Nıke’ın ‘Rıse’ Lansmanı Gerçekleşti - Son Dakika
Spor

Nıke’ın ‘Rıse’ Lansmanı Gerçekleşti

Nıke’ın ‘Rıse’ Lansmanı Gerçekleşti

Ünlü Basketbolcu Lebron James'in Bizzat Seslendirdiği Yeni Multimedya Kampanyası "Rise"in (Ayağa Kalk) Lansmanını Gerçekleştirdi.

28.10.2010 11:31  Güncelleme: 11:32

Filmde, LeBron James basketbol sezonu dışında yaşadığı çelişkiyi doğrudan ele alıyor ve önündeki yola odaklanıyor.

Rise, LeBron'un kişiliğinin farklı yönlerini ortaya koyuyor: sporcu, yarışmacı, komedyen ve iş adamı. Kampanyanın tanıtım filmi, "Karar" arka planının önünde bir sandalyede oturan ve "Ne yapmalıyım?" diye soran LeBron James ile açılıyor. Film boyunca LeBron, herkese retorik bir şekilde fikrini soruyor ve her sahne, ifade edilen görüşleri yansıtıyor. Dikkat çekici sahnelerden birinde, LeBron, başka bir Nike sporcusu olan Charles Barkley'nin meşhur sözüne gönderme yaparak "Ben bir rol modeli değilim" diyor. LeBron ayrıca kinayeli bir tavırla "Oyunculuğu denesem mi?" diye soruyor. 80'lerin unutulmaz TV dizisi Miami Vice'da Dedektif Sonny Crokett rolüyle tanınan aktör Don Johnson'a danışıyor. Don Johnson, zamanla her şeyin düzeleceğini söylüyor. LeBron ayrıca dünyaca ünlü Dr. Maya Angelou'nun duygu yüklü bir şiirinden bir mısra okuyor. Film, LeBron'un potaya yükselip herkese yanıt olarak "Benden kim olmamı istiyorsanız onu mu olmalıyım?" derken sona eriyor.

Global Marka Pazarlama Başkan Yardımcısı Davide Grasso, "Rise'da LeBron'ın sesini yükseltiyoruz," diyor. "Diğerleri kararlarına katılmadığı zaman bile kendi yolunda ilerleme cesaretini kutluyoruz. İşte LeBron'u ve tüm genç sporculara ilham vermek için çalışan Nike'ı tanımlayan, bu cesaretin ta kendisidir."

Kampanya 25 Ekim Pazartesi günü YouTube'da 90 saniyelik bir filmle dünyaya tanıtıldı ve daha sonra 2 6 Ekim Salı günü, sezonun heyecanla beklenen maçlarından biri olan Miami ile Boston arasındaki açılış maçı sırasında TNT'de yayınlandı.

Kampanya filmi, Portland, Oregon'da bulunan Wieden & Kennedy tarafından hazırlandı, Stacy Wall tarafından yönetildi ve http://bit.ly/dDuzbk adresinde izlenebilir.

Multimedya dahil olmak üzere daha fazla bilgi edinmek için, www.nikemedia.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Nıke’ın ‘Rıse’ Lansmanı Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement