İç savaş sırasında doğan Alphonso Davies, tarih yazarak Avrupa'nın en hızlı değerlenen futbolcusu oldu - Son Dakika
Spor

İç savaş sırasında doğan Alphonso Davies, tarih yazarak Avrupa'nın en hızlı değerlenen futbolcusu oldu

Avrupa'nın en hızlı değerlenen futbolcusu Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi kazanan Alphonso Davies oldu. Liberya iç savaşı sırasında Gana'daki mülteci kampında dünyaya gelen yıldız isim, Avrupa'da transfer pazarının en hızlı yükselen değeri olarak belirlendi.

11.09.2020 12:14  Güncelleme: 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'da transfer pazarı kızışırken, yeni sezona damga vurması beklenen futbolcuların değerleri de büyük bir hızla yükseliyor. KPMG Football Benchmark ekibi, son dört ayda piyasa değerini en çok yükselten oyuncuları araştırdı.

Zirvede değerini 35 milyon euro artırarak, 73 milyon euroya çıkaran Bayern Münih'in 19 yaşındaki yeteneği Alphonso Davies yer aldı. Liberya iç savaşı sırasında Gana'da yer alan mülteci kampında doğan Davies'in başarı hikayesi alkış topladı.

BUKAYO SAKO İKİNCİ SIRADA

Bukayo Sako ise değerini 43 milyon euro yükselterek ikinci sıraya, 23 milyon euroluk yükselişle değerini 88 milyon euroya çıkartan Bruno Fernandes üçüncülüğe yerleşti.

JAMES'İN TRANSFERİ FUTBOLCUNUN PİYASA DEĞERİNİ DÜŞÜRDÜ

Bazı futbolcuların ise piyasa değerlerinde ciddi düşüşler yaşandı. Bunlar arasında kuşkusuz en dikkat çekenlerden biri Galatasaray'la adı sıkça anılan fakat Everton'a transfer olarak dedikodulara noktayı koyan James Rodriguez oldu. Rodriguez, Everton transferiyle son 4 ayda en fazla değer kaybeden futbolcular sıralamasına girdi.

Son dört ayda en çok değer kaybeden beş oyuncu ise Philippe Coutinho (Barcelona), Ainsley Maitland-Niles (Arsenal), James Rodriguez (Everton), Sergio Agüero (Manchester City) ve Felipe Anderson (West Ham United) oldu. Coutinho, Niles, Rodriguez ve Agüero'nün piyasa değeri 14 milyon euro düşerken, Anderson ise 13 milyon euro değer kaybetti.

İç savaş sırasında doğan Alphonso Davies, tarih yazarak Avrupa\'nın en hızlı değerlenen futbolcusu oldu

Son Dakika Spor İç savaş sırasında doğan Alphonso Davies, tarih yazarak Avrupa'nın en hızlı değerlenen futbolcusu oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Deep gs : Arkadaslar bu gs falcao 7200 feghuli 4500 belhanda 3750 babel ve muslera 3500 nasil oldeyecek bilen varmi 4 4 Yanıtla
    Mahmut: Sana ne 3 2 şimdi: derdi sana kaldıysa vahim :) Sanane kardeşim öder ödemez :D 0 2
  • ...: Arda Turanın kaybettiği değer hepsinden fazla ama bunlar tabi şimdinin haberleri 4 2 Yanıtla

Advertisement