Manavgat Satranç Turnuvası Manavgat'ta Başladı - Son Dakika
Spor

Manavgat Satranç Turnuvası Manavgat'ta Başladı

Manavgat Satranç Turnuvası Manavgat\'ta Başladı

Satranç turnuvası Manavgat'ta başladı Türkiye Satranç Federasyonu'nun (TSF) İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlendiği Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç şampiyonaları 81 ilden 2 bin 236 sporcunun katılımıyla Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde başladı.

26.01.2016 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Satranç turnuvası Manavgat'ta başladı

Türkiye Satranç Federasyonu'nun (TSF) İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlendiği Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç şampiyonaları 81 ilden 2 bin 236 sporcunun katılımıyla Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde başladı.

Starligt Otel'de düzenlenen şampiyona hakkında bilgi veren TSF Başkanı Gülkız Tulay, üç ayrı kategoride düzenlenen şampiyonaya 81 ilden 2 bin 236 sporcunun katıldığını ifade etti. Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Türkiye Şampiyonası'nı bir arada düzenlediklerine işaret eden Tulay, "Küçükler ve Yıldızlar kategorilerinde geçen yıl 65 ilden 1570 sporcu katıldı. Bu yılki hedefimiz 81 ilden katılım sağlamaktı, bunu da başardık" dedi.

Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde il temsilciliklerinin katkısıyla yürüttükleri projelere yoğun katılım olduğunu ifade eden Tulay, bu çalışmalar sonunda lisanslı sporcu sayılarının sene içerisinde 200 binin üzerinde artış gösterdiğini söyledi.

'MİLLİ TAKIM HAVUZUNA GİRECEKLER'

Müsabakalar sonunda dereceye girecek sporcuların milli takım havuzuna gireceğini belirten Tulay, "Turnuva bittiğinde belli kriterlerde, belli yaş gruplarında dereceye giren sporcularımız milli takım havuzuna girmiş olacak. Bu sporcularımızı milli takım kamplarında eğiterek turnuvalara göndereceğiz" dedi.

'DÖRT DUVAR ARASINDAN ÇIKARDIK'

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkılarıyla 'Satrançla Büyüyorum' projesini uyguladıklarını ifade eden Gülkız Tulay, bin anaokulunda satranç sınıfları ve köşeleri açtıklarını vurguladı.

Satrancı dört duvar arasından çıkardıklarının altını çizen Tulay, "Bu sene okullar açılmadan bir hafta önce yaptığımız, sokakta satranç var projesi. Satranç kapalı mekanlarda oynanan bir spor, bizim hedefimiz dört duvar arasından satrancı meydanlara çıkartmak, alanlara taşımaktı. Bu anlamda güzel bir projeye imza attık, çok ses getirdi, çok büyük destek gördü" diye konuştu. Tulay, şampiyonanın 29 Ocak'ta sona ereceğini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Manavgat Satranç Turnuvası Manavgat'ta Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement