"Romanya ve Macaristan Maçından En Az 4 Puan Gerekiyor" - Son Dakika
Spor

"Romanya ve Macaristan Maçından En Az 4 Puan Gerekiyor"

"Romanya ve Macaristan Maçından En Az 4 Puan Gerekiyor"

TFF Yönetim Kurulu Başkanı, A Milli Futbol Takımı'nın Estonya'yı yendiğini anımsatarak, "Romanya ve Macaristan maçından en az 4 puan çıkarmamız gerekiyor." dedi.

03.10.2012 16:43  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Futbol Takımı'nın Estonya'yı yendiğini anımsatarak, "Romanya ve Macaristan maçından en az 4 puan çıkarmamız gerekiyor. Ama bizim kadromuz ve futbolcu kalitemiz 6 puanı da alabilir" dedi.

Demirören, PTT 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'un başkanı Süleyman Urkay ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Demirören, Denizlispor'u artık Süper Lig'de görmek istediklerini belirterek, "Hem seyircisiyle, hem camiasıyla şehir olarak futbolda ciddi bir yerleri var. Allah yardımcıları olsun" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Demirören, 2014 FIFA Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşmasında 12 Ekim'de Romanya ile oynayacak olan A Milli Futbol Takımı'nın önemli bir yolda olduğunu belirtti.

Yıldırım Demirören, sözlerine şöyle devam etti:

"İyi oynadığımız Hollanda maçında 'Kaybettik, Hollanda'yı yenemedik' diye üzülüyorsak demek ki futbolumuz bir yerlere gelmeye başladı. Estonya maçını galibiyetle geçtik. Romanya ve Macaristan maçından en az 4 puan çıkarmamız gerekiyor. Ama bizim kadromuz ve futbolcu kalitemiz 6 puanı da alabilir. Her maçın ayrı bir önemi var. Maçlar kağıt üzerinde bitmiyor, sahada bitiyor. Önemli olan hem takım olarak, hem de seyircilerle bütünleşerek düşündüklerini sahaya yansıtmasıdır. Ben seyircimizden tek bir şey istiyorum. Biz Milli Takım taraftar profili oluşturmak istiyoruz. Forma yoksa da kırmızı-beyaz giyinip gelsinler. Tek isteğimiz bu."

Demirören, Kulüpler Kanunu'yla ilgili bir soruyu da, "Kulüpler Birliği ile ortak bir çalışma başlattık. Bizlerin tecrübesiyle kanun taslağı hazırlayıp en kısa zamanda bakanımıza sunacağız. Uzun vadede futbola bu kadar önem veren bir ülkenin kulüpler yapısının da kuvvetlenmesi ve kanuna bağlanması gerekiyor. En kısa zamanda Meclis'e sunup onaylanmasını bekleyeceğiz" şeklinde yanıtladı.

Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, TFF Başkanı Başkanı Demirören'e horoz heykeli, traverten üzerine yapılan portre resmini ve "Demirören" yazılı 20 sırt numaralı Denizlispor forması hediye etti.

Muhabir: İbrahim Süzer/ Mustafa Dermencioğlu/ Ramazan Ercan

Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli - DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Romanya ve Macaristan Maçından En Az 4 Puan Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement