Kadıköy'de Derbi Vakti: Fenerbahçe - Galatasaray - Son Dakika
Spor

Kadıköy'de Derbi Vakti: Fenerbahçe - Galatasaray

Kadıköy\'de Derbi Vakti: Fenerbahçe - Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'de 23. hafta karşılaşmalarında iki ezeli rakip; Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geliyor.

08.03.2015 15:18

Spor Toto Süper Lig'de dev derbi geldi çattı. 23. hafta karşılaşmalarında şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadelede Fenerbahçe ile Galatasaray, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda kozlarını paylaşacak.

Kulüpler arasındaki anlaşma gereği konuk Galatasaray taraftarlarının statta izleyemeyeceği derbi öncesi satışa sunulan biletlerin tamamına yakınının tükendiği açıklandı. Kadıköy'de bu sezon ilk kez bir maç kapalı gişe oynanacak.

Lider Galatasaray'ı konuk edecek Fenerbahçe, derbiyi kazanarak çıkışa geçmek istiyor.

Zirvenin 4 puan gerisinde bulunan sarı-lacivertli takım, Kadıköy'de seyircisi önünde çıkacağı mücadelede, şampiyonluk yarışında daha fazla geriye düşmemek için mücadele verecek.

Ligin son iki haftasında yaşadığı kayıplarla puan cetvelinde 3. sıraya gerileyen Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor yenilgisi (2-1) ve Torku Konyaspor beraberliğinin (1-1) ardından, kötü gidişata son vermeye çalışacak.

Fenerbahçe, Süper Lig'de 22. hafta sonunda 14 galibiyet, 5 beraberlik, 3 yenilgi ve 47 puanla 3. sırada bulunuyor.

Sarı-lacivertli ekipte derbi öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Üçer sarı kartları bulunan Egemen Korkmaz, Kuyt, Meireles ve Kadlec, yarınki maçta sarı kart görürse cezalı duruma düşerek, 24. haftadaki Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'de sakatlığı devam eden Hasan Ali Kaldırım'ın dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Sakatlıktan kurtulan ve maç kadrosuna alınan Alper Potuk'un ise ilk 11'de yer alması beklenmiyor.

CİMBOM HASRETE SON VERMEK İSTİYOR

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yarın Fenerbahçe ile yapacağı karşılaşmayı kazanarak, Kadıköy'de galibiyet hasretine son vermek istiyor.

Süper Lig'de 51 puanla lider durumda bulunan sarı-kırmızılı takım, 47 puanla üçüncü sırada yer alan Fenerbahçe ile yapacağı maçtan 3 puanla ayrılarak hem 15 yılı aşkın süredir deplasmanda yenemediği rakibi karşısında galip gelmek hem de şampiyonluk yarışında puan farkını açmayı hedefliyor.

Galatasaray'da Fenerbahçe derbisi öncesinde 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-kırmızılı takımda üçer sarı kartları bulunan Hakan Kadir Balta, Hamit Altıntop, Yekta Kurtuluş ve Burak Yılmaz derbi de de sarı kart görmeleri halinde ligin 24. haftasındaki İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

Galatasaray'da derbi maç öncesi, bel fıtığı ameliyatı nedeniyle uzun süre tedavi geçirecek Felipe Melo ve henüz tam anlamıyla sakatlığını atlatamaması nedeniyle kadroya dahil edilmeyen Semih Kaya dışında eksik bulunmuyor.

MUHTEMEL 11'LERFenerbahçe: Volkan, Gökhan, Egemen, Alves, Caner, M.Topal, Meireles, Emre, Kuyt, Sow, EmenikeGalatasaray: Muslera, Sabri, Hakan, Chedjou, Telles, Selçuk, Hamit, Sneijder, Olcan, Umut, Burak

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Kadıköy'de Derbi Vakti: Fenerbahçe - Galatasaray - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement