Hacıosmanoğlu'undan Kılıçdaroğlu'na: Sandıkta Görüşürüz - Son Dakika
Spor

Hacıosmanoğlu'undan Kılıçdaroğlu'na: Sandıkta Görüşürüz

Hacıosmanoğlu\'undan Kılıçdaroğlu\'na: Sandıkta Görüşürüz

Kılıçdaroğlu'nun UEFA ve CAS'ın Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında verdiği karara tepki göstermesine sinirlenen İbrahim Hacıosmanoğlu, "Sandıkta görüşürüz" dedi.

31.07.2013 08:42  Güncelleme: 15:03

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TGRT ekranlarında yayınlanan Hadi Özışık'la Basın Odası programında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'sandıkta görüşürüz' mesajı verdi.

İşte İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları;

UEFA'YI HAİN İLAN ETTİLER

Bu mahkemelerin siyasi otoritenin sopası olduğunu öğrenemediniz mi siz? Bu mahkemelerin kararını esas alarak karar vermiş beyefendiler. Bunlar sahte delil üretmiyorlar mı? Yanlış yapıyorsunuz. Binlerce milyonlarca insan bunun yanlış olduğunu kabul ediyor. Muhalefet liderleri UEFA'yı hain ilan ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi yani halkın partisi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüz kızartıcı bir suçtan dolayı cezaevinde yatan bir kulübün başkanını gidip ziyaret ediyor. Sen diyor 'komploları yendin biz yenemiyoruz' diyor. Yani düşünebiliyor musunuz ülkeyi yönetmeye aday olan bir insanın kullandığı cümlelere bak. Yargı bağımsız değilmiş, komplo kurmuş yargı. Başka işi kalmadı yargının. Türkiye'deki bütün kurumlar Emniyet teşkilatından tutun, savcısından hakimine kadar herkes bir kumpas kurmuş. Peki sayın Kılıçdaroğlu'nun zamanı yoktur okuyamıyordur ama hususi danışmanları var. Acaba hiç merak edip şikeye konu olan tapeleri okudu mu? Teknik ve fiziki takipler hakkında rapor geldi mi önüne? Onlara bakıpta onları görüpte yüzü kızarmayan bir insan düşünmüyorum.''

SANDIKTA HESABI SORULACAK

Bu ülkede bağımsız yargı olmadığını, UEFA'nın yanlış karar verdiğini, bu takımlara bu şekilde ceza veremeyeceğini söylüyor. Ortaya atıp savunduğunuz Beşiktaş'ı onun dışında tutuyorum. Trabzonspor'un kirli eller sayesinde şampiyonluğu elinden alınmıştır. Trabzonspor halkın takımı değil mi? Fenerbahçe'nin çok seyircisi var oy kullanacak onun kaygısını taşıyorsunuz da bu ülkede Trabzonspor'un milyonlarca taraftarı var. Ve bu ülkede namuslu futbol paydaşları var. Trabzon'lu olmayıpta Trabzonspor'a destek verenlerde var onları hiç hesaba katmıyorsunuz. Bir tarafta halkın takımı Trabzonspor var diğer tarafta halkın çıkarları uğruna camialarını kullanan kirli insanlar var. Bugün futbolun patronu (UEFA), 'yanlış yaptınız hakkı sahibine teslim edin' diyor, buna saygı duymak lazım. Eğer oy kaygınız varsa Trabzonspor sevdalıları sandık önünüze geldiğinde hesabını soracaktır.

TRABZONSPOR'U RUM TAKIMIYLA MI EŞDEĞER TUTUYORSUNUZ?

Bu ülkenin başbakanı 'kurumlarla özel kişileri ayrı tutacaksın' diyor, ama öteki tarafta bu ülkeye yönetmeye aday muhalefet liderleri direk müdahale ediyor. UEFA'ya hakaret ediyor, emniyet mensuplarına hakaret ediyor, savcılara ve hakimlere hakaret ediyor. Niye 'Trabzonspor'un haklılığını ortaya çıkardınız' diye. Ben de diyorumki; siz bu ülkeye yönetmeye talipsiniz ama Trabzonspor takımını bir Rum takımıyla mı eşdeğer tutuyorsunuz? Yabancı bir takım mı bu? Trabzonspor'un şampiyonluğu çalınmış belgelerle ortada. Burada siz bunun cezasının verilmesini sağlamıyorsunuz ve UEFA cezasını veriyor UEFA'ya da bağırıyorsunuz. O zaman 6222 sayılı yasayı neden çıkardınız? Suçlular yakalandıktan sonra muhalefet edenlerden dolayı yasayı değiştirdiniz. Bütün partilerin grup başkanları bir araya geldiniz sanki bu memlekette hiç iş kalmamış gibi. İvedelikle bir araya gelip çıkardınız onu, bu memleketin çok daha önemli meseleleri var. Onda da bir araya gelin ozaman. Hak yiyenler suç üstü yakalanmış, dünyanın hiç biryerinde böyle birşey göremezsiniz. Yasa çıkarıp 6 ay sonra failleri yakalanıp ceza almasınlar diye yasayı değiştiren bir ülke daha göremezsiniz. Başbakana bağlıcaksınız olayı ama muhalefet lideri olarak niye karşı çıkmadınız olaya."

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

"Özel yetkili mahkemeler bir demokraside olmaz. Bu mahkemelerin verdiği kararlara uymak doğru değildir. UEFA'ya sesleniyorum, bu kararlarla siz Türk sporunu cezalandıramazsınız. Türkiye'de demokrasinin olmadığını öğrenemediniz mi siz?"

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Hacıosmanoğlu'undan Kılıçdaroğlu'na: Sandıkta Görüşürüz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement