Raul Gonzales Bir Çok Efsaneyi Kadrosunda Bulunduran New York Cosmos Yolunda - Son Dakika
Spor

Raul Gonzales Bir Çok Efsaneyi Kadrosunda Bulunduran New York Cosmos Yolunda

Raul Gonzales Bir Çok Efsaneyi Kadrosunda Bulunduran New York Cosmos Yolunda

Raul, bir zamanlar Pelé, Franz Beckenbauer, Carlos Alberto gibi efsanelerin oynadığı kulüp olarak adını duyuran New York Cosmos'ta kariyerini sürdürecek.

05.05.2014 18:38

Real Madrid'in efsane kaptanı Raul, Los Galacticos'tan sonra Schalke 04'ün yolunu tutmuştu. Almanya macerasının ardından Katar'ın Al S-Sadd takımıyla anlaşan İspanyol futbolunun efsane ismi kariyerini burda bitirmeyi ve futbol hayatına antrenör olarak devam etmeyi planlıyordu.

Ancak Raul bu kararından vazgeçmişe benziyor. Hala kendinde futbol oynayabilecek enerjiyi gördüğünü belirten Raul, Amerika'nın New York Cosmos takımında kariyerine devam edeceğine karar verdi. Al S-Sadd takımıyla olan sözleşmesi bu Haziran'da bitecek olan 36 yaşındaki Raul bu takımda çıktığı 22 maçta 9 gol kaydetti.

New York Cosmos 1985 yılında faaliyetlerini durdurmadan önce Pelé, Franz Beckenbauer, Carlos Alberto gibi efsanelerin oynadığı kulüp olarak tanınmıştı. İşte Raul bu efsanelerin ardından Cosmos'da forma giyecek bir diğer efsane olmaya hazırlanıyor.

New York Cosmos Efsanesi

Kısaca 'Cosmos' olarak bilinen kulüp Türk kardeşler Ahmet ve Nesuhi Ertegün ile Warner Bros.'un sahibi Steve Ross tarafından New York'da kurulmuştur. Cosmos kurulduğu tarihten itibaren Kuzey Amerika Futbol Ligi'nde mücadele vermiştir.

Cosmos'da birçok ünlü futbolcu bir dönem forma giymiştir. Bu futbolcular arasında Pelé, Franz Beckenbauer, Carlos Alberto ve Türk kaleci Yasin Özdenak da vardır.

New York Cosmos 1985 yılında kapısına kilit vurmak zorunda kalmıştır. Bunun nedeni ise NASL (Kuzey Amerika Futbol Ligi)'nin kendini feshetmesidir.

1985 yılında iyice zayıflayan ve gelirleri azalan NASL, en sonunda kendini fesheder. Bu karar, beş kez NASL, üç kez Avrupa'nın; Barcelona Fiorentina, Udinese gibi takımlarının da katıldığı Trans-Atlantik Kupası'nı kazanan NY Cosmos'un da kapısına kilit vurulmasına neden olur. Kulüp 2010 yılının Ağustos ayında yeniden faaliyete geçmiştir. Kulüp Major League Soccer'deki 20. takım olmak istemiştir.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Raul Gonzales Bir Çok Efsaneyi Kadrosunda Bulunduran New York Cosmos Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement