İzmir'de 10 Bin Kişi Koşamayanlar İçin Koşacak - Son Dakika
Spor

İzmir'de 10 Bin Kişi Koşamayanlar İçin Koşacak

İzmir\'de 10 Bin Kişi Koşamayanlar İçin Koşacak

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, "Wings For Life World Run" etkinliğinin İzmir'de 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek etabına 10 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyledi.

02.05.2019 12:43

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, "Wings For Life World Run" etkinliğinin İzmir'de 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek etabına 10 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyledi.

Baş, organizasyonla ilgili Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, etkinliğin, 6 kıta ve 12 ülkede bu pazar aynı saatte yapılacağını hatırlattı.

Türkiye'nin böyle önemli bir organizasyona 6 yıldır ev sahipliği yaptığını ifade eden Baş, şöyle konuştu:

"Omurilik felçlilerine ümit veren çalışmaları desteklemeyi hedefliyoruz. Türkiye'de her yıl 2 bin, dünyada ise milyonlarca kişi geçirdikleri kazalarda omurilik felci oluyor. Yani bir başkasına bağımlı olarak yaşamak zorunda kalıyor. Tedavide en büyük ümit ise kök hücre tedavisi. Bu etkinliklerde toplanan bağışlarla 191 klinik çalışmaya destek olundu. Tedavide tam anlamıyla bir iyileşme olmadı ama iyileşmenin olabileceğini gösteren çalışmalar var. Wings For Life World Run etkinliğinin İzmir'de 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek etabına şu an itibarıyla 8 bin 800 kişi kayıt yaptırdı ancak sayının 10 bin kişiye ulaşmasını bekliyoruz."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de organizasyona rekor katılım beklediğini dile getirdi.

Etkinliğe her türlü desteği verdiklerini vurgulayan Soyer, "Bu sadece iyilik organizasyonu değil tıbbın ilerlemesi için yapılan bir organizasyondur. O gün bazı yollar kapanacak, bazı sorunlar yaşanacak ama İzmirliler bunu anlayışla karşılayacaktır." diye konuştu.

Dünya şampiyonu milli cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı da böyle önemli bir organizasyonda koşacağı için çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İzmir'de 10 Bin Kişi Koşamayanlar İçin Koşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement