Roma'nın 2024 Olimpiyatları İsteği - Son Dakika
Spor

Roma'nın 2024 Olimpiyatları İsteği

İtalya'nın başkenti Roma'nın dünyaca ünlü kültürel yapılarından biri olan Trevi Çeşmesi (Fontana di Trevi), kentin 2024 Olimpiyatları'na adaylığı için hazırlanan ışık şovuna ev sahipliği yapıyor.

18.12.2015 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın başkenti Roma'nın dünyaca ünlü kültürel yapılarından biri olan Trevi Çeşmesi (Fontana di Trevi), kentin 2024 Olimpiyatları'na adaylığı için hazırlanan ışık şovuna ev sahipliği yapıyor.

2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na adaylık başvurusu yapan ve bu hafta başında, İtalyan bayrağı renklerindeki atletizm pistinden Kolezyum'a dönüşen Roma2024 logosunu tanıtan Roma 2024 Hazırlık Komitesi, adaylığa dikkat çekmek amacıyla Trevi Çeşmesi'nin ön cephesinde sinemayı andıran ışık şovu gerçekleştiriyor.

Işık şovu, çeşmenin dünyaca ünlenmesini sağlayan efsanevi İtalyan yönetmen Federico Fellini'nin "Tatlı Hayat" (La Dolce Vita) filminin en çok akılda kalan başrol oyuncusu Anita Ekberg'in çeşmeye girdiği sahnenin yansıtılmasıyla başlarken, İtalyan atletlerin olimpiyatlarda kazandığı başarılar ve olimpiyat ateşinin çeşmeyi sarmasıyla devam ediyor. Finalinde, Roma2024 logosunun çeşmenin yüzünde belirdiği ışık şovu, Trevi Çeşmesi'ni görmeye gelenlerin büyük ilgisini çekiyor.

Dünyaca ünlü tarihi çeşmedeki "Roma2024'ü istiyoruz" sloganıyla düzenlenen ışık şovu hafta boyunca sürecek.

2024 Olimpiyatları için Roma'nın yanı sıra Fransa'nın başkenti Paris, ABD'nin Los Angeles, Almanya'nın Hamburg, Macaristan'ın başkenti Budapeşte de adaylıklarını açıklamışlardı. Hamburg, olimpiyatlar için yapılan referandumda, halk desteğinin yüzde 50'nin altında çıkması nedeniyle yarıştan çekilmişti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu, 2024'deki oyunlara ev sahibi olacak kenti 15 Eylül 2017'de Peru'nun başkenti Lima'da yapılacak toplantısında açıklayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Roma'nın 2024 Olimpiyatları İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement