bazen şans lazım. Bazı kırılma anları var onu güzel geçirirsen çok yüksek yerlere gelebiliyorsun ama ben Türkiye'den memnunum. Benim için İspanya, İngiltere, İtalya ve Almanya liglerinden sonra Türkiye geliyor." -Berbatov milli takımı bıraktı. Bu kararının ardından konuştunuz mu?

"Uzun süredir konuşmadık ama şu an Bulgaristan'da tatilde. Gaziantepspor'un Bulgar oyuncusu Popov onunla geçtiğimiz günlerde görüştü. Berbatov çok yorulduğu için milli takımı bırakma kararı aldığını söylemiş. İngiltere'de çok sık maç yapıyorlar, milli takımda beklediği seviyeye gelemeyince bu kararı aldı." "MİLLİ TAKIMA GİDECEĞİMİ SANMIYORUM" -Berbatov da milli takımı bıraktı, bundan sonra daha sık milli formayı giyer misin?

"Denizlispor'dayken beni 2-3 kez davet ettiler ama ben de gitmedim. Çünkü daha önce çağırmamışlardı ve ardından Bulgaristan'da çalıştığım eski hocam milli takımın başına geçti. Eski hocamın çalıştırdığı milli takıma gitmem yanlış anlaşılabilirdi. Onu zor durumda bırakmak istemedim." -Peki seni önümüzdeki yıllarda Bulgaristan Milli Takımı'nda görebilir miyiz?

"Bundan sonra ben de milli takıma gideceğimi sanmıyorum." BOJINOV'UN ŞAKALARI...

- Yıldız isimlerle Milli takım kampları nasıl geçiyordu?

"Milli takım kampları sürekli şov havasında geçiyor. Bojinov inanılmaz bir adam, sürekli dans ediyor ve şakalar yapıyordu. Herkesin kramponlarının bağcıklarını birbirine bağlıyordu, farkına varmayanlar yere düşüyordu." -Bulgaristan Milli Takımı'nda forma giydin, peki bir dönem Türk Milli Takımı'na çağırılacak haberleri nasıl çıktı?

"İnanın hiç bilmiyorum. Benim babamın kökleri Türk. Bulgaristan Türk'ü, Türkiye'de ise hiç akrabam yok." -Aynı bizlere benziyorsun, Türkçe'yi de çok iyi konuşuyorsun...

"Evet, bu nedenle Türkiye'de de hiç zorluk çekmiyorum zaten."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 'G.saray ve Bursa Beni İstedi!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement