Okan Aydın: "Türkiye'den Teklifler Alıyorum" - Son Dakika
Spor

Okan Aydın: "Türkiye'den Teklifler Alıyorum"

Okan Aydın: "Türkiye\'den Teklifler Alıyorum"

Türkiye U19 Milli Takımı formasıyla 17.Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden Okan Aydın, Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesine açıklamalarda bulundu.

01.07.2013 12:41

Türkiye U19 Milli Takımı formasıyla 17. Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden Okan Aydın, Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesine açıklamalarda bulundu.

"ERKEK KARDEŞİM DE BENİM GİBİ BAYER LEVERKUSEN'DE FUTBOL OYNUYOR"

İlk olarak kendini tanıtan ve 1994 yılında Aachen'de doğduğunu söyleyen Okan Aydın, "Annem ve babam aslen Zonguldaklı. Babam otobüs şoförü, annem ise ev hanımı. Üç kardeşiz. Benden bir yaş küçük bir kız kardeşim ve 13 yaşında bir erkek kardeşim var. Erkek kardeşim de benim gibi Bayer Leverkusen'de futbol oynuyor" dedi.

"2001 YILINDAN BU YANA BAYER LEVERKUSEN'DE OYNUYORUM"

Babasının da futbolcu olduğunu ve Aachen'da bir amatör takımda oynadığını belirten Aydın, "Beni ve bir yaş büyük kuzenimi, 3-4 yaşımızdan itibaren takımının antrenmanlarına götürürdü. Bu arada babam 41 yaşında ve hala futbol oynuyor. Kuzenimi ve beni o yaşlarda kulübün altyapısına yazdırdılar. 2001 yılında Almanya'daki bir turnuva sırasında Bayer Leverkusen'in scoutları beni izlemiş ve beğenmiş. Antrenmanlarına davet ettiler. Bir antrenmana çıktım ve takımın altyapısına alındım. 2001 yılından bu yana Bayer Leverkusen'de oynuyorum" diye konuştu.

"ALMANYA'DA OYUNCULARININ SİGARA VE ALKOL GİBİ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURMASINA DİKKAT EDİYORLAR"

Bayer Leverkusen'de büyüdüğünü kaydeden Okan Aydın, "12 senedir orada oynuyorum. Leverkusen çok büyük bir takım ve her zaman Şampiyonlar Ligi'nde yer almayı hedefliyor. Oyuncu seçimlerinde öncelikle disiplinli, sakin ve karakterli çocukları seçiyorlar. Bunun yanında diyaloğa açık olmanızı, insanlarla iyi ilişkiler kurabilmenizi istiyorlar. Oyuncularının sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan uzak durmasına dikkat ediyorlar. Saha içine gelirsek, oyuncularını her gün iki antrenmanla hazırlıyorlar. Saha çalışmalarının dışında bilişsel eğitim de çok önemli bir yer tutuyor. Her oyuncu hangi pozisyonda ne yapacağıyla ilgili olarak farklı çözümler üretiyor. Maçların ve taktik antrenmanların ardından oyuncular videonun başında toplanıyor ve nelerin yanlış, nelerin doğru yapıldığı gösteriliyor" şeklinde konuştu.

"İDEAL YERİM 10 NUMARA"

Oynayabildiği mevkilerden bahseden Okan, "Gole yakın bir oyuncuyum ama tipik santrfor değilim. İdeal yerim 10 numara. İhtiyaç duyulduğunda sağ veya sol kanatta da görev yapabiliyorum" açıklamasında bulundu.

"SELÇUK İNAN EN ÇOK BEĞENDİĞİM OYUNCU"

Türkiye liglerini de takip ettiğini söyleyen genç oyuncu, "Selçuk İnan en çok beğendiğim oyuncu. Cristian Baroni'yi de yabana atmamak gerekiyor" dedi.

"O DÖNEMDE TÜRKİYE BİZİMLE ÇOK YAKINDAN İLGİLENMEMİŞTİ"

Daha önce neden Almanya'yı seçtiğine de açıklık getiren Okan, "Benim yaş grubumda 8 Türk çocuğu Alman Mili Takımlarında oynadı. O dönemde Türkiye bizimle çok yakından ilgilenmemişti. Bu nedenle biz de Almanya adına oynadık" diye konuştu.

"BÜTÜN GOLLERİMİ UZAKTAN VURUŞLARLA ATMIŞTIM VE HEPSİNDE DE TOP SAĞ ÜST KÖŞEYE GİTMİŞTİ"

2011 yılında Almanya'da kendisiyle birlikte Samet Yeşil, Levent Ayçiçek, Koray Günter, Kaan Ayhan, Emre Can gibi Türk çocukların bulunduğuna değinen Okan Aydın, "Avrupa Şampiyonası'nda final oynadık ama seyirci sayısının azlığı nedeniyle atmosfer o kadar iyi değildi. Finalde Hollanda'ya 5-2 yenilmiştik. İlk golü Samet Yeşil atmıştı. Sonrasında benim attığım golle 2-1 öne geçtik ama ardından dört gol yedik. İki-üç hafta sonra Meksika'daki Dünya Şampiyonası'na gittik. 12 saat aralıksız uçtuk. Çok uzun bir yoldu. Bir de 2 bin 500 metre yükseklikte ve 40 derece sıcaklıkta oynadık. Buna rağmen gruptan üç maçı da kazanarak birinci çıktık. Ekvador ve Panama maçlarında birer gol attım ama Panama maçında hayatımın ilk ve tek kırmızı kartını gördüm. ABD ve İngiltere'yi eleyen takım, yarı finalde Meksika'ya son dakika golüyle 3-2 kaybetti. Üçüncülük maçını Brezilya ile oynadık ve 3-1 geriye düştüğümüz maçı 4-3 çevirmesini bildik. O maçta da iki gol attım. Maçlarımızı 90 bin seyirciyle oynadık, müthiş bir atmosferdi. Hala o maçların kasetlerini izliyorum ve büyük bir mutluluk duyuyorum. İlginçtir, bütün gollerimi uzaktan vuruşlarla atmıştım ve hepsinde de top sağ üst köşeye gitmişti" açıklamasında bulundu.

"AY-YILDIZLI FORMAYI GİYMEYİ ÇOK İSTİYORDUM"

Üç senedir kendisini Türkiye'den istediklerinin altını çizen gurbetçi oyuncu, "Bu konuyu babamla, ailemle çok konuştuk ve Türkiye'yi seçtim. Çünkü ay-yıldızlı formayı giymeyi çok istiyordum. İlk olarak U19 Milli Takımımızla Avrupa Şampiyonası Elit Tur'unda mücadele ettim ve finallere katılma hakkını kazandık. Burada olmaktan, Türkiye için oynamaktan çok mutluyum" dedi.

"YENİ SEZONDAKİ HEDEFİM SÜREKLİ OYNAYABİLECEĞİM BİR TAKIMA GİTMEK"

Geride kalan sezonda ligde yalnızca bir maçta oynadığını, UEFA Avrupa Ligi'nde ise iki maça çıktığını ifade eden Okan, "Ağırlıklı olarak ikinci takımda forma giydim. Yeni sezondaki hedefim sürekli oynayabileceğim bir takıma gitmek. Bayer Leverkusen'le 2017 yılına kadar sözleşmem var ancak 19 yaşına yeni girmiş bir oyuncu olarak bu sezon takımda sürekli yer bulmam kolay görünmüyor. Bayer Leverkusen'de benim oynadığım bölgelerde Andre Schürrle gibi çok önemli bir oyuncu bulunuyor. Kısa bir süre önce Alman Milli Takımı'na çağrılan Sidney Sam ve Şilili Junior Fernandes de çok iyi ve bana göre tecrübeli oyuncular. Ayrıca takıma yüksek ücretler ödenerek yeni katılacak olanlar da var. Bu nedenle de gitmem, oynamam ve kendimi göstermem gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DEN TEKLİFLER ALIYORUM"

Almanya'da oynayan Türk oyuncular için Spor Toto Süper Lig'den teklif almanın çok önemli bir şey olduğunu söyleyen genç oyuncu, "Türkiye Ligi'nde de artık iyi futbol oynanıyor, Türk takımları Avrupa kupalarında başarılı olabiliyor. Gurbetçi oyuncular Spor Toto Süper Lig'de oynama şanslarını Bundesliga'ya oranla daha yüksek gördükleri için kolaylıkla bu tercihte bulunuyor. Benim açımdan da durum aynı. Türkiye'den teklifler alıyorum. Bu teklifleri enine boyuna düşünüp değerlendireceğim" diye konuştu.

"İNGİLTERE VEYA İSPANYA LİGİ'NDE OYNAMAYI DA İSTERİM ELBETTE"

Gelecek hedeflerine de değinen Okan Aydın, "Benim hedefim A Milli Takım'a çıkmak ve kulübümle Şampiyonlar Ligi'nde oynamak. Öncelikli iki hedefim bunlar. Fırsat bulabilirsem İngiltere veya İspanya Ligi'nde oynamayı da isterim elbette" diyerek sözlerini noktaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Okan Aydın: 'Türkiye'den Teklifler Alıyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement