Özel röportaj | Anthony Randolph - Son Dakika
Spor

Özel röportaj | Anthony Randolph

Özel röportaj | Anthony Randolph

Anthony Randolph genç bir basketbol oyuncusunun sahip olmak isteyebileceği kariyere sahip. Zira NCAA’in en değerli takımlarından olan Louisiana’daki yıllarının ardından dört önemli NBA takımında forma giyme tecrübesine sahip oldu.

06.12.2019 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anthony Randolph genç bir basketbol oyuncusunun sahip olmak isteyebileceği kariyere sahip. Zira NCAA’in en değerli takımlarından olan Louisiana’daki yıllarının ardından dört önemli NBA takımında forma giyme tecrübesine sahip oldu. Şu anda ise Avrupa basketbolunun ekollerinden olan Real Madrid’de oynuyor. Ayrıca Milli Takım serüveninde Slovenya’yla yaşadığı peri masalı ve Euroleague zaferi işin krema kısmı. Lafı fazla uzatmadan Randolph’a kulak verelim.

İlk olarak yeni sezondaki performansınızdan dolayı tebrikler. Sezonun şu ana dek olan kısmı sizin için nasıl geçti?

Sezonun ilk iki maçında iyiydik fakat daha sonra aldığımız üç mağlubiyet bizi biraz yavaşlattı. Yeni fikstür sistemindeki yoğunluk, istediğimiz performansları sergilememizi engelledi. Ancak daha sonraki maçlarda ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Savunmada yardım bağlantılarımızı ve zamanlamamızı, hücumda ise şut setlerimizi ve isabet oranımızı arttırdık. Şu an iyi bir durumdayız.

Avrupa’nın değerli antrenörlerinden olan Pablo Laso’yla çalışıyorsunuz. Onun basketbol felsefesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bence her oyuncu onun gibi bir koçla çalışmalı. Sizin performansınızı ve temponuzu o haftaki ruh hâlinize ve fiziksel durumunuza bakarak ayarlıyor. Yani fiziksel olarak çok iyi durumdasınız fakat basketbol dışında olumsuz bir durum yaşadıysanız sizi biraz daha koruyarak oynatıyor. Teknik anlamda ise kendisinin geliştirdiği setlerin yanı sıra klasik hücum ve savunma anlayışlarını takımın kadro yapısına göre yeniden şekillendirebilmesi inanılmaz. Herkesi hazır tutmasını biliyor ve saha dışında da yardım etmeye hazır. Ondan öğrendiğim şeyler sayesinde daha iyi bir oyuncu oldum.

Sizce modern dönem oyununda kısa forvetlerin neleri iyi yapması gerekiyor?

Bildiğiniz gibi oyunun hızı arttı. Bu hız içinde kendinizi bir yere konumlandırmanız gerekiyor. Pivotlar dışındaki oyuncuların bir forvet görevi aldıklarını ve tempoya ayak uydurduklarını görüyoruz. Asıl pozisyonu forvet olan oyuncular ise fiziksel olarak gelişip rakibin savunma düzenini bozabilecek penetreler yapabilmeli, üçlüklerde belirli bir seviyeye çıkmalı ve takımının hücum alanını genişletebilecek paslar atabilmeli.

Louisiana, Golden State Warriors, New York Knicks, Minnesota Timberwoles, Denver Nuggets ve şimdi de Real Madrid. Farklı bölgelerde değerli takımlarda forma giydiniz. Kariyerinizin şu ana dek olan kısmını nasıl yorumlarsınız?

Louisiana’daki yıllarım çok özeldi, orası ABD’nin en özel kolejlerinden birisi. Fakat o zaman genç olduğum için bazı gelişim aşamalarımı görmezden gelmiştim. Aslında bu durum NBA kariyerimin geneline yansıdı. Yani oynadığım takımlarda istikrarı en baştan yakalamakta zorlandım. Tabii zaman ilerledikçe hem oyun eanlamında hem de mental anlamda olgunlaştım. Bir basketbol oyuncusu olduğum kadar adam oldum. Şu an kariyerimin son bölümündeyim ve daima hedeflediğim kupalar için olabilecek en iyi yerdeyim.

Golden State Warriors geride kalan beş sezona damga vurmuştu. Bu başarının ardında ise önemli bir koç ve yeniden yapılanma süreci vardı. Siz Koç Don Nelson’la çalışan ve yeniden yapılanma sürecinin bir parçasıydınız. O dönem takımda nasıl bir ortam vardı?

Golden State Warriors’ın yeniden yapılanma süreci bence her takıma örnek olmalı. O zamanlar ileride nasıl bir takım olacağımızı veya neler başarabileceğimizi bilemiyorduk. Berbat olan durumumuzu düzeltmenin yollarını arıyorduk. Tabii ben bir yandan Don Nelson’la çalışmanın keyfini çıkarıyordum. Nelson gibi bir basketbol zekâsını her zaman bulamıyorsunuz. Oradaki ikinci senemde ise Steph Curry draft edildiğinde çoğu kişi bunu yanlış bir seçim olarak değerlendirmişti. Fakat şu an hem takımın başardıklarını hem de Curry’nin geldiği noktayı hepimiz biliyoruz.

NBA’den Avrupa’ya gelmeye nasıl karar verdiniz?

Avrupa’daki basketbola dair tahminlerim vardı fakat işlerin nasıl yürüdüğü hakkında net bir görüşüm yoktu. Dediğim gibi kariyerimin son bölümüne yaklaştığımı biliyordum ve daima kupa yarışında olabilecek, tek hedefi başarı olan bir yerde oynamak istiyordum. Bu arenadaki yoğunluk ve sertlik NBA’e kıyasla çok daha fazla. Tabii herkesin söylediği gibi pick&roll temelli hücum setleri çok kullanılıyor.

Kariyerinizde unutamadığınız an olarak hangisi?

Bu biraz zor bir soru. Sanırım iki anımı paylaşmalıyım. İlk olarak 2018’deki Euroleague şampiyonluğumuzu söyleyebilirim. O yıl çok fazla sakatlık yaşamıştık ve çoğu kişi bizim Final Four’da bile olamayacağımıza inanıyordu. Ancak finali kazanıp kalitemizi göstermiştik. Ayrıca Luka Doncic’in bireysel gelişiminden etkilenmiştim. İkincisi ise 2017’de Slovenya’yla kazandığımız EuroBasket kupası. Orada bambaşka liglerde oynayan oyuncular olarak bir araya gelmiş ve tek hedef için savaşmıştık. Gruptaki ilk maçımızdan finale kadar savaşmayı bırakmadık. Sanırım bu ikisi benim en özel anılarım.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Özel röportaj | Anthony Randolph - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement