Galatasaray'ın Hamzaoğlu'ndan Sonra Puan Kaybettiği Maçlarda Taktik Hatalar Dikkat Çekiyor - Son Dakika
Spor

Galatasaray'ın Hamzaoğlu'ndan Sonra Puan Kaybettiği Maçlarda Taktik Hatalar Dikkat Çekiyor

Galatasaray\'ın Hamzaoğlu\'ndan Sonra Puan Kaybettiği Maçlarda Taktik Hatalar Dikkat Çekiyor

Galatasaray'ın Hamzaoğlu döneminde 9 puan kaybettiği 4 maçta bazı hamlelerin yapılmaması ve gecikmesi takıma şampiyonluk yolunda yara aldırdı.

16.03.2015 07:43

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, takımının puan kaybettiği maçlarda yaptığı taktik hatalar telafisi zor durumlar yarattı.

Sarı-kırmızılılar, Hamzaoğlu yönetiminde ligde 13 maç oynadı; 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Hamzaoğlu'nun oyun içindeki bazı hamleleri bu dönemde kaybedilen 9 puanda önemli rol oynadı. Çünkü söz konusu 4 maçın 3'ünde Galatasaray öne geçmesine rağmen kenardan doğru müdahale gelmediği için skoru koruyamadı. O maçlardaki hatalar neydi.

İşte tek tek analizleri:

1) Gençlerbirliği : 1 Galatasaray: 1

Cimbom, Emre Çolak'la 1-0 öne geçti. İkinci yarıda Gençlerbirliği baskısını artırdı, Hamza Hamzaoğlu orta sahasına takviye yapmakta geç kaldı ve Stancu'nun golüyle eşitlik geldi. Hamza Hoca da 90 dakika sonrası "Umut-Burak ikilisinden birini çıkarmakta geç kaldım" dedi ve sarı-kırmızılı taraftarlardan özür diledi.

2) Galatasaray: 2 Bursaspor : 2

Hamza Hamzaoğlu'nun cezalı Selçuk İnan'ın yokluğunda Emre Çolak'ı ön liberoda oynatmasını Şenol Güneş iyi değerlendirdi. Ozan Tufan- Belluschi-Bekir Yılmaz'lı Bursaspor orta sahası, Felipe Melo-Emre Çolak'a ağır bastı ve Timsah geriden gelip 2-1 öne geçti. Volkan Şen'in acemice yaptığı penaltı olmasa Galatasaray sahadan 1 puanla da ayrılamayacaktı.

3) Fenerbahçe: 1 Galatasaray: 0

Sarı-kırmızılılar, 0-0 bitirebileceği derbinin 82.dakikasında 7 kişi ile hücuma çıkmanın bedelini ağır ödedi. Santrfor Umut ve sol bek Alex Telles'ten kanat oyuncusu olmalarını bekleyen Hamzaoğlu, Diego'lu Fenerbahçe orta sahası karşısına Hamit-Selçuk ile çıktı. Kuyt'ın golü, 90 dakika dökülen Sabri- Umut Bulut ikilisinin kanadından geldi.

4) Galatasaray:2 Başakşehir :2

Aslan, Arena'da kazandığı Balıkesir ve Erciyes maçlarının son bölümlerinde de ciddi pozisyonlar vermişti. Ders almayan Hamza Hamzaoğlu'na meslektaşı Abdullah Avcı ders verdi; oyuna soktuğu 2 oyuncunun (Mehmet Batdal ve Enver Cenk) golleriyle Cimbom'u bitirdi. Umut'a asist yapan Yasin oyundan çıktı, Bruma 90 dakika sahada kaldı.

Sabah

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray'ın Hamzaoğlu'ndan Sonra Puan Kaybettiği Maçlarda Taktik Hatalar Dikkat Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement