
(A) Milli Futbol Takımı'nın 29 Mart Salı günü karşılaşacağı, 2012 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçındaki rakibi Avusturya karşısında önemli bir sınav verecek.
Guus Hiddink ile yeni bir yola çıkan A Milli Takımımız, Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'na katılamazken; EURO 2012'de mutlak suretle boy göstermek amacında.
Azerbaycan deplasmanında alınan 1-0'lık mağlubiyet sonrası Belçika ve Avusturya ile oldukça önemli karşılaşmalara çıkacak Milli Takımımız, diğer iki ekiple birlikte Almanya'nın ardından EURO 2012 vizesi arıyor.
ADAY KADRODA TÜRK ASILLI 3 FUTBOLCU VAR
Avusturya (A) Milli Futbol Takımı'nın Türkiye maçı için belirlenen aday kadrosunda Türk asıllı 3 futbolcu bulunuyor.
Beşiktaşlı Ekrem Dağ ile Bochum'da oynayan Ümit Korkmaz ve Rapid Wien'de forma giyen Yasin Pehlivan, görev verilmesi durumunda Türkiye'ye karşı forma giyecek.
EN ETKİLİ OYUNCULARI ARNAUTOVİC VE JUNUZOVİC
Avusturya Milli Takımı'nın, eleme gruplarında oynadığı 4 maçta en fazla verim aldığı oyuncuları Marko Arnautovic ile Zlatko Junuzovic oldu.
Twente'de Inter'e transferi büyük bir sükse şeklinde olan, ancak İtalyan ekibinde forma şansı bulmakta zorlanan 21 yaşındaki yetenekli futbolcu Werder Bremen forması giyerken; eleme gruplarında milli takım formasıyla 3 golle en skorer isim konumunda.
Avusturya Wien'de oynayan Sırp asıllı futbolcu Junuzovic ise 3 asistle takımını gol yollarına sokan orta saha oyuncusu olarak dikkat çekiyor
FRANZ SCHIEMER OYNAMAYACAK
Avusturyalı futbolcu Franz Schiemer'in, salı günü Türkiye ile yapılacak Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında oynayamayacağı açıklandı.
Avusturya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, sakatlığı devam eden Schiemer'in salı gününe kadar iyileşme şansının bulunmadığı bildirildi.
Schiemer, Belçika ile cuma günü yapılan ve 2-0 Avusturya'nın mağlubiyetiyle sona eren maçta da görev alamamıştı.
CONSTANTINI İLE YENİ DÖNEM
2010 Dünya Kupası elemelerinde üst üste alınan kötü sonuçlar nedeniyle görevi bırakan Karel Bruckner'in yerine, 53 yaşındaki Avusturyalı teknik adam Dietmar Constantini geçti. Bruckner yönetimindeki Avusturya Milli Takımı, 2010 Dünya Kupası elemelerinde çıktığı 7 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik, 4 de yenilgi almıştı. Avusturya'nın yeni antrenörü Constantini ise EURO 2012 elemelerindeki ilk 4 maçında 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.
AVUSTURYA'YA SON 4 MAÇTIR ŞANS TANIMIYORUZ
A Grubu'na iyi bir başlangıç yaparak 3 maçta 7 puan toplayan Avusturya, 25 Mart Cuma günü Belçika karşısında evinde beklemediği bir yenilgi alarak ilk mağlubiyetini tattı.
Milli Takımımız ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda puan durumunu yakından etkileyecek bir 90 dakikaya çıkacak olan Avusturya karşısında son 4 maçımızda galip gelmeyi başardık.
2002 Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turunda karşılaştığımız Avusturya'yı iki maçta da mağlup ederek Dünya Kupası'na gitme hakkı kazanan Milli Takımımız, deplasman 1-0 kazandığı eşleşmenin rövanşında rakibini 5-0 ile geçti. Son olarak 2008 yılında hazırlık maçında karşı karşıya geldiğimiz Avusturya'yı 4-2 mağlup etmeyi başardık.
AVUSTURYA'NIN KADROSU
KALECİLER: Pascal Grünwald (Wacker Innsbruck), Jürgen Macho (Panionios), Helge Payer (Rapid Wien)
DEFANS OYUNCULARI: Ekrem Dağ (Beşiktaş), Aleksandar Dragovic (Basel), Christian Fuchs (Mainz), Florian Klein (Austria Wien), Emanuel Pogatetz (Hannover 96), Manuel Ortlechner (Austria Wien), Franz Schiemer (Salzburg)
ORTA SAHA OYUNCULARI: David Alaba (Hoffenheim), Julian Baumgartlinger (Austria Wien), Martin Harnik (Stuttgart), Zlatko Junuzovic (Austria Wien), Ümit Korkmaz (Bochum), Yasin Pehlivan (Rapid Wien), Paul Scharner (West Bromwich Albion)
HÜCUM OYUNCULARI: Marko Arnautovic (Werder Bremen), Erwin Hoffer (Kaiserslaurtern), Marc Janko (Twente), Roland Linz (Austria Wien), Stefan Maierhofer (Duisburg), Roman Wallner (Salzburg)
Son Dakika › Spor › Gel, Gel, Gel Güzelim! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.