İrfan Koç: "Lige İyi Başlamak İstiyoruz" - Son Dakika
Spor

İrfan Koç: "Lige İyi Başlamak İstiyoruz"

İrfan Koç: "Lige İyi Başlamak İstiyoruz"

Bursaspor'un Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkanı ve Federasyon Temsilcisi İrfan Koç, Kayserispor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarını kazanarak lige güzel şekilde başlamak istediklerini söyledi.

17.08.2012 10:24

Bursaspor'un Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkanı ve Federasyon Temsilcisi İrfan Koç, Kayserispor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarını kazanarak lige güzel şekilde başlamak istediklerini söyledi.

Bursaspor'un Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkanı ve Federasyon Temsilcisi İrfan Koç, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kayserispor'un güçlü takım olduğunu beliren Koç, "Geçen sene sahalarında galip gelmiştik. İnşallah geçen seneki galibiyetimiz lehimize döner. O gün çok güzel maç olmuştu. Kayserispor'u ve ligin 2. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenerek lige güzel başlangıç yapmak istiyoruz" dedi.

"TWENTE VE BURSASPOR AYNI GÜCE SAHİP"

Avrupa kupalarında karşılaşacakları Twente maçına da değinen Koç, "Avrupa'da ilk Finlandiya ekibi Kups ile karşılaştık. Orada rakibimize şansız şekilde mağlup olarak Bursa'ya döndük. Bursaspor'un kalitesinin bu olmadığını çok iyi biliyorduk. Bursa'da seyircimizle bütünleşerek 6-0'lık galibiyet aldık. Güzel bir maç oldu. Bir gün sonra Cenevre'de kura çekimine katıldım. Kura çekimi sonucunda Hollanda'nın Twente takımıyla eşleştik. Twente ile Bursaspor aynı yıl içinde şampiyon oldu. Bunu onlarda biz de biliyoruz. İki takımda aynı güce sahip. İlk maçın Bursa'da olmasını avantaj olarak görüyoruz. Seyircimizin önünde galip gelerek ikinci maç için avantaj elde etmek istiyoruz. İnşallah her şey lehimize olur. Zor ve kolay maç diye bir şey olmuyor. İlk defa Şampiyonlar Ligi'ne katıldık. 3 senedir de Avrupa kupalarında mücadele ediyoruz. Tecrübe kazanmış olduk. Avrupa'da neler yapabileceğimiz biliyoruz. Hollanda takımı Twente'yi geçip bir üst tura çıkmayı hedefliyoruz" dedi.

"HEDEF ŞAMPİYONLUK"

Avrupa'dan kupa getirmenin kolay olmadığını belirten Koç, "Dünyada güçlü takımlar var. Ama imkansızda değil. Her şey mümkün. Bunlar uzakta değil. Biz şampiyon olduk. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettik. Fazla başarılı olamadık. Ama bunlar süreç. Bu süreç Bursaspor'u belli bir noktaya getirdi. Bursaspor artık eskisi gibi değil. Önünde büyük hedefleri olan kulüp. Eski Bursaspor'u seyircide kabul etmiyor. Sürekli Avrupa. Kupalar ve finallere oynayan bir kulübüz. Her şeyi bunun üzerine kuruyoruz. Her şey bütün gidiyor. Çok transfer yapıp ekonomi düzeniniz yoksa Avrupa'da mücadele edemeyeceksiniz. Her şeyin düzenli gitmesi açısından ince eleyip sık dokuyoruz. İlk 5 artık bizi tatmin etmiyor. Bursaspor belli bir yere geldi. Bu sene yine hedefimiz şampiyonluk. Bu şampiyonluktan sonra şurada bitiririz demem mümkün değil. 2. şampiyonluğumuzu bu şehre yaşatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"TRANSFER KONUSUNDA DENGELERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUYORUZ"

Transferle Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın ilgilendiğini belirten Koç, " Belli bir sıkıntılar yaşanıyor. Transfer konusunda yetki başkanda. Bir çok görüşmeler var. Biz dengeleri göz önünde bulunduruyoruz. Başkanımız bu konularda tecrübeli. Transfer yapacağız şeklinde net bir şey söyleyemem. Transfer mümkünse oluyor. Mümkün değilse olmuyor" diye konuştu.

"BURSASPOR TARAFTARININ DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK"

Bursaspor taraftarının dünyada bir örneğinin olmadığını söyleyen Koç, "Bunu bir çok yerlerde gördük. Kups takımının başkanı ve yetkilileri taraftarı gördükten sonra neye uğradığını şaşırdı. Bize bunu ifade ettiler. Taraftarlarımıza yanımızda oldukları içi teşekkür ediyoruz. Bayramlarını kutluyorum. Futbol camiasının da bayramını kutluyorum. İnşallah kazasız belasız bil lig olur. Taraftarlarımızdan bir talebimiz var. Fair play'de tekrar bizleri şampiyon yapmalarını istiyoruz. İnşallah bunları bize ikinci kez yaşatacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İrfan Koç: 'Lige İyi Başlamak İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement