Milli Sporcu Güler Demircan, Fair Play Ödülünü Kazandı - Son Dakika
Spor

Milli Sporcu Güler Demircan, Fair Play Ödülünü Kazandı

Bedensel Engelliler Federasyonu'nun ödenek yokluğu nedeniyle faaliyetleri durdurmasının ardından, milli judocu Demircan, Dünya Şampiyonası'nda fair play ödülünü kazandı.

28.01.2015 18:19  Güncelleme: 19:56

ABD'nin Orta-Batı bölgesinde yer alan Colorado eyaletinde 7-8 Eylül 2014 tarihlerinde, Dünya Görme Engelliler Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya Şampiyonası ve Dünya Takım Şampiyonası'nda, 70 kiloda mücadele eden görme engelli milli judocu Güler Demircan, müsabakada altın madalya hakkını kaybetme pahasına ilk düşenin kendisi olduğunu ileri sürerek itiraz etti ve puanın rakibine verilmesini sağladı. Görme engelli milli sporcu Demircan'ın bu davranışını dünya spor kamuoyunda ayakta alkışlanırken, Dünya Görme Engelliler Federasyonu ve Milli Olimpiyat Komitesi tarafından fair play ödülü kendisine verildi.

"YAŞADIĞIM EN GÜZEL DUYGU BUYDU"

Demircan, "Benim olmayan bir zaferi kutlamanın adil olmayacağını düşündüm" dedi. Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarının güzel bir yolculuk olduğunu söyledi. Doğru bir karakterin, hedefe ulaşmaktan çok daha önemli olduğunu belirten Demircan, şöyle konuştu:

"7 - 8 Eylül'deki ABD'nin Colorado eyaletinde gerçekleştirilen Dünya Görme Engelliler Judo Şampiyonası elemelerinde, Macaristanlı sporcuyla karşılaştım. Hakemler maçı benim kazandığımı söyledi. Minderden ayrıldık. Minderde itiraz olmadığı için maç kararını değiştiremeyeceklerini söylediler. Kararın değişmesi için Macar antrenör itiraz etti. Antrenörümle konuştuk. Hak eden kazansın dedim. Çünkü hocalarımız bizi böyle yetiştirdi. Benim olmayan bir zaferi kutlamanın adil olmayacağını düşündüm. Maçı iade ettik ve rakibim şampiyon oldu. Yaşadığım en güzel duygu buydu."

Demircan, Macaristanlı sporcunun kürsüye çıktıktan sonra içten bir şekilde teşekkür etmek için kendisine sarıldığını dile getirdi.

"BAŞARIYA GİDEN HER YOL MÜBAH DEĞİLDİR"

Demircan, başarının çalışarak elde edileceğini vurguladı.

Daha fazla çalışarak bir yerlerde mutlaka madalya alınabileceğini belirten Demircan, şöyle devam etti:

"Başarı için karakterden ödün vermemek gerekiyor. Özellikle Türkiye'deki sporlara örnek olmasını temenni ederim. Başarı güzel bir ödül ama bu ödülü doğru yolda kazanmak gerek. Başarıya giden her yol mubah değildir. Ülkemizin bayrağını dünya çapında dalgalandırmak için çalışıyoruz ancak adil olmayan bir başarıda insan vicdanen nasıl rahat olabilir, o şüpheli."

TÜRKİYE'DE TÖREN DÜZENLENECEK

Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Bayan Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Şengül Demiral ise sporcusunun şampiyonada karakterli bir davranış gösterdiğini söyledi.

Fair play hareketinin tüm spor dallarına örnek olması gerektiğini vurgulayan Demiral, görme engelli milli judocu Demircan'a verilecek ödül için Türkiye'de tören düzenleneceğini kaydetti.

BEDENSEL ENGELLİLER FEDERASYONU, FAALİYETLERİNİ DURDURMUŞTU

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun dün aldığı, Mersin'de yapılacak Atıcılık Türkiye Şampiyonası hariç tüm branşların faaliyetlerini, ödenek yokluğu nedeniyle durdurması kararından bir gün sonra fair play ödülünün alınması ise ilginç bir anektod olarak dikkat çekti.

Milli Sporcu Güler Demircan, Fair Play Ödülünü Kazandı
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Sporcu Güler Demircan, Fair Play Ödülünü Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement