Namoğlu Talimatları - Son Dakika
Spor

Namoğlu Talimatları

Namoğlu Talimatları

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, sezonun ikinci yarısı öncesi, hakem ve yardımcı hakemlere sert uyarılar yaptı, talimatlarını tek tek sıraladı.

06.01.2018 02:35

CEMAL ERSEN

Süper Lig'in zorlu geçmesi beklenen ikinci yarısı öncesi, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu'ndan hakemlere sert uyarılar geldi.
Hakem ve yardımcı hakemlerin gerek saha içinde, gerek saha dışı olaylarda daha dikkatli ve özenli olmalarını isteyen MHK Başkanı, özellikle kişilik haklarını ve hakem otoritesini zedeleyecek durumlarda taviz verilmemesi gerektiğini söyledi.
İşte Namoğlu'nun devre arası talimatları:

-Hepimizi zorlu bir 17 hafta bekliyor. Gerilim yüksek olacak. Maçtan sonra soyunma odası koridorlarında ne gördü ve duydu iseniz rapor edeceksiniz. Temsilci olayı rapor ediyor, bazılarınız birşey yokmuş gibi arkanızı dönüp gidiyorsunuz. Riva'daki merkeze tüm statların soyunma odası koridorlarının görüntüleri geliyor. Biz kimin ne yaptığını görüyoruz. Siz de olup biteni rapor edeceksiniz.
-Dördüncü hakemler teknik alan ihlallerinde, teknik direktör itirazlarında ayrım yapmayacak. A takımı teknik direktörüne farklı B'ye farklı davranma hakkınız yok. Biz televizyondan her şeyi görüyoruz. Önce uyarın. İhlal sürerse dışarı gönderin.
-Maç içinde oynanmayan zamana dikkat edin. Bir futbolcu saha içinde yatıyor, 7-8 dakika süren sakatlıklar oluyor. Siz kalkıp üç dakika gösteriyorsunuz. Bu olmaz.  Skora göre ilave zamanı azaltma yetkiniz de yok. Ne kadar uzattı iseniz o kadar oynanacak maç.
Yetkiniz var
-Kıdemli yardımcı hakemin arkasında 7-8 tane futbolcu ısınıyor. Tartışmalı pozisyonlarda buradan yapılan itiraz ve baskıya karşı önlem alın. Bu durumda 4. hakemi uyarın. Gerekirse sarı kart, iş uzarsa ihraca kadar yetkiniz var.
-Takımları ve futbolcularını iyi analiz edin. Sorunlu, maçı bozacak oyuncular kim bunları mutlaka bilmeniz gerek. İtiraz için üzerinize gelen, toplu itirazda bulunan hakemin otoritesini bozmaya çalışan futbolculara kesinlikle taviz vermeyeceksiniz. İtirazı sürdürerse iki takımdan da birer oyuncuya sarı kart gösterin.
-Kalecilerin vakit geçirmelerine çok izin veriyorsunuz. 88. dakikada kaleciye sarı kart göstermenin bir anlamı yok. Göreviniz oyun süresini uzatmak. Vakit çalınmasını engellemek. Kaleci kalesini tark edip olay yerine geliyorsa direkt sarı kart gösterin.
-Duran toplar kullanılmadan önce ceza alanı içindeki itip çekmelere karşı daha dikkatli olun. İlk uyarıdan sonra kesinlikle kartınızı kullanın.
-Video yardımcı hakemliği ile birlikte saha içinde hakemlerin kendi aralarındaki konuşmalar artık kayıt altına alınıyor. Hangi pozisyonla ilgili kim ne konuşuyor, hangi uyarıda bulunuyor artık MHK bunları biliyor. Hakemler arasındaki diyaloglara dikkat.
A semineri başladı

Süper Lig hakemlerinden sonra dün de A klasmanı hakem ve yardımcı hakemleri Antalya'da toplandı.
Hakemlerin sabah FIFA fitness koşuları yapıldı. Bugün yapılacak eğitimden sonra, gözlemci ve temsilcilere yönelik seminer başlayacak.
Bu arada eski MHK Danışmanı Jaap Uilenberg pazartesi günü İstanbul'da üst klasman gözlemcilerin katılacağı bir seminer gerçekleştirecek.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Namoğlu Talimatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement