Mersin Büyükşehir 'derbi'leri Seviyor - Son Dakika
Spor

Mersin Büyükşehir 'derbi'leri Seviyor

Mersin Büyükşehir \'derbi\'leri Seviyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Çukurova Bölgesi'nin ağırlığı hissediliyor.12 takımın yer aldığı ligdeyse 5 Çukurova takımı bulunuyor.

03.01.2012 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Çukurova Bölgesi'nin ağırlığı hissediliyor. 12 takımın yer aldığı ligdeyse 5 Çukurova takımı bulunuyor. Söz konusu takımların kendi aralarında yaptığı 'derbi maçları'ndaysa Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Ceyhan Belediyesi'nin ağırlığı hissediliyor.

Çukurova Bölgesi'ni TKBL'de Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Ceyhan Belediyesi ile birlikte Botaş, Tarsus Belediyesi ve Homend Antakya Belediyesi de takip ediyor. Bu takımlar arasında 'zirve'ye en yakın ekipse Ceyhan temsilcisi. igde oynadığı 11 maçın 7'sini kazanma başarısını gösteren Yeşil-Beyazlılar, topladığı 18 puanla da lider Fenerbahçe'nin 3 puan gerisinde 4. basamakta yer alıyor. Aynı periyotta 5 galibiyete imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi ligde 6. basamakta kendine yer bulurken,Turuncu-Mavililerle aynı puanı (16 puan) paylaşan Botaşspor ise 7. sırada yer alıyor. Bir diğer Çukurova temsilcisi Tarsus Belediyesi 14 puanla 9., Homend Antakya Belediyesi de 10. basamakta bulunuyor.

Çukurova takımları arasında oynanan ve 'derbi' olarak nitelendirilen müsabakalardaysa büyük çekişme yaşanıyor. Sezonun ilk derbisi, ligin 2. haftasında Ceyhan Belediyesi ile Botaş arasında oynanırken, karşılaşmadan galip ayrılansa 81-72'lik skorla Ceyhan Belediyesi oldu. Ligin ilk yarısının son karşılaşması da yine bir 'Çukurova Derbisi'ne sahne olurken, Ceyhan Belediyesi, sahasında Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni konuk etti. Mücadeleyi kazanansa 75-65'lik skorla Mersin temsilcisi oldu. Genel olarakbakıldığında Ceyhan Belediyesi dışındaki diğer 4 takım, 4 'derbi maçı'na çıkarken, Yeşil-Beyazlılarsa sadece 3 müsabaka oynadı.

Söz konusu maçların sonuçlarına göre; derbilerde 'en başarılı takımlar' olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Ceyhan Belediyesi oldu. 4 maçın 3'ünü kazanan Turuncu-Mavililer, sadece ligin 4. haftasında deplasmanda Tarsus Belediyesi'ne 80-68'lik skorla aldı. Bunun yanında Ceyhan Belediyesi ise, 3 maçın 2'sini kazanırken, sadece Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne boyun eğdi. Homend Antakya Belediyesi de, oynadığı 4 'Çukurova Derbisi'nde hiç galibiyet sevinci yaşayamadı. Takımlar arasındaki derbi maçlarındaen farklı galibiyete ulaşan tarafsa; Mersin Büyükşehir'i 80-68'lik skorla geçen Tarsus Belediyesi oldu. Tarsus temsilcisi 4 derbi maçın 2'sini, Botaş'ta yine 4 derbinin 2'sini kazanma başarısını gösterdi. Öte yandan, TKBL'de 13. hafta maçları yine bir 'Çukurova Derbisi'ne tanıklık edecek ve Botaş ile Ceyhan Belediyesi, 15 Ocak Pazar günü Adana Menderes Spor Salonu'nda kozlarını paylaşacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mersin Büyükşehir 'derbi'leri Seviyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor
    19:58 Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri müsabakaları, Düzce'de devam ediyor. Türkiye'nin 28 ilinden takımların katıldığı şampiyonada 40 kız ve 40 erkek sporcu ter döküyor. Final müsabakaları ise Pazar günü yapılacak.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.


Advertisement