Galatasaray ve Samsunspor'un Süper Lig'deki 27. hafta maçları ertelendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Galatasaray ve Samsunspor'un Süper Lig'deki 27. hafta maçları ertelendi

27.02.2026 12:26

Avrupa kupalarında son 16 turuna yükselen Galatasaray ve Samsunspor'un Süper Lig'deki 27. hafta maçları, UEFA müsabakaları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden takımlardan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda İtalya'nın Juventus takımını geçerek son 16 turuna yükseldi. UEFA Konferans Ligi'nde yer alan Samsunspor da son 16 play-off turunda Kuzey Makedonya temsilcisi Shkendija'yı eleyerek yoluna devam etti.

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda mücadele eden Fenerbahçe ise İngiltere temsilcisi Nottingham Forest'a elendi.

Sarı-kırmızılı ekip, "Devler Ligi"nde son 16 turu ilk maçını Liverpool veya Tottenham ile 10 veya 11 Mart'ta sahasında, rövanşı ise 17 veya 18 Mart'ta deplasmanda yapacak. Samsun temsilcisi ise Konferans Ligi'ndeki son 16 tur müsabakalarını Shakhtar Donetsk ya da Rayo Vallecano ile 12 ve 19 Mart'ta oynayacak.

İKİ MAÇ ERTELENDİ

Bu nedenle Süper Lig'in 27. haftasında 17, 18 veya 19 Mart'ta yapılacak Göztepe-Galatasaray ile Çaykur Rizespor-Samsunspor mücadeleleri ileri tarihe atıldı.

TFF'DEN MİLLİ TAKIM HAMLESİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası elemelerindeki play-off müsabakaları için Süper Lig'deki 27. hafta maçlarını üçer gün öne çekmişti.

Ay-yıldızlı ekip, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde 26 Mart Perşembe günü sahasında Romanya ile karşılaşacak. Milliler, Romanya engelini aşması durumunda finalde Slovakya-Kosova müsabakasının galibiyle 31 Mart Salı günü deplasmanda mücadele edecek.

TFF, A Milli Takım'ın daha fazla birlikte çalışabilmesi, Türkiye liglerinde top koşturan milli futbolcuların Romanya müsabakası öncesinde yıpranmaması adına 20, 21 ve 22 Mart tarihlerinde oynanacak olan 27. hafta müsabakalarını 17, 18 ve 19 Mart'a aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, söz konusu kararın açıklamasında Avrupa kupalarında mücadele eden takımların, 17, 18 ve 19 Mart tarihlerinde oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde son 16 turuna yükselmeleri halinde 27. haftada oynayacakları lig müsabakaları ileri bir tarihe erteleneceğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray ve Samsunspor'un Süper Lig'deki 27. hafta maçları ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Murat denizli Murat denizli:
    sacmalık tamamen galasarayı sampiyon boyle yapacaklar bizim maclar nie ertelenmedi p tesi kasımpaşa ile oynamasak tüm futbolcular saglamdı 17 29 Yanıtla
    Ysf.plt378793 Ysf.plt378793:
    fenerbahçe tur atlasaydı onun da maçı ertelenecekti. Geçen hafta hangi takımın maçı ertelendi deki fenerin de maçı ertelesin 14 4
  • Sınan uste Sınan uste:
    yine ayak oyunları başladi 4 8 Yanıtla
  • Kenan Başkurt Kenan Başkurt:
    beyin ancak bu kadar algılayabiliyor galiba amaç Galatasaray şampiyon olsun diye değil a milli takım maçları var lig var Avrupa maçları bu adamlar nasıl oynasın 2 0 Yanıtla
  • Dene Mene Dene Mene:
    İbrahim şikebakçeoğlu fenere fazlasını her maçta yapıyor zaten 0 1 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement