Kırmızı kart gören futbolcu sahaya bıçakla daldı, rakip takım maçtan çekildi - Son Dakika
Spor

Kırmızı kart gören futbolcu sahaya bıçakla daldı, rakip takım maçtan çekildi

Bitlis'in Hizan ilçesinde oynanan Hizan Gençlerbirliğispor ile Adilcevaz Belediyespor karşılaşmasında kırmızı kart gören bir futbolcunun sahaya bıçakla dalması sonucu rakip takım maçtan çekildi. Yaşanan olaylar nedeniyle Adilcevaz Belediyespor Kulübü can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle müsabakadan çekildi.

11.02.2024 19:11  Güncelleme: 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Kırmızı kart gören futbolcu sahaya daldı, rakip takıp maçtan çekildi

BİTLİS - Bitlis'in Hizan ilçesinde oynan Hizan Gençlerbirliğispor ile Adilcevaz Belediyespor karşılaşmasında 40. dakikasında kırmızı kart gören yedek kulübesindeki futbolcunun iddiaya göre sahaya bıçakla dalması korku dolu anların yaşanmasına neden olurken, rakip takım ise maçtan çekildi.

Amatör Lig'de mücadele eden Hizan Gençlerbirliğispor, sahasında Adilcevaz Belediyespor'u konuk etti. 1-1 devam eden maçın 40. dakikasında Hizan Gençlerbirliğispor'un yedek kulübesindeki futbolcusu L.Y.'in, iddiaya göre rakip takım oyuncularına küfür etmesi üzerine kırmızı kart görmesiyle olaylar çıktı. Kırmızı kart gördüğü için sinirlenen futbolcu, iddiaya göre yanında taşıdığı bıçakla sahaya girdi. Rakip takımın sporcusunu bir süre kovalayan L.Y., daha sonra polis ekipleri tarafından alındı.

"Göğsünden çıkardığı bıçakla oyuncularımıza saldırdı"

Yaşanan olayın ardından Adilcevaz Belediyespor Kulübü Yönetimi, can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle müsabakandan çekildi. Yaşananlarla ilgili Adilcevaz Belediyespor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Takımımız, Hizan deplasmanında skor 1-1 iken yedek kulübesinden bir oyuncu kırmızı kart görünce göğsünden çıkardığı bıçakla oyuncularımıza saldırdı. İlk yarı 1-1 iken ikinci yarı can güvenliği olmaması dolayısıyla sahaya takımımız çıkmamıştır. Şimdi kamuoyuna soruyoruz; bıçaklı saldırı sonrası hakem nasıl bu maçın devam etmesine karar verebiliyor? Hakem tarafsız mı ya da kimlerin baskısı altında ya da bir yerlerden direktif mi alıyor? Bir oyuncu nasıl bıçakla sahaya giriyor? Bizim sahamızda bir gün bile olay çıkmamışken, Bitlis Merkez Hakem Kurulu bu konu hakkında ne karar verecek, geçmişte bu durumlarda hükmen mağlubiyet kararı verebilecek mi? Görüntüler elimizde mevcuttur, hepsini paylaşacağız. Bu konunun takipçisi olacağız, sahaya bıçakla saldıran oyuncudan 'adam öldürmeye teşebbüs'ten dolayı şikayetçiyiz ve olayın takipçisi olacağız" denildi.

"Üzerime atılan bu iftiraları kesinlikle kabul etmiyorum"

Hizan Gençlerbirliğispor oyuncusu L.Y., 13 yıllık amatör futbolcu olduğunu belirterek, "Bugün Adilcevaz maçında tarafıma çok çirkin bir iftira atılmıştır. Kesinlikle yalan ve gerçeği yansıtmamaktadır. Gördüğüm kırmızı kart yüzünden buna sebep olan Adilcevazlı oyuncunun üzerine yürüdüm. Sadece o an oluşan bir sinir. Hiçbir şekilde karşı taraf oyuncusuna zarar verecek, incitecek hiçbir cisim yoktu elimde. Bunu yapacak kadar da cahil biri değilim. Bu zamana kadar da asla buna benzer bir şey de yapmadım. Tamamen amaçları algı oluşturmak. Orada bulunan binlerce insan şahittir. Zaten maçı da kazanamayacaklarını anladıkları için 2. yarı maça çıkmadılar. Üzerime atılan bu iftiraları kesinlikle kabul etmiyorum. Buna sebep olanlarla ilgili de gereken adli süreci başlattım" ifadelerini kullandı.

Kırmızı kart gören futbolcu sahaya bıçakla daldı, rakip takım maçtan çekildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kırmızı kart gören futbolcu sahaya bıçakla daldı, rakip takım maçtan çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement