Özel Haber) Havuzda Bir Yıldız Parlıyor - Son Dakika
Spor

Özel Haber) Havuzda Bir Yıldız Parlıyor

Özel Haber) Havuzda Bir Yıldız Parlıyor

Avrupa Şampiyonu, rekortmen milli yüzücü Ediz Yıldırımer, dünyaca ünlü İtalyan Yüzme Antrenörü, Corrado Rosso ile Kayseri'de çalışmalarını sürdürüyor.

28.01.2014 12:59

Avrupa Şampiyonu, rekortmen milli yüzücü Ediz Yıldırımer, dünyaca ünlü İtalyan Yüzme Antrenörü, Corrado Rosso ile Kayseri'de çalışmalarını sürdürüyor.

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yüzme havuzundaki antrenmanlarının çok iyi geçtiğini ve belirlenen takvim ve program dahilinde 2016 Olimpiyatları için yüzücülerin belirlenmesine çalıştıklarını belirten ünlü İtalyan Antrenör Rosso, Kayseri'deki ortamın çok iyi olduğunu bildirdi.

Rosso, "Ediz, gençlerde 800 ve 1500 metrede Avrupa Şampiyonu oldu. Çok iyi dereceleri var. Ediz'in burada bulunmasının bize çok şey katacağını düşünüyorum. Çünkü Kayseri'deki koşulların, tüm yüzücüler için çok iyi olduğunu düşünüyorum. Kayseri, Ediz ve Ediz gibi milli takımda bulunan sporcuların daha üst seviyelere çıkabilmesi için gereken tüm koşullara sahip" dedi.

Rosso, yüzme dalında 2016 Olimpiyatları için sporcu seçmeleri yapılarak bu sporcuların Olimpiyatlara hazırlanması için yoğun bir çalışma programı uyguladıklarını ve 6 aylık çalışma sürecinde belli bir seviyeye geldiklerini de kaydetti.

Milli yüzücü Ediz Yıldırımer ise, yüzme sporuna 7 yaşında başladığını ve o zamandan beri de yüzmeye devam ettiğini söyledi.

Spora ilk önce basketbolla başladım ama sonra yüzmeye geçtiğini vurgulayan milli yüzücü Yıldırımer, "Depremden sonra Konya'ya geldik ve burada 3 yıl yüzme sporu yaptıktan sonra tekrar Kocaeli'ye gittim. Yüzme antrenmanlarıma devam ettim. Daha sonra Amerika'ya giderek, 4 yıl boyunca orada yüzme çalışmalarımı sürdürdüm. Şimdi tekrar İstanbul'a döndüm. Koç Üniversitesi'nde okuyorum ve yüzme antrenmanlarıma devam ediyorum. Yüzmede Türkiye şampiyonluklarım var. Türkiye rekorlarım var. Avrupa gençlerde 3 yıl üst üste birinciliklerim oldu. 3 yıl da üst üste üçüncülük elde ettim. Yüzme Federasyonu'nun sağladığı imkanlarla kamplara geliyoruz. Şimdi de yine bir kamp dahilinde Kayseri'de bulunuyorum" dedi.

Hedefinin, 2016 yılındaki Olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirten Yıldırımer, "Daha kısa vadeli hedef olarak bu yaz Berlin'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Burada ilk önce ilk 8'e girmek istiyorum. Gelecek yıl 2015'teki Dünya Şampiyonası var. Orada da iyi bir derece yapmak için çalışıyorum. Ondan sonra da 2016'da Olimpiyatlar var. Olimpiyatlarda da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu.

Milli yüzücü Ediz Yıldırımer, rakiplerinin çok fazla çalıştığını, onları geçmek ve başarılı olmak için onlardan çok çalışmak zorunda olduğunu belirterek, İtalyan Antrenör Rosso ile de buna göre bir program uyguladıklarını da sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Özel Haber) Havuzda Bir Yıldız Parlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement