Gençlik ve Spor Bakanlığından Olimpiyat Hamlesi - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanlığından Olimpiyat Hamlesi

Gençlik ve Spor Bakanlığından Olimpiyat Hamlesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Özçelik: "Uluslararası yarışmalarda, şampiyonalarda ve olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edecek sporcuları meydana çıkartmak, onlara sonuna kadar destek olmak istiyoruz" "Önümüzdeki günlerde olimpiyatlara hazırlık anlamında 4 bin sporcuya burs, eğitim yardımı ya.

11.11.2014 11:10

SİNAN ÖZMÜŞ - Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, "Uluslararası yarışmalarda, şampiyonalarda ve olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edecek sporcuları meydana çıkartmak ve onlara sonuna kadar destek olmak istiyoruz" dedi.

Müsteşar Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının özellikle son dönemde gerçekleştirdiği spor yatırımlarıyla Türkiye'nin tesis anlamında dünyanın sayılı ülkelerinden biri konumuna geldiğini söyledi.

Tesisleşme açısından çok ileri aşamada olduklarını ifade eden Özçelik, Anadolu'nun her ilçesinde bir spor yatırımının bulunduğunu dile getirdi.

Ülkenin her yerinde vatandaşları, istedikleri zaman istediği sporu gerçekleştirebileceği tesise kavuşmak istediklerini vurgulayan Özçelik, "Tesisleşme eksikliğinden dolayı spor faaliyetlerinde eksiklik ve mağduriyetle karşılaşılmamasını istiyoruz. Ankara ve Konya'da ne varsa Sivas'ta, Şanlıurfa'da da o olsun. Böyle bir hedefimiz var. O yüzden Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak birbirinden ayırt etmeden hem gençlik hem de spor alanında memleketimizin her yanında ciddi yatırımlar gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Eskiden imkanların kısıtlı olduğunu belirten Özçelik, vatandaşların son dönemde spora ilgisinin oldukça arttığını vurguladı.

Olimpiyatlardaki başarısızlık üzüntü yaşatıyor

Özçelik, olimpiyatlar için sporcu yetiştirmenin çok uzun süreç gerektirdiğine işaret ederek, olimpiyatlarda başarı elde edilememesinin hem sporcu hem de ülkede üzüntü yaşattığını söyledi.

Olimpiyatlara sporcu yetiştirilmesi sürecini iyi yönetmek istediklerini belirten Özçelik, şöyle devam etti:

"Bir sporcuyu küçüklüğünden itibaren nasıl yetiştirelim, hangi aşamalarda nasıl müdahaleler olsun, nasıl bir antrenörle muhatap edelim, eğitimi nasıl olsun ve hangi süreçleri yaşayarak olimpiyatlara katılsın... Bu oldukça uzun bir süreç. Memleketimizi, bizleri uluslararası yarışmalarda, şampiyonalarda ve olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edecek sporcuları meydana çıkartmak ve onlara sonuna kadar destek olmak istiyoruz. Bütün hedefimiz bu."

4 bin sporcuya destek verilecek

"Önümüzdeki günlerde olimpiyatlara hazırlık anlamında 4 bin sporcuya burs, eğitim yardımı ya da mahalli destek olarak nitelendirilebilecek yeni bir ödüllendirme düzenlemesini hayata geçireceğiz" diyen Özçelik, bunun için Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışacaklarını kaydetti.

Özçelik, "İki bakanlığın işbirliğinde 6 milyona yakın genç ve çocuk yetenek yönünden taranacak. Bunun neticesinde ödüllendirme yönetmeliği artı eğitim döneminde sağlayacağımız mali destekle ülkemizi en iyi temsil edecek sporcuları ortaya çıkarmaya çalışacağız" diye konuştu.

Uluslararası şampiyonalarda sporcuları sadece madalya alma safhasında gördüklerini dile getiren Özçelik, bu safhaya gelinceye kadar sporcunun hem mali hem de sağlık açısından uzun ve zorlu bir süreçten geçtiğini anlattı.

Özçelik, olimpiyat madalyasının uzun yıllar süren bir çalışmanın ürünü olduğunu, bu emeklerin heba olmaması için çalıştıklarını sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanlığından Olimpiyat Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement