Orduspor Tek Yürek - Son Dakika
Spor

Orduspor Tek Yürek

Orduspor Tek Yürek

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor, sıkıntılı günleri geride bırakmak istiyor.

03.04.2013 17:08

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor, sıkıntılı günleri geride bırakmak istiyor.

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Teknik Direktör Hector Cuper ve Kaptan Ali Çamdalı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, bu ligde kalmak için oynayacakları 7 maçtan 4'ünü kazanmak zorunda olduklarını söyledi. Türkmen, Orduspor'un başarısız bir konumda olduğunu belirterek, "Biz bu ligde kalmak için futbolcu arkadaşlarımız ile birlikte yemin ettik" dedi.

Başkan Türkmen yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Başarısız bir konumdayız ama ben bu durumun geçici olduğuna inanıyorum. Şanslı olduğumuzu düşünüyorum çünkü sezon bitmedi daha 7 maç var. Bu 7 maçta bu başarısızlığı ortadan kaldırıp, bu takımı bu ligde tutmayı başarabileceğimize inanıyoruz. Buna sadece ben değil, yönetimimiz, hocamız, takımımız inanıyor. Bugün takımımız ile bir toplantı yaptık. Orada bir birimize söz verip, yemin ettik. Bu takımı son maçın son düdüğüne kadar, elimizden gelen her şeyi yapacağız ve tutacağız. Şuan itibariyle 29 puanımız var. 7 maçımız var. Sezon başında kadro kurarken ilk 8 hafta itibariyle hiç böyle bir yere düşeceğimizi tahmin etmiyorduk. Ama futbolun içinde bu var. 2-1 öndeyken, 7 dakikada 2 gol yiyebiliyorsun. Biz bu takımı yaparken belli bir bütçemiz vardı. O bütçeler içerisinde kaldık. Sonuç itibariyle 26 yıl sonra çıktığımız Süper Lig'de tehlikeli bir puan sıralamasındayız. Şu ana kadar bir başarısızlık var. Ama bunu telafi etmek halen elimizde 7 maç çok önemli bir maç adeti 7 maç 21 puan demek. Burada Orduspor'un 10 puan alması anlamında ligde kalacağını hepimiz görebiliriz. Biraz fikstüre bakarsanız. Üsteki takımlar oynamak motivasyon anlamında da daha motive ettiği için takımı bir avantaj olduğunu düşünüyorum.Küme düşme hattındaki bizim direk rakiplerimiz hep bir birleriyle oynuyorlar ama oynayacağımız 7 maçın 4'ünü kazanmak zorundayız."

CUPER: "FENERBAHÇE BÜYÜK BİR RAKİP"

Teknik direktör Hector Cuper, bu zor durumdan çıkmanın kolay olmadığını belirterek, Fenerbahçe maçı hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Cuper, "Şu an zor bir durumdayız. Ligin başındaki durumumuza göre kıyaslarsak takım çok değişti. Ama matematiksel olarak rakamlar izin verdiği sürece umudu kesmemek gerekiyor. Ben de şu şekilde inanıyorum: Herkesin umudu olduğuna inanıyorum. Bu zor durumdan çıkmak kolay değil. Hayatta kolay bir şey yok. Takım içerisinde hep birliktelik olmuştur, herkes başarılı olmak istiyor. O şekilde de ilerlemeyi düşünüyoruz. Zor olacağını da biliyoruz. Son haftalarda takım içerisinde bir şeyler değişti. Belki rakamlara bakıldığı zaman çok fazla şey değiştiremedik. Son 7 dakikada maç kaybetmiş olabilir ama halen beklentilerimiz var. Ama takım iyiye gittiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Orduspor'un umudunu kaybetmemesi gerektiğinin altını çizen Cuper, Fenerbahçe maçı ile ilgili olarak, şunları kaydetti: "Kaybetmemiz gereken bir şey var. Oda umudumuz. Fenerbahçe büyük bir rakip, o yüzden büyük takım olduğu için motivasyon eksiği olmayacaktır. Sadece geri kalanı bizim koymamız gerekiyor. Çalışmamız gerekiyor ve başarılı olmamız gerekiyor ve her şey olabilir. Umarım bu önümüzdeki 7 maçta, ilk iki ayda gördüğümüz Orduspor'u bir daha göreceğiz."

KAPTAN ÇAMDALI: "HEP BERABER TOPLANIP BİR SÖZ VERDİK"

Ligde kalmak için tüm futbolcuların tüm fedakarlığı yapacağını söyleyen Orduspor Takım Kaptanı Ali Çamdalı ise, "Önümüzde zorlu 7 haftalık bir süreç bizi bekliyor. Geride kalan maçlara kafa yormanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Nasıl biz geri kalan zamanda başarıyı paylaştıysak, başarısızlığı da içimizde paylaşıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Futbolcular olarak kendimiz özeleştiride bulunduğumuz taktirde çok daha farklı yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Çok zorlu bir fikstür bizi bekliyor. Futbolcular olarak biz bunun farkındayız. Ben açıkçası fikstür olarak hiç korkmuyorum. Çünkü her futbolcunun hayal edebileceği bir fikstür bizi bekliyor. Her futbolcu için bu bir şans. Bunlar vitrin maçlarıdır. Fenerbahçe, Trabzonspor, Kasımpaşa ve saydığımız bu yedi takım zaten puan durumlarına bakıldığı zaman Akhisar hariç ilk 6 sıralamasını saymış oluyoruz. Bu bizim için heyecan verici maçlar olacak. Hep beraber bugün toplanıp bir söz verdik. Takım olarak biz inanıyoruz. Ben takım kaptanı olarak söz veriyorum. Tüm fedakarlığı bu takım önümüzdeki 7 hafta yapacaktır" diye konuştu.

Fenerbahçe karşılaşmasında 3 puan alacaklarına inandığını söyleyen Ali Çamdalı, "Bu maçlar her futbolcunun hayalinde olan maçlar, heyecan veren maçlar, bizim için önemi Fenerbahçe'nin şampiyonluk hedefi vardır ama bizim üç puan alamamamızla alakalı hiçbir neden yok. Biz bir yola baş koyduk ve buna inanarak Fenerbahçe maçına çıkacağız. Rakip önemli değil, Fenerbahçe olması daha bir heyecan vericidir. O yüzden taraftarımız ile birlikte biz üç puanı alacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Orduspor Tek Yürek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement